reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Moj mały marudny ,musze z nim siedziec i sie bawic Zobacz załącznik 294930Zobacz załącznik 294932

super te twoje chłopaki:-D:-D

a mój fifi chory, byłam z tym kaszlem i dostał antybiotyk bidulek, mam nadzieję, że pomoże, szczepienie przełożone o ok 2 tyg, zalezy jak antybiotyk zadziała, mam jeszcze mu psikać tantum verde i pulmex baby smarować.......... jak by tego było mało przez 2 tyg Fifi nie przybrał ani grama................

przykro mi, dużo zdrówka dla Filipka:tak: pewnie dlatego, że chory to nie przybrał:-(

"W sytuacji, kiedy pracownik przebywa na urlopie wypoczynkowym a termin zdarzenia, które usprawiedliwiałoby nieobecność pracownika pokrywa się z urlopem - pracownikowi dni wolne nie należą się."
skoro się nie należy na urlopie wypoczynkowym to na macierzyńskim nam przysługuje? podobno urlop okolicznościowy z tytułu urodzenia dziecka nalezy sietylko mężczyznom, bo kobiety sa zawsze na macierzyskim, prznajmniej przez pirwsze 6 tyg, czy ktoś wie jak to est? Wy dostałyście urlop okolicznościowy?
pozdrawiam milego dzionka

zdjęć dalej nie widać:confused:
2 dni urlopu przysługuje i kobiecie i mężczyźnie, a bierzesz je nie na macierzyńskim tylko po macierzyńskim, ja u siebie urlop okolicznościowy dostałam

reklama
mama kubulki nie widać zdjęć. Gratuluję odwagi Kubusia, super chłopak z niego!

Z tym urlopem okolicznościowym to chyba tylko dobra wola pracodawcy, bo faktycznie też czytałam o tym urlopie, że jeśli pracownik jest na takowym to okolicznościowy się nie należy. Wszystko zależy od interpretacji chyba:))

Mamakubulki - no nie widać Twojego Skarbka :-)
Moje dziecie dzis ma śpiący dzień....Je, spi, wstaje, bawi sie godzinke, 1,5 i znów idzie spac...Zuch dziewczynka....Teraz znów już spi godzinkę a mamusia zdążyła zrobić obiadek, mielone z mizerią i ziemniaczki z koperkiem....
Boziu brzuch mnie troszkę boli :-(
Jak pracowałam w Polsce to mój szef zwany przez nas "bossem" :-) też kombinował żeby tylko nam nie dać jakiś wolnych dni , które nam przysługiwały....Kombinuja jak tylko mogą!!! Swoja drogą ciekawa jestem co u mnie w pracy powiedzą...Mam 3 tyg, niewykorzystanego urlopu...które powinnam wykorzystac do końca roku no ale wiadomo ze będę wciąż na macierzyńskim...i zobaczymy co zadecydują....czy zgodzą się abym wykorzystała te dni zaraz po macierzyńskim w przyszłym roku...czy też zdecydują mi się za nie zapłacić przy grudniowej pensji!!!!Musze pojechać do pracy w przyszłym tyg....
A my jutro z Poluchą na ważenie, ciekawa jestem ile waży....Wiem że mierzy 63cm...a jak się urodziła mierzyła 50cm...więc nawet nie wiem czy dobrze rośnie czy nie....Jak jest u WAszych dzieciaczków...Młoda tyle mierzyła jak miałą 3,5 miesiąca czyli tydzień temu!!!!

Dziewczyny możecie polecić jakiś film do obejrzenia lub książkę do przeczytania??

Wczoraj mój mąż oglądał Piłę 3, ja stwierdziłam że drugi raz tego oglądać nie będę. Nie cierpię horrorów przez całe 2 godziny jakiś człowiek, pół-człowiek lub potwór biega za ofiarami i ich brutalnie zabija. Wydaje mi się, że im drastyczniejsze sceny i więcej krwi tym gorsza fabuła o ile takowa jest.

zyraffka w sumie w nocy wstawałam dwa razy, gdzieś koło 12 i 4... od 4 do 5 mała nie spała, bo była wojna na którą stronę ma mieć główkę i oczywiście jej się to nie podobało... a potem od 6, budziła się średnio co 0,5h żeby smoczka dostać no i ostatecznie o 8 wstała;-) Więc generalnie tragedii nie było:-D:-D Powiedz mi skąd masz oksytocynę? Zastanawiam się czy jak bym ją gdzieś zdobyła i niuchnęła, czy nie miałabym więcej pokarmu:-D:-D

Lencja współczuję serdecznie chorego męża:( To więcej niż dwoje małych dzieci teraz w domu będziesz mieć:-D

karo85 miłych zakupów:-) My wszystkie pieniądze z chrzcin odłożyliśmy, becikowe, ubezpieczenie też. Chcemy zbierać dla małej na później(na jej wejście w dorosłość;-))

ewelinka a co właściwie stało Ci się z wózkiem? chyba coś przegapiłam:-(

Agi78 Tobie to dobrze z tym macierzyńskim:-) Zresztą z tego co pamiętam to gosiagro też nie może narzekać:-) Świetnie macie:-) Chociaż ja bym bez pracy nie mogła, co zresztą cześć z was wie;-)

ewela właśnie się domyślam że skoro jesteś tak rzadko na bb to znaczy że masz znowu marudę w domu:-)

katarzynajanicki mam nadzieję że Filipkowi szybko przejdzie... Zdrówka dla niego!:-) Dziwne że nie przybrał ani grama? Czym go karmisz? Swoim czy mm? Co na to pediatra?

mama kubulki pokaźny Kubuś :-)9kg to ładny wynik:tak: Czyżby przegonił Oscara?;-)

anecznik ja jak byłam u mamy to się w Zmierzch wciągnęłam:) Przeczytałam wszystkie:)

Mała rano pospała 0,5h w łóżeczku trochę napisałam pracy na uczelnię. Potem byłyśmy 2,5h na spacerze, pojechałyśmy aż na Wyspę Słodową czy Sodową, nie wiem jak to się zwie ;-)ALe tam ładnie:-D:-D Może tam byśmy się dziewczyny spotkały?;-)
Coś mi mała nie chce jeść jabłuszka, ale na obiadek jak dostała marchewkę to na początku nie chciała, a potem jadła jak oszalała, żałowałam że więcej ze słoiczka nie podgrzałam:-)
No a teraz zrobiłyśmy obiad dla taty i czekamy aż wróci (mała u siebie w łóżeczku może przy okazji jeszcze zaśnie). A potem stary ją weźmie na spacer a ja dalej do pisania:-(

[
A mój mąż się rozłożył... Wiecie co to znaczy chory mężczyzna w domu ????:szok::szok::szok::-D:szok::szok::szok:
oj niestety wiem, tzn jeszcze w tym sezonie mam spokoj ale wolalabym cala grupe przedszkolakow chorych niz jednego faceta
zdrowka dla meza i niech szybko z tego wychodzi
a mój fifi chory, byłam z tym kaszlem i dostał antybiotyk bidulek, mam nadzieję, że pomoże, szczepienie przełożone o ok 2 tyg, zalezy jak antybiotyk zadziała, mam jeszcze mu psikać tantum verde i pulmex baby smarować.......... jak by tego było mało przez 2 tyg Fifi nie przybrał ani grama................
wspolczuje, zycze zdrowka dla Fifiego, oby antybiotyk jak najszybciej zadzialal i okazal sie pomocny

ja sie antybiotykow boje jak cholera, tu taki trend anty-antybiotykowy jest
dostaje sie to w ostatecznosci i po zrobieniu testow posiewowych

dzis kurier DHL przyniosl mi paczke, inna ale sobie z nim porozmawialam
caly sie zrobil czerwony i zaczely mu sie rece trzasc, tlumaczyl ze tydz temu byl chory ale porozmawia z kolega z zastepstwa
nie zdziwie sie jak jutro stanie w drzwiach z moja kurtka
mam nadzieje bo jak nie to... strasznie mnie wkurzyli i tego tak nie zostawie, nawet jak paczke juz dostane
firma, ktora mi kurtke wyslala kazala wyslac kopie dowodu osobistego z podpisem i beda dochodzic

ide obiad robic bo maz wzial Jasia na spacer a ja znowu nic nie zrobie

Anecznik - zaginiona, albo slumdog mi przyszły do głowy

Agi - ja moją sama mierzę bo w przychodni nie mierzą i jak miała 4 m-ce to mi wychodziło coś ok 70cm. Wiem że główka ma rosnąć do 6cm w pierwszych trzech miesiącach i do 3cm w trzech kolejnych, waga to wiadomo, a wzrost nie mam pojęcia czy są jakieś normy czy tylko siatki centylowe.

zdec - Ty pisałaś o tej siateczce do karmienia, masz ją?W smyku widziałam po 39 a na allegro z przesyłką ok 20.

a ja robiłam na obiad placuszki z cukini i objadłam się okropnie, teraz zmykam na spacerek trochę kalorii spalić.

zdec - Ty pisałaś o tej siateczce do karmienia, masz ją?W smyku widziałam po 39 a na allegro z przesyłką ok 20.

a ja robiłam na obiad placuszki z cukini i objadłam się okropnie, teraz zmykam na spacerek trochę kalorii spalić.

