reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

zyrraffka przecież nasze dzieci to też ludzi a każdy z nas lubi co innego :-) nie szukaj sobie powodów do zmartwień bo zasadzę kopniaka :-D :-D Spróbuj położyć Łukaszka na zwykłym kocyku i poukładaj wokół niego zabawki, może po prostu nie lubi kiedy coś nad nim zwisa :-)

Idę do dentysty, aż jestem ciekawa co ta ciąża zrobiła z moim uzębieniem:zawstydzona/y:

reklama
a nie jest tak, że mu się mata już znudziła? Fifi tak miał z przyrządem gi8mnastycznym, dostawał coodsziennie podczas zabawy aż pewnego dnia już go przestał interesowac, przez kilka dni mu go nie stawiałam i znów ma frajdę jak dostanie :)

już nie pamiętam która pisała o inhalacjach? można takiemu maluszkowi robić? co się do tych inhalacji daje?

wiesz co ja robie Kacperkowi inhalacje jak ma katar albo kaszelek, mam inhalator i wlewam 2 ml soli fizjologicznej i trzymam mu maseczke koło buzi żeby sobie wdychał i pomaga

Moja teraz jak pije mleko z butli to lubi Nuka, ale z gumowym smoczkiem. Podobnie smoczki najlepsze gumowe Nuk-a, silikonowymi to się bawi, bo myśliże są one do gryzienia:)

paula - współczuję:(( mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie.

anecznik- ta nowa mata jest bez płąków ale masz rację nie będę wyszukiwać problemów i zmartwień::)))) choć to moja specjalność postaram się powstrzymać hehe

Łukasz na spacerku a ja herbatkuję i oczywiście obzarstwo węglowodanowe:(((

Ostatnia edycja:
paula współczuję:( Trzymaj się jakoś. Przesyłam uściski:)

Dziewczyny pisałuście kiedyś o smoczkach aventa przepływowych poszłam też zobaczyć mój, chyba mam taki zwykły z cyferką 2. Tzn że on nie będzie się nadawał do kaszki? A jak kupię ten przepływowy to będzie pasował normalnie na tą większą butelkę?

Mała śpi:) W łóżeczku ani wózku to nawet matka nie śnij że usnę. Wyszłam z nią na dwór na 10minut, rundka dookoła parku i wróciłam do domu. Teraz śpi w korytarzu:) Spryciara mała:) Wchodzenie po schodach w górę żeby jej za mocno nie trzęsło mam już opanowane do perfekcji:) (ale i tak cieszę się najbardziej że to tylko parter:p))))

smoczki aventa pasują do wszystkich butelek aventa
wczoraj kupiłam taki trójprzepływowy ale i tak kaszka się korkowała, zrobiłam wg przepisu na opakowaniu, ale dziś dodam mniej, żeby rzadsza była

spróbujcie LOVI do kaszek - pasują do butelek Avent
ja podaje mleko zagęszczone kleikiem ryzowym i płynie super, a Avent smoczek 3 - nie leci nic!

Dziewczynki ja już zmykam na dziś
lecę powiesić pranie, dokończyć obiad, później idę na paznokcie, kilka rzeczy czeka do wyprasowania, wieczorem do kościoła do spowiedzi
ech...nie wiem jak ja się ze wszystkim wyrobię:tak:

a cieszę się bardzo bo przyjechała już moja babcia, a nie mogła sie doczekać jak zobaczy swojego prawnuka:tak::-)
zaglądnę pewnie dopiero po weekendzie;-)
życzcie nam na jutro ładnej pogody;-):-)

Ewelinka - sto lat, sto lat!!!!!!!!!!!!!!!

eagle - trzymam kciuki za pogodę i aby wszystko się udało

zyraffka - ja jeszcze nic nie pisałam o macie:-D Jak nie na macie to rozumiem że na rączkach lubi Łukaszek?Iga też sama zbyt długo nie poleży, kupiłam na allegro zestaw gimnastyczny, właśnie mąż pojechał odebrać i zobaczymy czy się sprawdzi.

Perfecta
- moja nadal lubi karuzelkę, w sumie używam jej tylko rano, jak małą nakarmię i odkładam do łóżeczka, wtedy karuzela w ruch i memłanie rączek, bo smoka wypluwa. Ja mam te marionetkowe pluszaki i może to ją ciekawi że tak "naturalnie" się ruszają???Sama nie wiem

hefi - to mała poszalała w nocy.

Kpi - kiedy wracasz do pracy?To Ty miałaś w planach ten awans czy coś mi się popiętroliło??:-D

A Iga dzisiaj aniołek, tfu tfu nie zapeszając, grzecznie sama poszła spać po zabawie, co jej się ostatnio nie zdarzało. Ostatnio miała dni butnownicze i teraz normalnie jakby inne dziecko, ale się zmieniają te nasze szkraby. A czy Wasze maluchy interesują się już nóżkami??Moja tylko wierzga w poziomie:):):), narazie mało podnosi do góry, i nie bada łapkami, jeszcze chyba nie wie że je ma

chciałam napisać anecznik a wyszła avena hihi.
Łukasz lubi na rączkach ale rzadko jest noszony, lubi na łóżku z mamusią leżeć:)
Mój już raz dotknął paluchem ust:)) przy przewijaniu uwioelbia bawić się stopkami, podnosi nogi do góry, łapie rączkami i ogląda i podnosi w kierunku ust najdalej jak mu się uda.

Kurcze niepotrzebnie poczytałam o zatkanym kanaliku i co może się z tego zrobić i teraz denerwuję się:((

Kurcze niepotrzebnie poczytałam o zatkanym kanaliku i co może się z tego zrobić i teraz denerwuję się:((
a od dawna ma zatkany??Iga miała do ok miesiąca, wizyta w klinice okulistycznej, masaż i kropelki przeszło dosłownie w 2 dni.
Ja też zawsze pierwsze co to dr google a później chodzę i się martwię, więc już teraz staram się opanowywać z tym czytaniem szczególnie po ostatnich przebojach kupkowych

Ostatnia edycja:
reklama
A moja właśnie odsypia nockę :) Trochę niespokojnie śpi ale zawsze później może będzie mniej marudna. Tatuś też poszedł spać bo dzisiaj no 18 do pracy. Chciałabym jeszcze dzisiaj skoczyć na zakupy ale chyba nam się nie uda bo zanim towarzystwo wstanie i dojdzie do siebie to zjemy obiad i praktycznie zaraz bedzie się musiał mąż do pracy zbierać... Ale może jutro... Jutro w planach mam też porządki w mieszkanku bo już powoli zaczynamy zarastać :) (przy psie który gubi mase sierści teraz sprzątanie co 2-3 dni to konieczność)
Muszę się też koniecznie na dniach wybrać do fryzjera bo jak na siebie patrze w lustrze to :/

Ogólnie dzisiaj mam kiepski humor i samopoczucie... mężowi rano się już zebrało za byle g... A jeszcze się dzień nie skończył.

Do góry