reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witam sie i zaraz zmykam czeka na mnie sterta prasowania-jak ja tego nie lubie:angry:
zuzka dzis w miare spokojna, pospala sobie do 6.30 dostala butle i znow zasnela - obudzila mnie o 9 :) dawno nie mialam tyle snu co przez ostanie 2 dni:tak:
milego dzionka ;-)
Ewelinka- wszystkiego naj naj...

reklama
a od dawna ma zatkany??Iga miała do ok miesiąca, wizyta w klinice okulistycznej, masaż i kropelki przeszło dosłownie w 2 dni.
Ja też zawsze pierwsze co to dr google a później chodzę i się martwię, więc już teraz staram się opanowywać z tym czytaniem szczególnie po ostatnich przebojach kupkowych

chodzi mi o moje piersi mam zatkane kanaliki mleczne

przeczytałam, ze moze się z tego zrobić zapalenie- ropień i skończyć się nacinaniem piersi i koniec laktacji

Ostatnia edycja:
A po spacerku zabieram niunię do mamy i jadę do pracy rozmawiać o moim powrocie. Mam zamiar zaproponować rozwiązanie dość korzystne dla obu stron - z tym, że pracodawca musiałby iść na trochę ustępstw. Obawiam sie jednak, ze się nie zgodzą ale cóż, trzeba spróbować, zeby nie żałować ...
A tak poza tym to nie chce mi się tam iść ... :-(

i jak rozmowa? poszli na twoja propozycje?

otóż mnie martwi to że Łukasz nie chętnie lezy na macie czy to na brzuszku czy na pleckach. Kilka minutek poleży i zaczyna się marudzenie. Martwi mnie to, że może się słabiej przez to rozwijać:((

nie wkręcaj sobie Kochana:no::no:

Bardzo proszę o ocenę fotek, dziękuję:)))

Konkurs fotograficzny - pan lusterko

ocenione:tak::tak:

Czesc dziewczyny kurcze ale mialam kipeska noc ale nie chodzi o mała tylko omnie od 22 do rana żyga..... jak KOT !!!! Masakra jakas nie wiem chyba sie czyms zatrułam jestem dzisiaj tak słaba ze ie mam zamiaru wstawac z łozka

współczuje, mam nadzieje, że szybko wrócisz do sił:tak::tak:

Dziewczyny pisałuście kiedyś o smoczkach aventa przepływowych poszłam też zobaczyć mój, chyba mam taki zwykły z cyferką 2. Tzn że on nie będzie się nadawał do kaszki? A jak kupię ten przepływowy to będzie pasował normalnie na tą większą butelkę?

te trójprzepływowe Aventa moja cyfry rzymskie I - do mleka, II - tez do mleka, ale szybciej leci, III - do kaszki, ja jak robiłam malej kleik to dałam mniej niż na instrukcji żeby się nie zapychało

życzcie nam na jutro ładnej pogody;-):-)

powodzenia w tym wielkim dniu no i oczywiście pogody cudnej:tak::tak: czekamy potem na fotorelacje!!:-D

A Iga dzisiaj aniołek, tfu tfu nie zapeszając, grzecznie sama poszła spać po zabawie, co jej się ostatnio nie zdarzało. Ostatnio miała dni butnownicze i teraz normalnie jakby inne dziecko, ale się zmieniają te nasze szkraby. A czy Wasze maluchy interesują się już nóżkami??Moja tylko wierzga w poziomie:):):), narazie mało podnosi do góry, i nie bada łapkami, jeszcze chyba nie wie że je ma

nóżki to tez wielka atrakcja dla Mai:cool2: szczególnie przy przewijaniu:tak::tak:

Jutro w planach mam też porządki w mieszkanku bo już powoli zaczynamy zarastać :) (przy psie który gubi mase sierści teraz sprzątanie co 2-3 dni to konieczność)
Muszę się też koniecznie na dniach wybrać do fryzjera bo jak na siebie patrze w lustrze to :/

ja tez mam jutro w planach sprzątanie, bo teście w niedziele się zapowiedzieli z wizyta i trza troszkę ogarnąć ten rozgardiasz:-D

kajdusia i koriander - jak się bawicie?

ewela u mnie też udzielił się Twój dzień dzisiaj:( Mała masakra, maruda straszna. Raz na spacer, drze się nie chce spać. Do domu. Dałam jej trochę cyca na uspokojenie, no i znowu na spacer. Teraz trochę śpi, mam nadziejęże chociaż z dwie godzinki pośpi. Siedziemy na dworze, a ja biorę się za pracę którą muszę zrobić na uczelnie:)

Witajcie, ja pojawiam się i znikam na tym forum:-)ale staram sie byc na bierząco - trudno mi to tak wszystko ogarnąć i wygospodarować czas na komputer, tym bardziej że praktycznie całe dnie jestem sama z dziećmi. Dzisiaj Oskar w marudzeniu przeszedł samego siebie, teraz usnął pewnie na jakieś 20 min. A jeszcze dzisiaj czeka nas o 13:45 szczepienie. Ostatnie noce to jakiś koszmar - idzie spać o 21 a o 23:30 pierwsza juz pobudka i kolejne co godz. Obiecałam nie marudzić...

ewelinka - wszystkiego najlepszego
paula24211 - zdrówka!
eangle - powodzenia jutro!
zyrraffka - Oskar bardzo lubuł leżeć na podłodze i sie bawić - ale trzy dni temu przestało mu się to podobać i teraz najchetniej by tylko z kimś gadał:-)a co do piersi - ja też maiłąm przeboje na początku i pomogła mi kapusta właśnie - a może to nie zapchany kanalik a przwiane piersi?
avena - mój synalek coraz częściej bawi sie nogami, najlepiej jak lezy na samym body i ma gołe nóżki - wtedy najwiekszą ma frajdę:-)

a dzisiaj oglądałam album małego i tak mnie wzięło na wspomnienia

Oskar rok temu

P1130135a.jpg

i dzisiaj

P1190724.jpgP1190704.jpgP1190706.jpg

anik- ja zawsze jak tylko spojrzę na usg to zaraz ryczę, ze Łukasz już taki duży, ze tak szybko rośnie hihih. Fajny śmieszek z Oskarka:)) i te nóżi ihih, pamietam jak Łukasz w sierpniu w samochodzie odkrył rączki jakie to było zabawne, te jego minki i wpatrywanie się a teraz akrobacje żeby nóżki znalazły się jak najbliżej buźki hihih, tyle radości z dziecka

ewela u mnie też udzielił się Twój dzień dzisiaj:( Mała masakra, maruda straszna. Raz na spacer, drze się nie chce spać. Do domu. Dałam jej trochę cyca na uspokojenie, no i znowu na spacer. Teraz trochę śpi, mam nadziejęże chociaż z dwie godzinki pośpi. Siedziemy na dworze, a ja biorę się za pracę którą muszę zrobić na uczelnie:)
laptopa na spacer zabrałaś?

Witam Was serdecznie :tak: dawno nie zaglądałam, ale strasznie dużo mamy teraz na głowie. W mieszkaniu straszny bałagan po przeprowadzce... niby w weekend mam teraz ogarnąć trochę, bo w poprzedni miałam zjazd, więc całkowicie nic nie zrobiłam... Mała jest kochana i grzeczna, śpi już 30 minut słodko w wózeczku :-D heh
Mam nadzieję, że u Was też wszystko dobrze, a maluchy dają dużo radosci :tak: jak będę miała dłuższą chwilę to podczytam trochę co tam się u Was dzieje, a póki co lecę poukładać na pólkach trochę :tak:

reklama
Do góry