reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

włąśnie podliczyłam i macierzyński mam do 11.11 plus 2 tyg czyli do 25.11, potem zaległy urlop i wychodzi równiuśko od końca roku, a potem wezmę opiekę za 2010 i te dwa dni okolicznościowego i wracam do pracy 10.01.2011, znaczy jeśli pracy nie stracę

reklama
paulka dokładnie hop i już na brzuszku, a wogóle jak kłade ją na podłodze to turla się, super to wygląda:)
koriander w sobotę Karola odkryła że ma jeszcze nogi i cały czas je łapie i do buzi:)
Milka czupryną to ma ale z przodu bo z tyłu to ma aureolkę wytartą no ale już pomału nowe włosy się tam pojawiają:)

katarzynajanicka- ale opiekę za 2010 trzeba chyba wykorzystać do końca roku a nie przenieść na styczeń, chyba,ze coś źle zrozumiałam w twoim poście :)

ewa- ja jeszcze niedawno kładłam Igę na poduszce,żeby leżała trochę wyżej, bo ulewała, ale jak odkryła,ze się można z niej sturlać to już tego nie robię, bo ileż można ja łapać :)

Ostatnia edycja:
Zyrafka - ja już nie podaję wit K odkąd mała skończyła 3 m-ce

Kasiulka - gratuluję ząbka

Kasiek - Iga czasem zaśnie na uszku, jak się obudzi to ma całe odciśnięte na buźce, ale uszko wraca do swojego położenia. Uszka są z chrząstki więc chyba taka ich uroda że przylegają bardziej lub mniej:confused:

Aniach - kurcze szkoda że to badanie nie wyszło, i znowu kilka tygodni niepewności, ale Filipek dzielny chłopczyk, następnym razem się uda i mam nadzieję że będą pozytywne wieści:tak:

iiwka - dobrze że jest szansa że się unormuje bez operacji. Bądź dobrej myśli a tak się stanie:tak:

Ewelina78 - witaj:-)

Magdalena79
- a jakie kropelki miałaś na kanaliki?I jak robiłaś masaż? Iga też miała zatkane, byłam u okulisty w przychodni kazała masować robiąc "S" od górnej powieki w stone noska i na policzek i jakis antybiotyk przepisała...g***no to pomagało. Pojechałam z mała do kliniki gdzie sa okulisci dziecięcy i po badaniu lekarka odrazu powiedziała że masaż był źle robiony i nie dziwi się że kanalik nadal zatkany, kazała masować od kącika oczka do skrzydełka nosa i zapisała kropelki chibroxin - przeszło dosłownie po 2 dniach. Rozpisałam się ale może jak masz mozliwość uderz do jakiegoś dobrego okulisty dziecięcego żeby uniknąć tego przetykania.

Ewa - z Karoli niezła akrobatka, i ta czuprynka!!!Jak mi się podobaja maluchy z takimi czuprynami, Iga dopiero porasta:-D

Milka - moja Iga tak miała badane dno oka, zawinięta w prześcieradło, w oczku 3 rodzaje kropli i jeszcze taki pierdzielny instrument który odsłaniał powieki:szok::szok::szok: W życiu bym nie pomyślała że to tak będzie wyglądać. Była spokojniutka, nie płakała

kasiajanicka - a co z tym pół etatu?

AniaCh, iiwka - trzymam kciuki za zdrowie waszych dzieci:tak:

Agentka_RR - gratuluje nowej umiejętności synka u nas już od jakiś 2 tyg jest ciągle przewracanie się z plecków na brzuszek

koriander - ja już mam zamiar pampersy 4 używać, bo 3 już ja obciskają

Asnecja - a jaki sport uprawiasz?

Ewa - ślicznie córeczka ćwiczy:tak:

kasiajanicka- urlop zaległy masz dokładnie do końca roku? A potem chcesz wziąć 2 dni opieki? Bo z mojej wiedzy opiekę za 2010 rok musisz wziąć jeszcze w 2010 roku bo to nie przechodzi na rok następny

Zmykam do łóżka, dobranoc i do jutra

Magdalena u nas tez problem z oczkiem ale lzy leca myslelismy ze to zatkany kanalik ktory nieodprowadza przez to lez, ale okulistka powiedziala ze to raczej spojowki, dajemy krople ale poprawa byla z ropieniem tylko przez jakies 3 dni teraz znow ropieje daje 4 razy dziennie krople a wieczorem mleko, ale widze ze efekt ten sam co jak mu dawalam 2 razy dziennie mleko. Na takim zabiegu odtykania kanalika byl raz moj maz powiedzial ze nie ma szans nie da tego Erykowi zrobic widzial jak dziecko ( noworodek ) ma blokowana glowe i jest zawijane w przescieradlo zeby je unieruchomic.

