reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam sie, caly dom wypolerowany jutro najazd tesciow obiadek juz gotowy poledwiczki z boczniakami tylko odgrzac (chyba ze maz w nocy sobie "uszczknie" :sorry:) Padam z nog ufffffffff...A jeszcze ciasto na jutro chce zrobic i musze sterte ubranek posegregowac bo polowa za mala..

Czy wy tez macie wrazenie ze co pranie to mniej tych ubranek ktore pasuja?? :szok::szok:

Dziekuje wszystkim za rady co do ulewania, musze wam powiedziec ze jest lepiej, lozeczko stoi na ksiazkach i w nocy mala juz nie placze jak ja odkladam po karmieniu, no i pionizujemy po jedzonku, kregoslup mi co prawda gardlem wychodzi ale Lila mniej chlusta. :tak:

Wszystkiego najlepszego dla 4-miesiecznego Tomusia i Fifusia
:-D

emalia
piekne pierozki,,az slinka leci. Powiedz kochana jak robisz ciasto to letniej wody czy zimnej dodajesz? Potrzebna mi opinia profesjonalisty :-)

Kasiek moja to czesto przy cycu sie zakrztusi albo jak ulewa, straszne to jest :-(

nadika a te zgrubienia sa na owlosionej czesci glowy czy bardziej na szyi? na pewno nic powaznego :tak:

gosiagro no kochany ten twoj maz mam nadzieje ze mu Majusia dzis wynagrodzi na jego dyzurze, zasluzyl sobie :)

hefi co za pielegniarka chyba bym jej w pape dala grrrrr No ale dobrze ze to juz macie za soba!

Kajdusia jakie solidne postanowienie odnosnie spacerkow :-DNa pewno Malgosia na tym skorzysta, ja codziennie traluje po tym naszym parku szkoda ze nie mieszkasz blizej bysmy sie nawzajem ciagaly :-p

AniuCh zelazo bedzie rowniez Filip w nowych produktach otrzymywal wiec powinno byc coraz lepiej, nie zamartwiaj sie bo to dokladnie taki wiek w ktorym maluch ma zazwyczaj niedobory! Juz wkrotce podasz mu szpinak, brokuly i inne pysznosci w ktorych sama masa witaminek i mineralow :tak:
konniczynka mozesz opisac jak ten zabieg przetykania kanalikow dokladnie u was wygladal? jestem ciekawa a chyba tylko wasza corcia jak do tej pory miala taki zabieg

zyraffka ja mojego meza wlasnie wyslalam na piwo z kumplem, wiec mam czas na mycie podlog i podczytanie BB :-):-)

Lencja ciesze sie ze do zdrowka maz wraca :)

Lena a Gaja na macie nie polezy sama? Moze jej jakies nowe zabawki podaj?

Anik udanej imprezy urodzinowej jutro!!

izia super ze masz taka pomoc w starszym synku, dla niego pewnie tez duze doswiadczenie i spora odpowiedzialnosc taki maluszek w ramionach :tak:

karo gratuluje wynikow, slicznie ci corcia rosnie :tak: Ja wlasnie ostatnio zaobserwowalam ze Lilka dupsko do gory zadziera i usiluje do przodu podpelznac :szok: Ale obrocic to sie nie raczy krolewna :-D:-D Mowisz ze lekarka stwierdzila ze to wstep do pelzania? Oj bedzie sie dzialo u nas w domach niedlugo :-)

eagle gratulacje dla Tomusia, u nas coraz lepiej wychodzi picie z niekapka, juz jej odpuszcze smoczki nie to nie :-D A jak soczek zasmakowal??

Kochana, mnie babcia uczyła robić z ciepłą wodą i z jajkiem i tak też robie.

My dziś p szczepieniu niewiem co oni małej wszczepili nie śpi jeszcze tylko gada i się hihra w głos:baffled:
Ale wszystko ok waży 8kg to całkiem nieżle:-)
Pokazałam lekkarce co mi się pod tą pachą zrobiło powiedziała żeby sode przykładac bo to chyba jakis ropień ale coś mi się nie wydaje bo to wygląda jak mleko pewnie przejdzie jak przestane karmić
a cół
No to ładna już kluseczka z niuni :) Powiem Ci zebyś obserwowała to pod pachą. Mi dopiero p[o skończeniu karmienia Córki wyszło fuj, dlatego teraz jestem uczulona na takie rzeczy i nawet nie chce myślec o przerywaniu karmienia bo mam stracha. Lekarz co prawda mnie zapewniał, że to już sie nie powinno powtórzyć, ale zawsze jednak już człowiek boi.

