reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Emalia - nie denerwuj się, ja też czasami mam takie wrażenie ale nie biorę sobie tego do serca...

Koriander - je też tej fotki nie widziałam :(

Ewitko - trzymam kciuki żeby było jak najlepiej!

Laski, jak wasze maluszki tak bardzo wrzeszczą i płaczą, co robicie? Bawicie czy odkładacie na bok żeby się wypłakały? ja już nie wiem co robić... jak odłożę to płacze tak długo aż przytule i serce mi pęka jak tak się użala... mój mąż się ze mną pokłócił, mówi że nie jestem konsekwentna i rozpieściłam małego... jak by mi pomógł to by może było inaczej :'(

athena - Krzysiu dorosły przystojniak prześliczny:)
Dziewczyny chciałam się pochwalić że jestem dzisiaj rano po pierwszej jodze iiiii.... Myślałam że się nie pochylę lub nie dam rady ale wygibasy robiłam jak sprzed ciazy , jednak joga to joga , ajchetniej jeszcze wieczorkiem półtorej h bym trzasła ale nie wszystko na raz!:) Jednak prawdą jest że joga sama mobilizuje do ćwiczeń , ja przed ciążą zgubiłam dzięki niej 20kg ! Czuje się fantastycznie , ciało dotlenione mięśnie wystreczowane - normalnie euforia:)
Jutro będą mnie nawet paznokcie i czubki włosów bolały ale ... joga ma to do siebie że po drugim "powitaniu słońca" cały ból zakwasowy znika mięśnie się rozciągajaą i bez bólu przechodzi się całą sekwencję ćwiczeń:)

Emalia - ja również czytam i jeśli coś wiem w temacie o który pytasz, staram się odpowiadać. Co do Twoich odczuć - ja mam podobne. Wytłumaczyłam to sobie tym, że najwyraźniej jest już tyle osób, że nie bardzo jest miejsce dla nowych... dlatego przestałam pisać, ale czytam Was cały czas.

emalia luzik:) Skomentowałam Ci zdjęcie na nk:)

Właśnie wróciliśmy ze spacerku, po drodze o Tesco zachaczyliśmy i zaopatrzyłam się w trochę deserków. Zdecydowałam się na Gerbera, jest w Tesco promocja że drugi za 1/2 ceny:) Wzięłam ich 10 i zaoszczędziłam 7zł:) Zawsze coś:) No i kupiłam kleik i dwa obiadki: pierwsza marchewka i marchewka z jarzynami:) No i teraz czekam:)

Żeby nie zapeszyć, ale moje dziecko dzisiaj to anioł:) Wstała o 6, poszła spać o 7 wstała o 9:30, potem na spacer 10:40 - 13:15 spała, teraz też spała od 14, właśnie wstała:)

Dzięki kochane. Może faktycznie wyolbrzymiam, ale może to wina tego,że siedze cały dzien sama , bo mąż to wraca późno jak do noclegowni. Jasiek w dzien mi nie chce spac, tylko dwie, trzy drzemki sobie robi po 15 minut i mam czasami dośc.Albo to jakas depresja późna poporodowa. Dziękuję wszystkim za miłe słowa.

Coś sie Paula nie odzywa. HMMMM... ciekawe co wyszło?
Cobry też nie widac i Kajdusi, no ale ona to chyba za granicą gdzies jest :)

Hej, obiecałam, że do was zaglądnę, jak będę znała płeć dziecka, podczytuję was ostatnio prawie regularnie, jednak brakło mi odwagi, żeby wam popsuć sielską atmosferę opieki nad waszymi cudownymi maluszkami.
Jakieś fatum nade mną wisi. Najpierw poronienie prawie rok temu, teraz od trzech tygodni życie w nerwach, bo na USG połówkowym wyszły wady genetyczne (podejrzenie przepukliny oponowej z tyłu główki). Miałam już robione 3 USG, w tym jedno specjalistyczne, jutro idę do kliniki na następne. Tak się strasznie boję, bo jak dotychczas nikt nam nie mówi co nas czeka, jedynie mówią o operacji zaraz po porodzie, czy są jakieś szanse na unikniecie wad, jesteśmy z mężem przerażeni. Niestety pęcherz z tyłu główki nawet ja widzę na USG, tak bym chciała, żeby to jednak okazało się, że to coś innego - mniej groźnego. Tak strasznie się boję. Myślałam, ze jak dowiem się, ze będę miała córeczkę, to będę skakać z radości, a tu taka sytuacja, niepewność, czego nowego dowiem się jutro.

:((( Bardzo, bardzo bym chciała, aby wszystko skończyło się dobrze dla Twojego maleństwa...

Ania. a ten NAN HA też jest dla skazowców? Bo skoro dajesz pepti to Helenka ma skazę białkową jak rozumiem?
Zdec, Helenka nie ma skazy...dostała ten Pepti, bo...po Nanie jak miała 2 tyg.bolał ją brzuszek, a po przejściu na Bebilon Comfort-i krwi i śluzie w kupce, pediatra zaleciła przejście na Pepti.:-(Po Pepti nadal bolał ją brzuszek, ale kupy były w miarę OK...

reklama
Do góry