2 dni matce tez przysługują? Wydawało mi się że ten przepis dotyczy tylko ojca, bo matka przecież i tak ma macierzyńskie;/
tak, przysługują wybierasz je po macierzyńskim tak samo jak 2 dni opieki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
2 dni matce tez przysługują? Wydawało mi się że ten przepis dotyczy tylko ojca, bo matka przecież i tak ma macierzyńskie;/
Anik79 - śliczne zdjęcia synka, ja tez nie mogę się nadziwić jak nasze maluchy szybko rosną i się rozwijają a jeszcze niedawno były malutkimi fasolkami:-)
kreatorka - witaj i w miarę możliwości pisz częściej
zyrraffka - pamiętaj, ze przysługuje ci jeszcze 2 dni z tytułu urodzenia dziecka i 2 dni na opiekę, chyba ze już je wybrałaś
zdec- pfu, pfu przeganiam choróbsko
na ten urlop okolicznościowy jest jakiś termin do wykorzystania??? Tzn do kiedy najpóźniej trzeba??
dziękuję Gosiu. Opiekę zostawię, bo planuję powrót we wrześniu
gosiu a co to jest to dodatkowe macierzyńskie od pracodawcy?
z tego co wiem to do ukończenia przez dziecko 14 lat 2 dni przysługują ci w każdym roku, wiec szkoda tych z 2010 roku stracić
ooooo!!!!!Dobrze wiedzieć. Policzyłam wszystkie urlopy i wypada mi iść do pracy.....29/12 no totalnie beznadziejnie.....