reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny jak tam z Waszą wagą bo ja już waże 58 a naprawdę nie chcę wyglądać jak wieszak;)Mam 170 wzrostu:(
Ja mam 166cm a waga 68kg. przez miesiac ponad schudlam pół kilo tylko...;/ a chcialabym zejsc do tych 65kg... moze troszke mniej....;] ehhh

Cześć Dziewczyny !
Przepraszam że się wogole nie odzywam ale moj mały Oluś ma poparzoną rączke (2 stopień) i mam teraz istny sajgon w domu. Wpadłam Wam tylko powiedzieć żebyście uważały na swoje dzieciaczki. Żebyście nie spuszczały z nich ani na chwile oczu. Przez moją głupote moje dziecko cierpi ;(
Kurcze współczuje.... ale nie obwiniaj sie, kazdej takie cos mogloy sie zdarzyc...:* trzymam kciku za powrót do zdrowia malego.

Hej z rana.
U nas wszystko ok, malego wczoraj zwazylam i wiecie ile wazy??? 7900! :dry: klocek, i ma juz kolo 69cm.
kaszlemy jeszcze i mu sie mocno odrywa ;] juz mam nadzieje ze niedlugo mu to przejdzie bo biedak sie meczy....
DZIEKUJEMY za oddwanie na Mikusia głosików! :-) :*****
No i 4 miesiace za nami! :szok: kiedy to zleciao....???

Milego dnia!
Moze zajrze wieczorkiem;)

Ostatnia edycja:
reklama
Zyrafka prezesylam 3 godzinki :)) wystrczy ??

??

dzięki Milka dotarło i się przydało, mały zawsze budzi się około 5 i już koniec spania a dzis po cycu zasnął jeszcze do 7:)))) i potem pobawił się włóżeczku godzinkę a ja w swoim łóżku jeszcze godzinkę poleżałam. hihii Dzisiaj też poproszę:))))

-avena- współczuję problemów:(( mam nadzieję ze kupki się pojawią i będą częste, biedna Igusia, trzymam za was kciuki

alusia- przykro mi bardzo z powodu cierpienia Olusia, oby szybko się zagoiło!!!!!

zjadłabym coś dobrego hmmm, może bym coś upiekła jutro jak mąż p[ójdzie na spacerek:))muszę poszukać jakiegos przepisu na mojej ulubionej stronce

z kilkoma przerwami ale udało sie wreszcie poczytać:-)

ale chyba nie poodpisuję dokładnie bo już nie bardzo pamiętam co której

my na nocki nie narzekamy, przeważnie jak zasypia przed 20, to następne karmienie po 4 i przed 7, czasem zdarza się że budzi sie nieco wcześniej ale to może raz w tygodniu więc się wysypiamy

widzę że coraz więcej mamuś wprowadza juz nowe jedzonko, my jeszcze nie, czasami walczymy z butlą i piciem herbatki ale jak uda się 10-15 ml to jest sukces:tak:
a tak to tylko cyc.....czy jest jeszcze ktoś kto karmi tylko i wyłącznie cycem bez wprowadzania innego jedzonka czy zostaliśmy w tym sami?

miałam wrzucic fotki moich ostatnich łupów sklepowych ale to za chwilkę bo bateria w aparacie padła:-)

Alusia nie obwiniaj się, jeszcze nie raz i nie tylko Tobie takie wypadki się przydarzą, oby rączka się szybko zagoiła
ech coś miałam jeszcze napisać.....

my dziś mimo ładnej pogody spędzimy chyba dzień w domku tak dla odmiany, jakoś nie mam już siły dziś na wychodzenie po całym tygodniu takiego biegania, może Tomusia wystawię na następna drzemkę na balkon ;-):-)

Ostatnia edycja:
u mnie cyc bedzie jeszcze napewno przez miesiac. narazie nie planuje nic wprowadzac. maly rosnie, przybiera ładnie na cycu wiec nie widze potrzeby:-)

w nocy maly zazwyczaj zasypia kolo 19-20 potem po poltorej godziny sie przebudza znow na cyca i potem spi do 4-5. lub do rana:)))

