reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

heja...
moje dziecie dzis spokojne prawie aniolek, nocka spoko pierwsza pobudka przed 7 butla i spanko do 9 :) jak ja kocham kiedy ona tak ladnie spi :tak:
w domu cisza jak makiem zasial :szok: ja nie wiem ale jak chlopa w domu nie ma to jakos wszystko sprawniej mi idzie i mam wiecej czasu dla siebie:tak:i dziecie mi dluzej w dzien spi...

widze ze konkurs organizujecie ktora mlodsza ktora starsz - ja pewnie bede gdzies po sroku '85 szalony rocznik(przynajmniej tak mysle) hehe:rofl2:

rozgladam sie dzis za chodzikiem ew. skoczkiem dla malej na gwiazdke i natrafilam na artykul Chodziki i skoczki - Ostrożnie z tym sprzętem / Bobopedia / Portal dla rodziców. Ciąża, poród, wychowanie i pielęgnacja dzieci - eBobas.pl. i nie wiem juz co o tym wszystkim myslec zawsze myslalam ze to fajna sprawa i pomaga dziecku nie jako w cwiczeniu miesni nozek ale teraz..hmm no wlasnie co wy o tym myslicie jestescie za czy przeciw?

no nic zmykam me dziecie wola.. :)

solenizantom zycze duzo zdrowka i usmieszkow na twarzy :)

reklama
Mala mi zasnela, ciekawe czy jeszcze bedzie sie budzila przed "nocnym" snem..

ewelinka ty to masz talent :-D:-D jak ty ta dziure wygryzlas :-p

magdziak moje zdanie na temat chodzika to moze i wycwiczy dziecku miesnie nozek ale moze zmarnowac kregoslup na cale zycie wiec zdecydowanie nie, lepiej juz popychacz jak musisz cos w tym stylu kupic bo jest on dla dzieci ktore juz samodzielnie stanely

Perfecta cudenkko ta chatka z piernika kto robil za Babe Jage? :-p

karo pytalas o piernik z calym sercem polecam staropolski z tego przepisu trzeba go juz robic bo musi ok 5 tyg lezakowac ale rozplywa sie w ustach mmmmmm chyba w ten weekend go upieke ale u nas ciezko z przechowywaniem jakis sejf by sie przydal

przepis na pyszny piernik mniam

Ostatnia edycja:

śliczne, zdolniacha z Ciebie:tak:

I druge pytanie: przez jaki smoczek przejdzie każda kaszka? Macie już jakieś sprawdzone?

my mamy smoczek Aventa trójprzepływowy

rozgladam sie dzis za chodzikiem ew. skoczkiem dla malej na gwiazdke i natrafilam na artykul Chodziki i skoczki - Ostrożnie z tym sprzętem / Bobopedia / Portal dla rodziców. Ciąża, poród, wychowanie i pielęgnacja dzieci - eBobas.pl. i nie wiem juz co o tym wszystkim myslec zawsze myslalam ze to fajna sprawa i pomaga dziecku nie jako w cwiczeniu miesni nozek ale teraz..hmm no wlasnie co wy o tym myslicie jestescie za czy przeciw?
[/SIZE]

ja nie zamierzam używać chodzika

Cześć!
Łukasz tak się trząsł za swoim tatusiem, ze tatuś się zlitował i zajmuje się dzieckiem:)))

Dzisiaj Łukasz rano pobijał rekordy marudzenia, nawet zęby myłam z Łukaszem na rękach:no::no::no: ale teraz jest znośny:-)

kalwa ja obcinam teraz jak Łukasz nie śpi, bo bym go napewno obudziła. Na początku mąż go zagadywał a teraz bez tego da się obciąć

perfecta- jestem pod wrazeniem, przepiękny domek

cobra- wkońcu się odezwałaś ale coś mało:) współczuję problemów!!

nie doczytałam ostatniej stronki później się tym zajmę :) uciekam

no nic zmykam me dziecie wola.. :)

solenizantom zycze duzo zdrowka i usmieszkow na twarzy :)

Jestem przeciwna, za dużo się o nich naczytałam... ponoć szkodzą. Wypowiadali się kiedyś w tej sprawie ortopedzi. Zwróc uwagę, że większe firmy np fisher price nawet nie robią takich chodzikow ;-)

Znowu musiałam Emilkę przebierać i zapierać ubranko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Kiedyś myślałam, że to wina pieluszek, ale już chyba większość przetestowałam i jak do tej pory żadna nie była w stanie utrzymać każdej kupy mojego srajtka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Chyba powinnam zacząć pieluchy dla dorosłych zakładać Emilce ;-);-);-)

