reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Z tymi zelami na zabki to wam powiem ze krotko dzialaja ale faktycznie przynosza chwilowa ulge w najgorszym bolu, chlodny gryzak lub palce mamy u nas sie najlepiej sprawdzaja. poza tym z zelami trzeba uwazac i nie stosowac czesciej niz dozwolone bo gdzies czytalam ze moga rozluzniac miesnie tchawicy i dziecko moze podczas snu miec problem z oddychaniem
U nas czubki zabkow przeswituja juz 3 tygodnie....moglyby sie zdecydowac w ktoras strone :eek:
to samo mowi nasza doktor, jej zdaniem najlepiej dziala zimny gryzak a zele bardzo sporadycznie
Klementinka, kasiajanicka - proponuję wtorek 12:00 koło fontanny (tej obok harmonijki) pasuje Wam? Jeżeli tak to jeszcze pogodę trzeba zaklepać:-) Ktoś jeszcze chętny na toruński spacerek???

A my po kinie:rofl2: Wczoraj byłyśmy na filmie Tetro w reżyserii Coppoli, całość wyszła jak najbardziej pozytywnie, Kornelka nawet dość grzeczna, troszkę popłakała, trochę pospała, trochę pojadła - na sali było ok 10 mam z dziećmi, w różnym wieku, nikt się płaczek czy krzykiem dzieci nie przejmował. Na pewno pójdę na kolejne seanse w tym cyklu o ile będzie mi czas na to pozwalał i filmy będą dla mnie interesujące.

Dziewczyny ad nawilżania noska to nam pediatra odradził póki co wodę morska w sprayu, aby nie podrażniać dodatkowo śluzówki, polecił nam kropelki dla niemowląt Tetrisal S i my ich używamy od kilku dobrych tygodni, 3 razy dziennie i jest lepiej!
miejsce i czas mi bardzo pasuja, oby tylko pozostala pogoda taka jak teraz

my bylismy dzis u pediatry, Jas wczoraj w kupce mial zdzblo trawki takiej lesnej
nie mam pojecia jak on to zjadl
przerazilysmy sie z mama i dzis pojechalysmy na wizyte
lekarz sie smial i mowil ze dobrze ze trawke bo to naturalne, dodatkowo zalecil podawanie lakcidu, czy ktos podawal?
mam wrocic do urozmaicania diety, zwlaszcza w marchew i kleik ryzowy bo to dobre na jelita
jego zdaniem Jas jest okazem zdrowia
uspokoil mnie

reklama
To ciekawe od czego to jest uzaleznione...
Ja karmilam do tyg. temu tylko cycem i nie moge zejsc do mojej wagi z przed (1 kilo brakuje). Słyszałam, że właśnie jak sie karmi naturalnie, to sie chudnie, ale na tym przykładzie widac, że nie koniecznie...Aha...i nic nie podjadam i mało jem...

a ja jem jak wieloryb!!

chciałam się pożegnać na 3 tygodnie, nie wiem czy będę miała możliwość podczytywania:sorry:
jutro lecimy z Małym-trzymajcie kciuki żeby dobrze zniósł lot!

wszystkie czerwcowe dzieciaczki i ich mamy pozdrawiamy:-D

a teraz uciekam się pakować

maly spi duzy na urodzinachw bawialni :)) mamma na kompie

Anecznik ja zamawiam zawsze tu Perfumeria internetowa, perfumy damskie i męskie - Perfumeria.pl perfumy sprawdzone oryginalne a ceny w porownaniu z sephora duzo nizsze

Zyrafka prezesylam 3 godzinki :)) wystrczy ??

Gosiargo gratuluje a macie juz cos na oku??

Lena 170 53:) z doswiadczenia wiem ze ok pol roku karmienia to bede wieszak murowany a waga zostanie bez zmian nie wiem na czym to polega ale waga stoi a gacie spadaja

Lencja w multikinie na sali jest przwijak z podkladami i pampersami do tego porozkladane maty edukacuje dla maluszkow i klocki dla starszych dzieci, swiatlo przycmione glos sciszony, ogolnie bomba. Seanse co sroda o 12 :)

Ita powodzenia na niebie udanego ladowania :))

U nas chlodno ale slonecznie maly zrobil niespodzianke i siedzialam w parku 1,5 g i moglam poczytac siedzialam w kurtce z postawionym kolnierzem okularach slonecznuch i reklawiczkach :)) Wam tez tam marzna rece na spacerach ??

