reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

czesc.zostalam przywolana i oto jestem.

u mnie ostatnio jest ciezko,gdyby nie moja mama,jedlibysmy liscie,bo kasy nawet na jedzenie nie ma.
przynajmniej schudlismy po 5kg :)

reklama
cześć dziewczyny, wpadam na chwilę w czasie krótkiej drzemki Oskara bo pewnie później znowu marudzenie będzie.U nas o ile noc jako-tako (wstawałam tylko 4 razy a u nas to sukces) to w dzień to masakra póki co. Najgorsze że widze jak cierpi i nie moge mu pomóc:-(
U mnie urlopy wygladają tak
macierzyński - zaległu urlop za 2009 (3dni) - opieka - cały za 2010 rok i generalnie 17 grudnia do pracy. Z tym że po 29 listopada wezmę zwolnienie 11 dni i wtedy wrócę 02.01 do pracy.

Mi pracodawca nie dał urlopu okolicznościowego a zdawac by się mogło że ta firma to już z prawem pracy nie ma problemów ( pracuje w urzędzie skarbowym) - ale jak widac myliłam się. Nie bedę toczyć wojny o te 2 dni bo mogloby się to dla mnie źle skończyć:-Da póki co praca mi potrzebana bo moze od stycznia będę miała męża na utrzymaniu:-(

Najlepsze zyczenia dla Poli

Więcej nie dam rady napisać bo obowiązki domowe wzywają:-)

miłego dnia

czesc dziewczynki
ja tak na chwilke wpadlam , zerknac co piszecie, bo forum to taka kopalnia wiedzy
osttanio nie mam na nic czasu, od momentu w ktorym wrocilam do pracy, z niczyc nie moge sie wyrobic, w dodatku ostatnio ciagle mamy gosci, wczoraj przez 5 godzin gotowalam Kubie zupki i wekowalam, bo oczywiwscie nie znam umiaru i za duzo warzyw przygotowalam i trzeba bylo cos z tym zrobic eh
poczytuję troche książki z chirurgii i podziele sie z Wami ciekawostka : " małżowiny uszne osiągaja swoje max wymiary w wieku ok. 6 lat" dlatego niektore maluchy w tym wieku z wielkimi uszami moga wygladac jakby chcialy odlecec na uszach ;) w dodatku wymiana uzębienia, wiec dzieciaki wygladaja śmiesznie i przez to okres ten nazwano okresem brzydkiego kaczatka :)
pozdrawiam serdecznie

Miało być dzisiaj ładnie, i co? sroooo...:wściekła/y:

Dziekuję wszystkim za komplementy zdjęciowe :-)

a ja starusieńka- 76 :-D:-D

ewelinka- hehe, czyli nie jestem najstarsza :-)
Emalia alle zakupy! :-)
Agi- w takim razie trzymam kciukasy za morfologię, na pewno jest wszystko w porządku :tak:
Kreatorka- Małgosia też ma dwa podbródki, a między nimi zawsze najwięcej brudu :-)
gosiagro- bo najpierw Piotrka zabrałam na trening przy prawdziwym klubie piłkarskim i tam mu się nie podobało, a później dopiero znalazłam ten "socatuts"- to program super dostosowany dla dzieci, jest kolorowo, dużo się dzieje i przede wszystkim dzieci ćwiczą z rodzicami :tak:
zdec- fajnie, że Natalka dała Ci dzisiaj pospać :-)
koriander- ale będziesz mieć 50 jak Lili pójdzie na studia licencjackie, czy doktoranckie??? :-D
anecznik, Perfecta- ja też rzuciłam palenie :tak: po teście do dziś w sumie może zapaliłam z 4 papierowy, ale ciągnie mnie coraz mniej, boję się tylko co będzie jak skonczę karmić i zacznę popijać piwko- to była dla mnie zawsze nieodłączna para :zawstydzona/y: Po Piotrku wymiękłam i wróciłam do palenia, teraz mam nadzieje, że wytrwam...
Perfecta- zabiłas mnie teraz tymi domkami z piernika :-) Fiu fiu, ale masz talent artystko!
cobra- witaj, nie znikaj już więcej...

Idę powiesić pranie...

Cześć!
Ja też tylko na chwilę> Gotujące Czerwcówki czy macie sprawdzony przepis na tartę?? :-)

I druge pytanie: przez jaki smoczek przejdzie każda kaszka? Macie już jakieś sprawdzone?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny u Was tez taki wicher???? Już wiem dlaczego wczoraj tak się czułam...
Cobra - współczuję i trzymam kciuki by było lepiej!!!!
mamakubulki - 5h gotowania - nieżle !
ewelinka - super niunia w tej czapie wygląda:)
avena - super że wypoczęłaś trochę:)
baterfly - wow od 4 do 10 ładnie hasał ten Twój synuś:)
kalwa - gratulacje dla Mai że tak ładnie wytrzymała obcinanko i dla mamy za zimną krew:) Mi Jasiek od początku daje sobie obcinać , piękniś jeden:)

Dużo zdrówka , szczęścia i słodyczy

Dziękuję za komplementy! Się mi miło zrobiło:)
Dołączam się do pytania Yoshe o smoczek

reklama
hehe już piszę....mam pracę ale taką sobie więc szukałam innej..ale niestety nie mam Gai z kim zostawić więc wszystko zeszło do tego, że będę siedziała na wychowawczym a koleżanka mi mówiła, żebym starała się o urlop za 2011 to dostanę kasę którą wypłaci pracodawca:)Tak jak ma wypłacić mi za ten 2010 :)
Bo nie wykorzystałam żadnego dnia;)
Nie wiem czy już się nie powtarzam ale:
Lena ja nie wiem czy Cię dobrze rozumiem, ale niestety powiem Ci, że pracodawca nie ma rzadnego obowiązku aby Ci cokolwiek wypłacić za urlop. Ani za 2010 ani za 2011. Jedyną sytuacją, kiedy pracodawca wypłaca ekwiwalent za urlop to wtedy, gdy rozwiązuje się stosunek pracy i nie ma kiedy urlopu wykorzystać ( i to też tylko wtedy jeśli następuje np. porozumienie stron i rozwiązanie pracy bez okresu wypowiedzenia, lub gdy dni urlopu jest więcej niż czasu wypowiedzenia.) w innych przypadkach musisz po prostu urlop wykorzystać- np. po macierzyńskim od razu za 2010 rok, a jak złożysz wniosek o wychowawczy to pamiętaj, że za okres pobytu na nim urlop ci się nie należy w 2011 r. ( oczywiście proporcjonalnie)

Do góry