eee dla mnie juz prezentu nie starczyło
Dla mnie też nie :no:
Głowa do góry, na pewno będzie lepiej:tak::tak::tak:Emilka też mi się o 4ej budziła, a potem nagle się na 6 przerzuciła :tak: (ech, a dla mnie to i tak za wcześnie...)
ewelinka super czapa, a jaka pod nią mała urocza pyzunia :-) Dla mnie było szokujące, jak widziałam chowających się po krzakach i popalających mniej więcej 8latków, a jeszcze bardziej, jak jeden z nich podszedł do jakiegoś chłopaka (ok.20lat) akurat palącego i poprosił o papierosa!!!:szok:
perfecta :szok::szok::szok::szok::szok: jak ja ci zazdroszczę takiego talentu!!!! spod moich rąk to nigdy nic tak ładnego nie wyszło i pewnie nie wyjdzie :no::no::no:Jak ty taka zdolna jesteś, to może będę ci podrzucać prezenty do pakowania- zawsze mam świetne pomysły, ale z wykonaniem gorzej :wściekła/y:
Agi78 Uściski i całuski dla Polci, niech ma jak najwięcej powodów do radości :-):-):-)
Jakoś przeżylam ten pierwszy dyżur. Odzwyczaiłam się od pracy i dlatego ciężko było, sporo zmian i czułam się tak jakbym do zupełnie nowego miejsca szła.
Karolina z tatusiem szczęśliwa, wogóle się nie przejęła że mamy niema. A ja cały czas tylko myślałam co robi, czy aby je.
Dzielna dziewczynka :tak:Pokazała, że mamusia może być o nią spokojna :-)
kajdusia widać, że rodzinka szczęśliwa ze sobą :-)
Jutro i w niedziele wesele więc nie piszcie za dużo bo kiedy ja Was potem nadrobie ;)
Udanej zabawy :-)
My mamy zaproszenie na weselicho w czerwcu do chrzestnego Emilki. Poprawiny wypadają w małej urodziny, więc chyba będzie trzeba połączyć imprezy ;-)
emalia82 zagłosowane
kalwa u nas obcinanie jest, jak mała nie śpi i wymaga dużej cierpliwości, dlatego wolę, jak P. to robi :tak:
magdziak nie będziemy chodzika używać, bo one bardzo obciążają kręgosłupy dzieciaczków, moja siostra mówi, że w UK to nawet głośno jest o tym, żeby nie stosować chodzików
My już po wizytach u lekarzy :-) U ortopedy wszystko ok, mała grzeczna, stawy i mięśnie w porządku i była to nasza druga, i ostatnia wizyta :-)
Na szczepieniu trochę gorzej, bo Emilka była zmęczona (przez wizyty u lekarzy ominęła ją jej długa 2-3h drzemka po toalecie porannej), wybudzono ją pewnie z przyjemnego snu i od momentu wyjęcia z wózka do chwili wyjazdu z przychodni przez większość czasu płakała :-(
Ale za to jak do tej pory jest wszystko w porządku i mała nie krzyczy, jak to było po poprzednich szczepieniach :-) I mam nadzieję, że już nic się nie będzie dziać, teraz maluszek grzecznie śpi :-)

no to sie naczytalam na rozynch portalach i doszlam do wniosku ze ten chodzik to faktycznie smierdzi ze tak to ujme...
dzieki dziewczyny za opowiedzi:tak:
teraz juz wiem ze chodzik nie dla zuzi:tak: kwestia prezentu gwiazdkowego nadal nie rozwiazana:sorry:

koriander - wrzuć przepis do wątku gotujących, potem go będzie ciężko znaleźć a wygląda na smakowity, tylko gdzie ja w bloku chłodne miejsce znajdę, chyba tylko lodówka mi zostaje..
madziak - ja jestem przeciwna chodzikom, kiedyś znalazłam faja stronę, która mnie tylko w tym utwierdziła: Chodzikom mówimy NIE! - Bartoszek Rehabilitacja - Onet.pl Blog

Mieliśmy fajne plany na długi nadchodzący weekend,, mój W. miał wziąć kilka dni wolnego z pracy i na prawie tydzień mieliśmy wybyć do teściów. We wtroek rano mielismy wyjeżdżać ale nie pojedziemy bo W. mia stłuczę w drodzę powrotnej z pray. Jakaś pipipi za kierownicą tuż przed skrzyżowaniem postanowia zmienić pas i nawet nei spojrzała na to czy ma pas obok wolny i wjechała mu centralnie pod koła.. Na szczęście nie było zbyt dużej prędkości i nikomu nic się nie stało ale nasze auto wylądowało na lawecie i możemy o podróży w najbliższym czasie pomyśleć. A dziś rano odebraliśmy auto po konserwacji podwozia, po prostu brak słów...

A moja Nelcia to chyba jest meteopatką, jak jest taka pogoda jak dziś, wczoraj ona przesypia nawet i po 3-4 godziny jednym ciągiem na spacerze... .

no to sie naczytalam na rozynch portalach i doszlam do wniosku ze ten chodzik to faktycznie smierdzi ze tak to ujme...
dzieki dziewczyny za opowiedzi:tak:
teraz juz wiem ze chodzik nie dla zuzi:tak: kwestia prezentu gwiazdkowego nadal nie rozwiazana:sorry:

Jak chcesz coś z tego typu sprzętów to może jeździk? Fajny, lubiany przez dzieci i nie sprawia żadnych ortopedycznych problemów

reklama
Do góry