Klementinka- Zdróweczka dla Jasieczka, bidulek się męczy z tym katarkiem :(

Kajdusia- nieźle sobie poradziłaś z tym nadrabianiem. Litania ,że hoho :)

reklama
No to popiszemy troszkę

Gosiagro
- mąż faktycznie się stara, możesz go tylko chwalić:tak:

Asnecja
- co do danek dla dzieci to zdania są podzielone, jak zresztą w każdej kwestii, ja karmię ze słoiczka, w ogródku pietruszka i marchewa jedynie

Aniach - ja też bym żelaza nie podawała u nas po żelazie zaczęły się problemy kupkowe, a jak już rozszerzasz dietę to dużo warzyw jest bogatych w żelazo

Perfecta
- Jasiek pewnie wiercił się w nocy i przekładał główkę z prawa na lewo i stąd zaczerwienienie

Agi78 - Polcia prawdziwy grzecznioszek, to nie to co ten mój diabeł kochany:-D

Kasiek - moja się krztusi jak jest śpiąca, pewnie zapomina że ma prócz tego że ciągnąć to jeszcze przełykać;-)

Anecznik
- z tymi obrotami to święta prawda

Lena
- smaka narobiłaś tą babą, nawet o takiej porze

Ola-fasola - u mnie czasem się zastanawiam ile w domu osób mieszka szczególnie jak zmywarę chcę załadować:-D

MagdaM
- niezłe łowy, też dzisiaj byłam w lumpku ale niestety po 10 minutach musiałam wyjść bo Iga została z mamą w aucie i koncert urządziła

eagle
- widzę że Tomuś zassał butlę - gratki

karo - moja też jak leży na brzuszku to podnosi pupę, a jeszcze przewrotów na plecki nie opanowała i jak się wścieka przy tym:-D

nadika - nie mam pojęcia co to za zgrubienia

hefi - to nieciekawie z tym szczepieniem, są lekarze którzy pacjentów traktują przedmiotowo, nawet takie maluchy:wściekła/y: życzę lepszej nocki

konniczynka - ja byłam w klinice okulistycznej w katowicach z ropiejącym oczkiem i tam do 4 m-ca życia próbują masażami i kropelkami zaradzić, przetykanie po 4 m-cu

Emalia - pierożki mniam mniam

Koriander - u mnie to samo z ubrankami, już niektóre na 68 robią się za małe:szok:

Ewa - szok z tą laską

Klementinka
- zdróweczka dla Jasia

Ewelinka
- mała ma słuszną wagę, dobrze że z tym cycem nic poważnego
A ja dzisiaj byłam wyspana, mała obudziła się o 6, zjadła i odmówiła dalszego snu:)Wzięłam ją do siebie, trochę pomarudziła, pobawiła się, zasnęła, zjadła po 9 i przejął ją mój mąż a ja pospałam do 11:30:-)
A z nowości to muszę się pochwalić że Igula ma drugi ząbek:tak:Jupi!!! I w związku z tym skasowała mi się stara sygnaturka:(Ale już zapodałam nową.
Spadam spać, dobranocka

U nas wczorajsze szczepienie straszne :( mała marudna bo niewyspana była i lekarka to normalnie pożal się boże... Wepchała małej patyczek do gardła tak że się zakrztusiła (myślałam że ten patyczek wsadze jej głęboko w ....) poza tym przytrzymała małej buźkę na siłe :/ żeby nie ruszała i mała wtedy zaczeła ryczeć.
Pani doktor która robiła zastrzyki jak dawała małej do picia tą szczepionkę to zamiast poczekać aż ona się uspokoi to wlewała jej na siłe ją i do prawie 5 miesięcznego dziecka "No pij szybciej!" :/ Ja chciałam ją ciut podnieść żeby przestała płakać to mi zwróciła uwagę żebym ją bardziej płasko leżała...
I co tu się dziwić, że dzieci potem mają "zespół białego fartucha" i się boją każdej wizyty:wściekła/y:
Dziekuje wszystkim za rady co do ulewania, musze wam powiedziec ze jest lepiej, lozeczko stoi na ksiazkach i w nocy mala juz nie placze jak ja odkladam po karmieniu, no i pionizujemy po jedzonku, kregoslup mi co prawda gardlem wychodzi ale Lila mniej chlusta. :tak:

