reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Kasiajanicka - daj koniecznie znać jak po warsztatach!. Ja w piątek byłam na warsztatach z eko-pieluszkowania, trochę nowego się dowiedziałam o wielorazowych pieluchach ale sądziłam, że więcej z tego wyniosę, pewnie gdybym nie używała wielorazowych pieluszek i nie była w temacie to byłabym bardziej zadowolona ilością nowej wiedzy:)
Kasiajanicka, Klementinka - jutro spacerujemy, prawd

A ja paczki z Hippa nie dostałam pomimo wypełnionej ankiety :no:
kurcze zapominiałam o jutrze.... ale sie postaram :) paczki z Hippa ani żadnej innej nie dostałam, ale pewnie jeszcze ditrze, trochę nam czasu do 4. miesiąca zostało :)

GOSIA
- pomodlę się, będzie dobrze, uwierzcie w to

witam się i ja
my dopiero niedawno wstaliśmy, mimo że dzieciaki poszły wczoraj spać o normalnej godz jak zawsze, Tomek zrobił sobie jedzonko o 1 jak nigdy tak wcześnie ale następne dopiero przed 5 i tym sposobem wstalismy po 8:-)
teraz maluchy o sniadanku sie bawią a mama z kawą na BB;-)

wczorajszy spacerek się nam bardzo udał
ja z Musiem to nawet wyszliśmy po 12 jak Asia poszła spać z tatą bo szkoda nam było tego słoneczka, a oni później do nas dołączyli, tak więc wróciliśmy ok 16 dopiero, w międzyczasie zaliczyliśmy karmienie w parku - choć to juz nie takie przyjemne bo mimo słoneczka za ciepło nie było i mi troszkę rączki zmarzły od prowadzenia wózka

na fotki niestety nie załapaliśmy się, mój miał zabrać aparat wychodząc z Asia ale zapomniał:tak::-(

teraz trzeba wrzucic jakieś pranie i posprzątać conico w kuchni ale to za chwilkę
lektura na dobry początek dnia:-D

Andzia_S powodzenia w nauce, my tak nauczyliśmy Asią że bardzo długo spała z nami, w sumie za bardzo nam to nie przeszkadzało i lubilismy to ale z nauka samodzielnego spania było bardzo ciężko bo już była duża jak sie za to zabraliśmy, efekt taki że do dziś bardzo często to wykorzystuje i spi z nami
z Tomusiem tego błedu nie popełnimy
magdziak i jak się zakupy udały?
Agi to efekt podrażnienia skóry przez śline, spróbuj przemywać bużke i smarować kremem
koriander niestety przez sklerozę mojego zdjęć brak:-D
a codo wózka to Tomus jak nie śpi to niechetnie w nim przebywa, leżenie jest ok dopóki ma widok co sie dzieje poza wózkiem:-)
ewela oj to nieciekawie z ta dentystką brrrrr....aż mi się odechciało takich wizyt a tez musze sie wybrać
zyraffka sukcesy samodzielnego zasypiania Łukaszka widzę coraz większe
tak trzymać:tak:
Asencja super fotki i Krystianek jaki zadowolony
a karaluchów nie zazdroszczę, bleee niestety nie pomogę bo na szczęście nie miałam z nimi do czynienia
nadika pampersy sleep&play ( te pomarańczowe) nie mają rozciągliwych boczków z rzepami tak jak active baby
my przeważnie zakładamy Tomkowi body, coś z długim rękawem - bluzeczka lub cienki sweterek, rajstopki i kombinezon misiowy plus czapeczka oczywiście
gosiagro ostatnio też często bywałam u moich rodziców i reakcja małego przez pierwsze kilkanaście minut to rozglądanie się gdzie jestem i czy jest w pobliżu ktos znajomy czyt. mama później juz ok babcia i dziadek wystarczali do towarzystwa
mysle że te nasze skarby to juz doskonale orientują sie czy są u siebie czy nie, inny wystrój, inne zapachy itp a to mądre bestyjki są
trzymamy kciuki za wyniki męża i szczepienie Majeczki
o rany doczytałam......gosiu wierzymy że będzie dobrze
Lencja najlepsze życzenia dla Kornelki

Dziewczyny doradźcie mi co mam zrobić. Muszę dostarczyć do firmy wniosek o urlop wypoczynkowy i wychowawczy i nie wiem czy sama zawieź bo boję się spotkania z szefem po tym jak się zachował podczas rozmowy ze mną, nie mam zamiaru z nim rozmawiać i znów wysłuchiwać obraźliwych słów, czy może poprosić męża by zawiózł. Firma mieści się tuż przy jego mieszkaniu prywatnym, może go nie być bo często wyjeżdża, a w firmie może być jedynie kierownik który chodzi za szefem jak posłuszny piesek i zawsze z szefem spiskuje.
Z drugiej strony nie chcę im pokazać że się ich boję. Nie wiem co robić.

o Boże, mąż właśnie dzwonił, ma jakieś 4 guzki na płucach.......
nawet nie wiem co powiedzieć:-:)-:)-(Tulam!!!

kupiłam dziś najdroższy makaron świata w realu, makaron lasagne, cena na półce 4,99 a na paragoni 14, 99.
O ranyyyy:baffled::baffled:
Musiał być chyba dobry:-D Łatwo nam się śmiać,ale jak bym zobaczyła taką cenę to chyba bym zwątpiła:szok::crazy:
Witajcie,

WRÓCIŁAM do was!!:):) Nareszcie.... teraz już postaram się być na bieżąco, mała po raz pierwszy dzisiaj śpi w swoim łózeczku w swoim pokoju:) Ciekawe na jak długo....
Witaj na "starych śmieciach":-D:-D:-D

pochwalę się moim małym sukcesem: właśnie ściągnęłam w 15 min 220 ml mleczka dla Filipka na jutro :) chyba moje picie wody przynosi sukcesy :) a jkimpolecacie laktator elektryczny? już mi ręce odpadają od pompwania :(

dobra, idę spac, kolorowych :)
Super!!!Gratuluję!!!:-);-):tak:;-)

IMG_3994.JPG

IMG_4056.JPG

Krystian z tatą na basenie :)
ale słodziak!!!!Śliczny!!!

Ślicznego masz synusia...to jest pajac czy bluza???Super!!!

Ja tak wpadłam na chwilkę bo Alanek mi się wierci,chyba czuje jak wchodzę na BB bo wcześniej spał:baffled::baffled::baffled:
Wczoraj ślicznie trzymał główkę w górze jak leżał na brzuszku,ale duma byłam:-D:-D
Coraz mniej się mu ulewa-jupi!!!:tak::tak:

Co do ciemieniuchy to u nas była dwa razy...Ja smarowałąm godzinkę przed kąpaniem oliwką główkę a poźniej zgodnie z tym co mi mówiła pediatra delikatnie pieluszką ścierałam...:tak::tak:
No i tyle z mojego pisania bo Alanek płacze...:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry