reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ewitko rowniez zaciskam kciuki

Gosiagro co podajesz Maji? wode?

zyraffko ja ubieram body z dl rekawem, bluza, rajstopy, ocieplane spodnie (ale nie od kombinezonu), kurtka, czapa i chusteczka pod szyje
taki pakunek wsadzam w spiwor wozkowy i juz
oslonke daje jak wieje zimny wiatr

ja rozstepy mam na brzuchu, okropne:dry:
mam cos z vichy na nie ale stosuje nieregularnie i efektow nie ma

o rany dzis jest dzien marudzenia:baffled:

reklama
Ja w taką pogodę ubieram w body na dł rękaw, rajtuzki i w misiowy ciepły kombinezon (bo najszybciej, u nas ubieranie to jeden wielki płacz:((( w wózku przykrywam jeszcze nogi kocykiem i zasłonka na wózek. Oczywiście pielucha na buzię musi być;-)

Coś paula się nie odzywa... czyżby jednak??

Klemeninka- nie wiem czy to po wczorajszej herbatce malinowej Hippa czy po nie wiem czym ale dziś Fifi walnął zieloną kupę

może ja coś zjadłam nie teges albo ta herbata, bo nic innego mi nie przychodzi do głowy, chyba, że powodem jest przeziębienie

Ale mrozno na dworze, chociaz ja tak lubie taki chlodek Lila tez jakos lepiej spi na spacerkach. Kupilam jej wczoraj kombinezon i czekam az przyjdzie :tak:

Ewitko
bardzo mocno trzymam kciuki, nie mysl o najgorszym, musi byc dobrze !!!

Klementinka ja daje Lilce herbatke malinowa ale normalna, z Herbapolu lekko dosladzam fruktoza. Jej smakuje i nic nie jest.

Lila mi wyrosla z bodziakow przez noc :szok:

Co do kleikow to u nas wszystko musi byc na polgesto, taka konzystencja zupki ze sloiczka bo inaczej jest bleeee :-D Dzis dalszy ciag szpinaku z ziemniaczkami, jutro w nagrode jakis deserek jej zrobie :tak:pewnie kleik przekladany owockiem ze sloika

Chyba niezrozumiale wczoraj napisalam. Fifi jest na bebilonie pepti,ale pediatra zaleca nutramigen. Wczesniej go probwalismy przez ponad tydzien,ale Filip strasznie go nie chcial. nie jadł prawie, dodawalam glukoze albo herbatke koperkowa, nic nie dawalo,a oczywiscie caly czas mieszlama zbebilonem.
Zgubiłam posta której z Was,ze tez dziecie mialo zielone kupy,a przy dodawaniu innych pokarmów przestaly byc zielone...?? tylko u filipa jest tez troche sluzu... :( Co ja mam robic??
Ide sie umyć i jeszcze z mezusiem przez telpogadac... Na odleglosc tez mozna przechodzic kryzysy...;/ ehh
dobranocki

Ania, my tez tak mamy, choc jeszcze jakies 2-3 tyg.temu na tym samym pepti potrafiły byc kupy normalne- zółte..raz zielone-ale nigdy tak ciemne ja teraz-kolor trawy.Oprócz Pepti Helenka wpija malutko herbatki usp. Hippa. Od uczulenia na marchekę(juz nie podajemy od tygodnia) kupy są ciemno zielone. Odstawiłam Dicoflor i moze to przypadek- dopiero 2 kupy- ale nie ma sluzu...choc zielen nadal jest...spróbuję przejść na NAN HA....zobaczymy jak będzie...najgorzej, ze on małej nie smakuje... :no: Czy macie doswiadczenie jak spokojnie przejść na inne mleko? czy mieszaliście dwa mleka dwóch firm ze sobą w jednej butelce? Próbowałam juz wczesniej [przejsc na Bebilon, ale mała miała krosteczki na policzku, więc wróciłam do pepti...po NAN active boał ją brzuszek...zostaje ten NAN HA....

wspolczuje wam przebojow z doborem mleczka
ja tez niedawno martwilam sie, ktore mleczko podpasuje az w koncu dopasowalam bebilon comfort
nie jest idealny ale pasuje najlepiej

Koriander u nas czasem tez tak jest, nagle jakby z dnia na dzien wyrasta z ciuchow
chyba rzeczywiscie zaczne mu parzyc zwykle hebatki owocowe
te dzieciowe maja strasznie duzo cukru
a skad masz ta fruktoze?

KasiaJanicka obserwuj czy to nie herbata bo u nas bylo prezenie sie i bączki przez cala noc po niej

o rany niech ten moj chlop juz przyjedzie bo reka mi uschnie od bujania wozkiem
albo zeby albo skok
a swoja droga to juz boje sie Jasia samego w wozku zostawic tak sie wierci, nogami zarzuca prawie juz za gondolke
jakis plytki dla niego sie robi

Koriander u nas czasem tez tak jest, nagle jakby z dnia na dzien wyrasta z ciuchow
chyba rzeczywiscie zaczne mu parzyc zwykle hebatki owocowe
te dzieciowe maja strasznie duzo cukru
a skad masz ta fruktoze?

o rany niech ten moj chlop juz przyjedzie bo reka mi uschnie od bujania wozkiem
albo zeby albo skok
a swoja droga to juz boje sie Jasia samego w wozku zostawic tak sie wierci, nogami zarzuca prawie juz za gondolke
jakis plytki dla niego sie robi
Kupilam w sklepie ze zdrowa zywnoscia, parze dla Lili normalne herbatki np rumianek, melisa, czarny bez, malinowa a czasami daje wode
U nas problemem jest ze za nic nie pociagnie z butelki i musze poic lyzeczka, no ale przynajmniej wypija jakies 50 ml dziennie
Co do wozka to u nas problemem jest ze jej sie nie podoba lezenie, jak nie spi to albo chce usiasc i sie ciagle podciaga albo ryczy bo chce na rece i sie porozgladac:baffled::cool2:

Dziewczyny kiedy sie przesiadacie na spacerowke?

reklama
Do góry