To świetnie, oby było jeszcze lepiej:tak:

konniczynka mozesz opisac jak ten zabieg przetykania kanalikow dokladnie u was wygladal? jestem ciekawa a chyba tylko wasza corcia jak do tej pory miala taki zabieg
Koniczynka przetyklanie kanalikow zaliczyliscie ? jak to u was wygladalo rozumiem ze przy tym nie bylas jak malutka po zabiegu bardzo plakala bo wiem ze sam zabieg okropny. Nam coprawda powiedziala okulistyka ze to raczej nie jest kanalik bo za malo ropieje raczej niedoleczone spojowki ale krople z antybiotykiem tez nie pomagaja jak pojde poprosze o wymaz z oka bede unikac przetykania maz przy takim czym byl kiedys...
Nie byłyśmy na przetykaniu, bo masaże i antybiotyk okazały się skuteczne, ale naczytałam się trochę o tym :no: Nic fajnego, bo kanalik się przetyka igłą, a dziecko musi być przy tym nieruchomo, więc jest mocno skrępowane:no: Sam zabieg to jest moment, ale dla dziecka to bardzo bolesny moment :no:
Koniczynka- co to ten pilates? :eek: Fajnie, że mąż dał Ci się wyspać :biggrin2:
Pilates to forma ćwiczeń- oparte głównie na ćwiczeniu dolnych partii mięśni brzucha. Mi trochę przypomina jogę, choć nie ma tu tylu ćwiczeń równoważnych i w pozycji stojącej. Jak dla mnie rewelacja, bo na i po każdych zajęciach odczuwam zmęczenie mięśni, ale zakwasy mi nie dokuczają następnego dnia, bo ćwiczenia są zakończone skutecznym stretchingiem :tak:

Spać nie mogę :no: Godzinę się przewracałam w łóżku, potem wstałam. Emilka chyba ze mną spać nie może, bo od 20 już 2 razy wstawała do cyca :-(
Zabrałam się za pisanie reklamacji do Netii, ale mi nie idzie... Mój tata miesiąc temu dostał rachunek wyższy niż zwykle, więc zadzwoniłam na infolinię po wyjaśnienia. Okazało się że po rozmowie telefonicznej w sierpniu przedłużyli umowę na nowych warunkach. A mój tata owszem pamięta jakąś rozmowę w sprawie podwyższenia parametrów internetu, ale wtedy wyraźnie zaznaczał, że nie chce wyższych rachunków:wściekła/y: Problem w tym, że mój tata trochę niedosłyszy i tak naprawdę, nie wiadomo, jak ta rozmowa wyglądała:no: I teraz muszę jakieś pisemko sklecić, żeby tę rozmowę móc odsłuchać i dowiedzieć się, co to za nowa umowa i jak się z niej wycofać :dry:
Chyba sobie paluszki z sezamem otworzę, bo coś sen nie nadchodzi, a poczytałam o tych waszych babkach i pierogach i zgłodniałam ;-)
avena gratuluję kolejnego ząbka !!!

Ostatnia edycja:
Serdeczne dzięki za odpowiedzi w związku z materacem. Chyba jakis felerny lub Jaś ma uczulenie na kokosa. Zmieniliśmy wczoraj na lateksowy. Problem jest taki że materac ma i pokrycie i taką cieńka "zabezpieczajkę" w środku na warstwie kokosa ale przez poszwę i prześcieradło czuć chropowatość i może od tego się robi zaczerwienienie na główce? Cholewka wie...

a jakie wymiary tego materaca? Może go od Ciebie odkupię, jeśli będzie w rozsądnej cenie? ;-)
(mam dodatkowe zabezpieczenie 'przeciwwodne' na materac, więc nie będzie czuć żadnej chropowatości)

Trochę od końca zacznę:)

yoshe widzę że podobnie jak ja nie możesz spać (tzn pewnie dziecko ci nie daje) :-)Także dzisiaj nie jestem pierwsza:-D

_avena_ gratuluję drugiego ząbka :-)Super;-) Szybko dzieciaczkom rosną te zęby:tak: Czekam teraz na posta od leny dotyczącego zęba, który by wyjaśniał dlaczego Gajka jest taka marudna;-)

kajdusia tak to ja skończyłam licencjat w czerwcu:-) Teraz jestem na magisterce łączonej z podyplomówką i piszę pracę, tzn taki referat żeby być zwolnionym z kolokwium z przedmiotu Polityka Pieniężna.

klementinka nieźle :-( Co to za matka:-( A swoją drogą zaciekawiłaś mnie nie wiedziałam że jak są bliźniaki to tylko jedno może mieć zespół downa. Ciekawe....
Zdrówka dla Jasia:-)