Nie, nie mam jej. To taka firmy Nuby tak? Jak patrzyłam to ona była jakoś od 6 czy 9 miesiąca:(
Nie znoszę placuszków z cukinii:( bleeeeeeee.......

Matko już nie wiem co z tym dzieckiem robić? Skoro ona przekłada główkę na swoją lewą stronę to ja mogę jej ją poprawiać narazie tylko na prosto? Masakra... tetry w rulonik nic nie dają zawsze sobie jakoś przetoruje i przekręci i tak... a jak matka na prawo to dziecko oczy jak pięć złoty i koniec spania:(

Ostatnia edycja:
zyraffka w sumie w nocy wstawałam dwa razy, gdzieś koło 12 i 4... od 4 do 5 mała nie spała, bo była wojna na którą stronę ma mieć główkę i oczywiście jej się to nie podobało... a potem od 6, budziła się średnio co 0,5h żeby smoczka dostać no i ostatecznie o 8 wstała;-) Więc generalnie tragedii nie było:-D:-D Powiedz mi skąd masz oksytocynę? Zastanawiam się czy jak bym ją gdzieś zdobyła i niuchnęła, czy nie miałabym więcej pokarmu:-D:-D

Lencja współczuję serdecznie chorego męża:( To więcej niż dwoje małych dzieci teraz w domu będziesz mieć:-D

karo85 miłych zakupów:-) My wszystkie pieniądze z chrzcin odłożyliśmy, becikowe, ubezpieczenie też. Chcemy zbierać dla małej na później(na jej wejście w dorosłość;-))

ewelinka a co właściwie stało Ci się z wózkiem? chyba coś przegapiłam:-(

Agi78 Tobie to dobrze z tym macierzyńskim:-) Zresztą z tego co pamiętam to gosiagro też nie może narzekać:-) Świetnie macie:-) Chociaż ja bym bez pracy nie mogła, co zresztą cześć z was wie;-)

ewela właśnie się domyślam że skoro jesteś tak rzadko na bb to znaczy że masz znowu marudę w domu:-)

katarzynajanicki mam nadzieję że Filipkowi szybko przejdzie... Zdrówka dla niego!:-) Dziwne że nie przybrał ani grama? Czym go karmisz? Swoim czy mm? Co na to pediatra?

mama kubulki pokaźny Kubuś :-)9kg to ładny wynik:tak: Czyżby przegonił Oscara?;-)

anecznik ja jak byłam u mamy to się w Zmierzch wciągnęłam:) Przeczytałam wszystkie:)

Mała rano pospała 0,5h w łóżeczku trochę napisałam pracy na uczelnię. Potem byłyśmy 2,5h na spacerze, pojechałyśmy aż na Wyspę Słodową czy Sodową, nie wiem jak to się zwie ;-)ALe tam ładnie:-D:-D Może tam byśmy się dziewczyny spotkały?;-)
Coś mi mała nie chce jeść jabłuszka, ale na obiadek jak dostała marchewkę to na początku nie chciała, a potem jadła jak oszalała, żałowałam że więcej ze słoiczka nie podgrzałam:-)
No a teraz zrobiłyśmy obiad dla taty i czekamy aż wróci (mała u siebie w łóżeczku może przy okazji jeszcze zaśnie). A potem stary ją weźmie na spacer a ja dalej do pisania:-(

Kochana też bym z chcecią już wróciła do pracy ale tu w Anglii nie bede miała co z mała zrobić , wracam na pol etatu do pracy i bedziemy sie zmieniac z P. opieką nad Polcią....W Polsce mama mogłaby się nią zajać i pewnie bym wróciła do pracy po góra 4 miesiacach a tak...

reklama
Kochana też bym z chcecią już wróciła do pracy ale tu w Anglii nie bede miała co z mała zrobić , wracam na pol etatu do pracy i bedziemy sie zmieniac z P. opieką nad Polcią....W Polsce mama mogłaby się nią zajać i pewnie bym wróciła do pracy po góra 4 miesiacach a tak...

No niestety:( Ja wiem jakim skarbem jest babcia, która może się zająć dzieckiem:) Mój mąż to jeszcze tak średnio docenia, ale mam nadzieję że kiedyś zmieni nastawienie wobec swojej teściowej.

Bodajże hefi pisała że sprzedała karuzelę z misiami FP, bo mała się nią w ogóle nie interesowała:) U nas karuzelka to hit, jeżeli chodzi o zasypiania:) Mała super przy niej zasypia:)

Ostatnia edycja:
Do góry