No paczka hippa z rossmana odebrana i pare słoiczków po tych zniżkach kupiłam oczywiście małej odrazu jabłuszka dałam poprubować no i pierwsze łyżeczki zaliczone z chęcią ta moja pediatra to jakaś pokręcona mówiła żebym do 6 miesiąca czekała bo małej nic nie potrzeba sama niech sobie czeka dla małej to super zabawa prubowanie nowych smaczków niepowiem że i dla mnie ciekawa odmiana od cyca:-)

No paczka hippa z rossmana odebrana i pare słoiczków po tych zniżkach kupiłam oczywiście małej odrazu jabłuszka dałam poprubować no i pierwsze łyżeczki zaliczone z chęcią ta moja pediatra to jakaś pokręcona mówiła żebym do 6 miesiąca czekała bo małej nic nie potrzeba sama niech sobie czeka dla małej to super zabawa prubowanie nowych smaczków niepowiem że i dla mnie ciekawa odmiana od cyca:-)

ja odebrałam wczoraj i też kilka słoiczków na bony kupiłam ale czekamy do poniedziałku na degustację jak Łukasz będzie miał 4 m.

reklama
Cześć kobietki. Nie chce jakoś zasmucać nas ale chciałam wkleić tu treść listu mojej przyjaciółki, która utraciła swoje dzieciątko w 7 miesiącu ciąży. Teraz chcemy wraz z nią pomóc innym osobom w podobnej sytuacji. Właściwie to tak pomyślałam, że może znacie kogoś kogo zainteresował by ten temat i kto potrzebowałby się wygadać...Jak coś to przekażcie temat proszę.

Kochani,
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w kwestii powołania do życia stowarzyszenia/ fundacji, która będzie wspierać osoby, których dotknął temat poronienia, martwego porodu, straty dziecka.
Pomysł na stworzenie takiej inicjatywy, powstał po przeżyciach, które doknęły mnie, mojego męża, rodzinę i przyjaciół.
W 7 miesiącu ciąży straciłam mojego synka. Dokładnie 03.08 serce naszego Michałka przestało bić, nadal nie wiemy jaki był powód śmierci Michasia. Przez 3 dni wywoływali u mnie poród, przeżywałam okrutne chwile, gdyby nie mój mąż,rodzina, przyjaciele, pewnie nie byłabym w stanie tego przejść.
To co nas spotkało, umocniło mnie w przekonaniu, że pomoc w szpitalach jest minimalna. Po wyjściu ze szpitala życie toczy się dalej, jednak dla Ciebie, dla Twojej Rodziny wszystko staje w miejscu. Nie wiesz gdzie masz prosić o pomoc, nie wiesz do kogo się zwrócić, ciężko wykonać Ci jakąkolwiek czynność.
Dlatego razem z moimi przyjaciółmi, powołujemy inicjatywę, która ma na celu pomóc rodzicom, rodzinie, przyjaciołom- wszystkim tym, którzy nie wiedzą w jaki sposób się zachować, jak pomóc, co zrobić w takim trudnym momencie życia....
Naszym pierwszym krokiem jest założenie Grupy Wsparcia Rodzin Dziecka Utraconego im. Michała Archanioła.
Pierwsze spotkanie organizujemy 20.10.2010, będzie to spotkanie poprowadzone przez terapeutę. chcemy, aby uczesniczyło w nim jak najwięcej osób, żebyśmy mogli poznać potrzeby tych ludzi, żebyśmy mogli zacząć działać dalej.
Kolejnym krokiem będzie zarejestrowanie fundacji, do tego celu potrzebujemy fundatorów. Jeżeli znacie jakieś osoby, firmy, instytucje, które mogłyby przekazać na ten cel, jakiekolwiek środki, bardzo prosimy o pomoc.
Potrzebujemy również pomocy ze strony terapeutów, psychologów, którzy będą działali na zasadzie wolontariatu. Wszelka Wasza pomoc jest bardzo mile widziana. Jestem dostępna pod numerem tel: 695 99 02 76, od jutra będzie już aktywny numer naszej grupy podany poniżej. Dziękujemy za serce, za zainteresowanie, za jakąkolwiek pomoc.
Poniżej informacja o spotkaniu. Proszę przekażcie osobom, które mogłyby być zainteresowane.

Potrzebujecie pomocy, wspracia?
GRUPAMA powstaje własnie dla Was. Jesteśmy Grupą Wsparcia Rodzin Dziecka Utraconego. Zapraszamy WSZYSTKIE osoby, które zetknęły się z tematem poronienia, martwego porodu, utraty dziecka.
Z doświadczenia wiemy, że tego typu spotkania mogą pomóc. Oferujemy spotkanie z terapeutą, wsparcie, pomoc, rozmowę.
Nic Cię to nie kosztuje- przyjdź, bądź z nami.
Pierwsze nasze spotkanie odbędzie się w środę 20.10.2010 o godzinie 19.00, przy ul. Królewskiej 27 w Warszawie, lokal 171.
Masz pytania, zadzwoń, napisz: tel. 505640548, email: grupama@wp.pl
Jesteśmy po to, aby Ci pomóc...

Do góry