W ogóle to paszoł won wszystkie choróbska od dzieci czerwowych:wściekła/y::wściekła/y:

Mam dzisiaj (nie zapeszając) piękną noc:) Mała śpi od 19:30, wstała o 12 "na" smoczka, no i dopiero teraz o 3 na butlę:-) Trochę się rozgadała, ale mam nadzieję że zaraz pójdzie spać;-)

witam się i ja :-)
jaki tu ruch dzisiaj, chyba jak nigdy:-D
a my po karmieniu, Tomus juz śpi, reszta famili także a ja cos nie mogę więc stwierdziłam że w spokoju poczytam:tak:
i nawet kaweczke juz sobie zrobiłam:-D

zastanawiałam się tylko czy nie wyjść z psem już ale jak zobaczyłam ile jest stopni za oknem to mi się odechciało spacerów, a z resztą futrzak tez śpi w najlepsze;-):-)

u nas nocka ok - jedzonko po 3 i po 6
z wczorajszych prób podania soczku nici, z okazji 4 miesiecy otworzyliśmy buteleczkę Gerbera i mina Tomusia bezcenna- szkoda że aparatu nie miałam pod ręką ale oznaczała nic innego jak " mamo a co ty mi dajesz? to nie mleko i jest nie dobre"
pokrzywil się trochę i na tym "picie" soczku się skończyło, nawet porządnie nie zassał, resztę wypiła oczywiście Asia, bardzo zadowolona z reszta z tego faktu
dziś spróbujemy z soczkiem z Hippa, a jak nie będzie znów entuzjazmu to poczekamy jeszcze trochę z nowościami, widocznie nie jest jeszcze gotowy na nowe smaki a ja i tak jestem zadowolona że chociaż butlę z mm zassał:tak:

to lece poczytać...:-)

karo85 gratki za udaną wizyte i szczepienie, a z Milenki zdolna dziewczynka, już pełzać hohoho "mamusiu dopiero będę uciekać"
hefi współczuje przeżyć z lekarką, ja tego nie rozumie, wydawało mi sie że do takiej pracy to trzeba mieć powołanie, chęci i mnóstwo cierpliwości i delikatności w końcu to takie maluszki a nie "szybko, szybko kolejny pacjent":no:
oby następnym razem było lepiej
magdziak gratulujemy ząbków, a o tym zwyczaju zakupowym nigdy nie słyszałam
w kwestii woreczków też nie pomogę, nie używałam
Emalia82oj jakie pyszne:tak: ja chcę, ja chcę:-D
a jak wczoraj widzialam ich fotke to zdałam sobie sprawę że ja nigdy w życiu pierogów nie robiłam, owszem pomagałam przy klejeniu często babci czy mamie ale żeby tak od początku do końca to nie:zawstydzona/y:
na pierogi mam chyba najlepszy patent na świecie - telefon do mamusi "czy czasem nie będzie robić ich w najbliższym czasie?":-D:-p
Perfecta i jak obiado-kolacja? nadawała się do zjedzenia?;-):-)
kariander oj to ponad norme wykonałaś tyle sprzątania i gotowania i jeszcze mąż na piwko wysłany:tak::-D
mam podobne wrażenia co do ubranek i min. raz w tygodniu odkładam kilka bo sa juz za małe
Ewa1981 czytałam na WP o tym, straszne, jak bym taką dopadla w swoje ręce to....:wściekła/y::no:
Agi jak z Polci kochana córcia i mamie tak pozwala poszaleć:tak:
ja mam z Tomusiem podobnie i często powtarzam że ja nie bardzo odczuwam że mam dwójkę dzieci, mam nadzieje że to sie nie zmieni:-)
Klemantinka baaaaaaaardzoooooooo dużo zdrówka dla Jasia i precz z wszystkimi chorobami od naszych czerwcowych maluszków
ewelinka gratulujemy, piękna waga
avena gratulujemy drugiego ząbka

ech i wszystkie śpią że mi wyszedł post pod postem :)

Widać że sobota:) Ruch mały;)

My też dopiero nie dawno wstaliśmy :-)Z czego wszyscy są zachwyceni:-D
Nie długo wyjeżdżamy na wieś, także odezwę się dopiero w poniedziałek;-) Tylko przeraża mnie pakowanie toreb:-(

reklama
Witajcie;)
Ja od rana buszuję w kuchni dzisiaj gołąbki bez zawijania, placek i do tego sałaka nie wiem czy Gaja da mi to zrobić bo mąż ma fuchę;)Pewnie będę robiła wszystko po 19:)

Do góry