reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dzien dobry Mamuski :-)
Nocka nie taka zła, ale na 2 karmienia trzeba było wstać. A potem jeszcze P. dostał kilka "kuksanców" w bok, żeby wstal, bo Emilka poplakiwala z pol godziny po karmieniu. Zrozumial, wstal, podal smoczek i byl spokoj przez godzine. A potem mala zrobila sobie pobudke: gadanie z karuzelka, zabawa stopkami, smoczkiem i raczkami... Lezalam, probujac spac mimo piskow, smiechu i gaworzenia, ale taka sztuka, to tylko P. wychodzi:no:
Zatem ja już siedze przy porannej zbozowce z mlekiem i bb:-)
Dostalismy w prezencie zestaw do robienia odlewow raczek i stopek, ale lezy juz ponad 2tygodnie, a ja po przeczytaniu instrukcji nie mam odwagi sie za to zabrac. Jestem manualne beztalencie i obawiam sie, ze tylko zestaw zepsuje i mala wymecze.:no: Robilyscie kiedys takie odlewy?

witam się i ja
jakoś ciężko mi byc ostatnio na bieżąco:zawstydzona/y:
nawet nie próbuje nadrabiać zaległości, tak na szybko wczoraj wieczorem i dziś poczytałam zaledwie kilka ostatnich stron:tak::-(
mój nadal na urlopie i nawet jak mam chwilę wolna to ciężko sie do lapka dopchać;-);-)lub nawet nie chce mi się go włączać wogóle i takie są efekty

ale widzę że magdalena79 się pojawiła, super że znajdujesz choć chwilę a jak u Was z wodniaczkiem, bo chyba nie doczytałam albo mi gdzieś umknęło?:-:)tak:

a co u nas? bardzo imprezowo i sentymentalnie
tak w dużym skrócie w piątek mała imprezka po weselna z przyjacielem mojego A.
w sobote troszkę popiwkowaliśmy sami ( ja oczywiście bez %) bo właśnie wtedy minął rok odkąd robiliśmy teścik a na nim dwie piękne kreseczki a to zapowiadało nam Tomusia:-)
w niedzielę pierwsze podejscie do 2 urodzin naszej Asiuńki i mała imprezka z tortem i piccolo:-), wpadli do nas moi rodzice i brat bo niestety dziś pracują
a dziś powtórka z rozrywki, a co? jak ten czas szybko leci:sorry2:
rany a ja mam wrażenie że to tak niedawno było- wycieczka na porodówkę i pojawiła się nasza ukochana księżniczka, a dziś już wyrosła z niej bardzo gadatliwa panienka z charakterkiem;-):-)
chyba za sentymentalna sie robię na starość ( wczoraj wieczorem oglądaliśmy wszystkie jej zdjęcia od chwili narodzin i co, beczałam jak głupia ech....)

a jeszcze od 2 dni próbujemy uczyć Tomusia picia z butli i marnie to idzie, podawaliśmy ja jak był głodny przed cycem, po cycu, na śpiocha, nawet mój próbował, ech...a moje dziecko jest anty butelkowe i jak tylko poczuje smoka w buzi to dostaje takiej wścieklizny że ciężko go utrzymac jedną ręką:tak:

Aniach83 kochana doczytałam o Waszych badaniach, bedziemy trzymać kciuki bardzo mocno, a że czerwcówki mają magiczna moc wszystko skończy się dobrze jak zawsze ( choć może nie udokumentowane naukowo)

a teraz pędzę do kuchni coś zjeść wkońcu bo od rana dopiero o kawie jestem

z tytułu urodzenia dziecka przysługują podobno 2 dni okolicznościowego

to jest bardzo "naciągane" i to czzy się dostanie te dwa dni zaleśży od uprzejmośvi pracodawcy u mnie nie chcieli dać, nawet problemy robili przy opiece nad dzieckiem i dostane tylko 1 dzień.

Mój Łukasz na poprzedniej pięknej nocce zakończył bo tej nocy już budził się 4 razy :((((

Byłam wczoraj u ginekologa i pytałam o moją bolacą pierś, mam przyjść dzisiaj do szpitala na zastrzyk z oksytocyny, mam masować i odciągać pokarm po karmieniu i jeszcze wdychać oksy nosem, mam zamaczać wacik w oksytocynie i donosa wkładać potem rozmasowywać pierś.

Później poczytam jak Łukaszek pójdzie na spacerek.

reklama
Witajcie;)
Moja w dzień spała 3 godz oczywiście na dworze a wnocy jak pozła spac o 19 to o 5,30 wybuzałam na jedzenie;)Aż chyba jej sie coś przestawia;)

Do góry