widze że nie tylko ja borykam się z ropieniem oczka a jak słysze takie historie na temat tego zabiegu to słabo się robi i sama nie wiem czy czekać jeszcze i liczyć na cud że przejdzie czy zdecydować się na to przetykanie. Myśle że wypada jeszcze wymaz z oka z robić żeby wykluczyć bakterie. Daj znać jak u was coś pomoże;-)powodzenia:-)

Magdalena79 - a jakie kropelki miałaś na kanaliki?I jak robiłaś masaż? Iga też miała zatkane, byłam u okulisty w przychodni kazała masować robiąc "S" od górnej powieki w stone noska i na policzek i jakis antybiotyk przepisała...g***no to pomagało. Pojechałam z mała do kliniki gdzie sa okulisci dziecięcy i po badaniu lekarka odrazu powiedziała że masaż był źle robiony i nie dziwi się że kanalik nadal zatkany, kazała masować od kącika oczka do skrzydełka nosa i zapisała kropelki chibroxin - przeszło dosłownie po 2 dniach. Rozpisałam się ale może jak masz mozliwość uderz do jakiegoś dobrego okulisty dziecięcego żeby uniknąć tego przetykania.
najpierw po urodzeniu podawałam biodacynę - nie pomogła. Jak poszłam do okulisty to przepisała kropelki tobrosopt i maść floxal i masowanie, powiedziała żeby odczekać tydzień i jak nic nie da to po skierowanie na przetykanie kanalika. No i minął tydzień drugi trzeci, nadal ropieje a ja czekam nie wiem na co. Ale ten Chibroxin pamiętam że ktoś go też tutaj polecał że zadziałał. A masaż kazała mi robić od kącika ciągnąć w dół ale przyznam że nie czesto to robiłam i może tu pies pogrzebany. Spróbuje się zebrać i przyłożyć do tych masażów jak mówisz od kącika do noska i mlekiem pryskac:szok::-D

Jesteście dziewczyny kochane dziękuje Wam za podpowiedzi
i zmykam juz spac do moich łobuzów:-)

Ale się wkurzyłam napisałam długiego posta wysyłam a tu net się rozłączył ostatnio często się tak zdarza i teraz juz mi się pisać nie chce napisze tylko że mnie moje baby dziś wymęczyły że jestem padnieta:no:i jeszcze ten wózek musiałam ogarnąć ale już stoi zapakowany jutro przyjedzie kurier i pojedzie w polske oby tylko szybko zreperowali:happy2:

Ale się wkurzyłam napisałam długiego posta wysyłam a tu net się rozłączył ostatnio często się tak zdarza i teraz juz mi się pisać nie chce napisze tylko że mnie moje baby dziś wymęczyły że jestem padnieta:no:

Miałam właśnie to samo:angry::angry: chwilowy skok napięcia i wszystko trafiło.

W bardzo dużym skrócie piękne zdjęcia dziewczyny, ale nic dziwnego skoro maluchy takie śliczne.
Gratuluję pierwszych ząbków :-) mam nadzieję że Kamila ząbki nie będą się śpieszyć z wyjściem :-)
Trzymam kciuki za wszystkie badania, te rutynowe jak i te poważniejsze :-) z pewnością wszystko będzie dobrze :-)

Opisałam też sposób zasypiania małego, bowiem widziałam że o tym pisałyście, ale nie będę już powtarzać może kiedy indziej w każdym razie zasypia ok 20 śpi do 4-5 a potem jeszcze do 7-8. Zasypie bez problemów jeśli w tle leci jego melodia (od miesięcy ta sama) bez melodii trwa to dłużej.

Miłych snów.

reklama
kasiajanicka- urlop zaległy masz dokładnie do końca roku? A potem chcesz wziąć 2 dni opieki? Bo z mojej wiedzy opiekę za 2010 rok musisz wziąć jeszcze w 2010 roku bo to nie przechodzi na rok następny

Zmykam do łóżka, dobranoc i do jutra
nie wiedziałam, że nie przechodzi, w takim razie najpierw opieke wykorzystam potem urlop za 2010, żeby tych dwóch dni nie stracić, bo akurat ten pierwszy tydzień roku jest ze świetem w środku tygodnia- trzech króli ma być wolne- i bym była tydzien dłużej w domu opieka+ okolicznościowy

za tydz w piątek jest u mnie w firmie impreza, jestem podbno zaproszona, więc się umówię przed imprezą z szefem i złoże podanie o urlopy i o zmniejszenie etatu do 3/4, albo mi mi powie, że niestety, ale mojego etatu nie ma, wtedy spróbuje go na wychowawczy namówić, umowę mam do 10.2012 więc by mi nie musiał nawet przedłużać i problem by się sam rozwiązał a jeśli bedzie miał dla mnie dobre wieści to będę się dobrze na imprezie bawiła :)

Do góry