Dziewczyny co podać małemu na zatwardzenie??
Gdy był tylko na piersi to robił kupki codziennie, a odkąd rozszerzyłam dietę - marchewka, jabłuszko to ma problem z kupką. Już drugi dzień się męczy, stęka i stęka a jak już coś wyjdzie to taki mały klocek. Myślałam że jabłko pomoże a tu żadnej poprawy.
Pomóżcie.
nadika - Dicoflor30 mojemu Jasiowi pomaga

Teraz troszke poczytałam i chyba się wstrzymam z rozszerzeniem diety po poście Aveny...
Jaś tez żelazo bierze... Chyba poczekam do wizyty lekarskiej nie ma co szaleć tym bardziej że na ostatniej kontroli powiedziała że jak przyjdziemy na kontrolę pod koniec 4 miesiąca to będzie czas na rozszerzenie diety i wtedy pomyślimy co z żelazem i witaminami zrobimy.

Ostatnia edycja:
u mnie Kacperek też tylko na cycu :-) wczoraj mu kupiłam nową herbatke po 4 m-cu malina z dziką różą i zobaczymy czy mu bedzie smakować, a jedzonko zaczne wprowadzać gdzieś tak za miesiąc no chyba że wcześniej będzie konieczność.

Witam

Zyrafka ciesze sie ze sie prezydalo i musialo do Ciebie dotrzec bo jak nigdy pobudka o 2 i 5 :)) a zawsze jest tylko o 5 :)) jakies szerokie spiochy mu ubralam i sie budzil bo mu sie nogo plataly.

Avena chirurg zalioczony co dalej??

Alusia pisalysmy juz kiedys jestes sama z 2 malutkich dzieci obwiniac powinni sie Ci ktorzy Ci nie pomagaja. Zdrowka dla maluszka

eagle my tez na razie cycowi ale w listopadzie chyba cos wprowadzimy bedzie mial miesiac na nauke jedzenia zanim pojde do pracy cos wtedy musi zastapic cyca

Hej sexy laseczki;)
Dzisiaj piękna pogoda u nas;)Świeci słonko ale trochę chłodny wiaterek, idę zaraz do gina i zastanawiam się nad anty;)Co proponujecie??
Perfecta nie podawaj na razie marchewki bo to ona może powodować zatwardzenie;)
Gaja znów dostała mega pakę od chrzestnego z Holandii;)Spacerówę extra jebitny róż;)Chodzik chicco z czego nie skorzystamy i rowerek z przyczepką super wszystko prawie nowiuśkie;)
Athena a spróboj położyć małego tam gdzie ma głowę to nogi może jakaś żyła wodna tamtędy idzie;)albo przestaw łożeczko:)

Ostatnia edycja:
reklama
hej ho u nas od dwoch dni marudzenie na maxa :no: jak to nie zeby to ja juz nie wiem co bo lista skokow do obwiniania mi sie skonczyla :confused2:
Wczoraj bylo u nas kilka lyzeczek soczku jblkowo-march recznej roboty i do tej pory nie ma kupy, moze cos w tym jest ze rozszerzanie rozregulowuje prace jelit bo do tej pory ok 3 kup dziennie :baffled::baffled: Jak to sie powtorzy to wstrzymamy sie jednak jakies dwa tygodnie z szalenstwami

avena ale macie przejscia..oby Iga szybko podjela wspolprace i zaczela produkowac sliczne regularne kupki :sorry: moze bebilon wam pomoze..

Kajdusia wspolczuje slomianowdowienstwa, ja sobie zdalam sprawe ze nigdy sie nie rozdzielalismy na dluzej niz jedna noc :szok: chyba by mi bylo baaaardzo ciezko. no ale juz z a chwile bedziecie razem :tak: Jak oceniasz poziom konkursu chopinowskiego?

gosiagro gratuluje, macie juz jakies plany odnosnie przeprowadzki?

Czy tu tylko same chudzielce na forum? :-:)-( Zalamac sie mozna ;-)

Do góry