reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam wcielo mi posta grrrrrrrrrrrrr

u nas za oknem pieknie a na termometrze 3 st .....

Ercio zasnal ok 20.15 wstal ok 5 wcisnelam mu dwa napompowane cycki az biedzaczysko ulal na maxa za niedlugo bedzie plakal na moj widok , a teraz jeszcze spi nawet Olaf wychodzacy do przedszkola go nie obudzil. Ide go budzic bo mi butelki eksploduja

Milego dnia zajrze wieczorem chyba ze nadarzy sie okazja wczesniej

reklama
hej dziewczyny.

wszystkiego naj dla dzisiejszych solenizantów:-)
u nas noc srednia, maly kaszlał i kurde zamiast po syropie i lekrzu byc lepiej wydaje mi sie ze jest gorzej...:dry: heh zobaczymy....;]
milego dnia;-)
prosimy o głosiki:-D (wiem ze przynudzam...) :-D :-D

Witam :-)
Parę dni mnie nie było, ale starałam się podczytywać :-)
Szymonek już wyzdrowiał i śmiga do przedszkola :-), ale za to z Kacperkiem wczoraj musiałam iść do lekarza bo zaczeło mu coś charczeć i osłuchowo jest na szczęscie wszystko ok, ale gardełko ma troche zaczerwienione :-( dostał syropek,wapno,rutinoscorbin i kropelki do noska i zobaczymy, jeszcze mu robie trzy razy dziennie inhalacje z soli fizjologicznej bo to fajnie nawilża ( Szymkowi też robiłam od małego i mu pomagało )

Prosimy o głosik :-)
http://www.bebiko.com.pl/home/Konku...am-gdy/Galeria-konkursowa/Zobacz?PhotoID=7677

a ja się zastanawiam czy iść z Małym na warsztaty z wiązania chusty dziś, nie zapisałam się i nie wiem, czy na "gapę" można..........

EDIT: nie można iść na warsztaty chustowe w Toruniu, miejsca wyczerpane, kurde dopiero wczoraj pojawiły się plakaty na ten temat a już na nic miejsc nie ma ani na chusty, ani na masaż, jedynie na wprowadzanie pokarmów się zapisałam...... ciekawe kto i kiedy się zapisywał

Ostatnia edycja:
Cześć!
U nas noc jak zwykle ostatnio. Kilka pobudek to już norma. Zwariuję z tego niewyspania jak tak dalej pójdzie. Na dodatek pierwsza pobudka coraz wcześniej- kiedyś o 4, potem o 1-2, wczoraj o 23:15! :O

MagdaM jak robisz te inhalacje? bo moja coś chrumkać zaczyna i nie wiem czy nie ma noska przytkanego mimo że nic frida nie wyciąga.

Przy okazji ostatniej wizyty u laryngologa pytałam o taki katar, którego nie widać. U nas zawsze w nocy słychać charczenie w nosku. Otóż spowodowane jest to obrzękiem błony śluzowej nosa, bo to podobno etap w którym dziecko przywyczaja się do alergenów. Absolutny zakaz stosowania fridy jeśli w nosku nie widać niczego co dałoby się wyciągnąć, bo powoduje to jeszcze większy obrzęk tej śluzowki. Najważniejsze jest nawilżanie powietrza, zwłaszcza w sezonie grzewczym. Ewentualnie woda morska do noska, ale też nie przesądzać z częstotliwością.

Życzę wszystkim miłego dnia! My dziś jedziemy pobrać krew. Kolejna kontrola anemii i obawiam się, że wyniki znowu nie będą rewelacyjne bo mały nadal bladzioch..

Hej :-) Myślałam, że kiedy się w końcu obronię to będę mieć więcej czasu na bb a tu odwrotnie cały wolny czas poświęcam małemu, chyba chce mu podświadomie wynagrodzić te parę tygodni zaniedbywania kiedy się uczyłam. Zmieniłam małemu plan dnia tzn. wcześniej były spacery od 16 do 19 i ok 21 spać, teraz z racji pogody chodzimy od 12 do 15 myślałam że ze spaniem nic się nie zmieni ale on zasypia ok 19 :-( tak wiec ok 21 dokarmiam go przez sen co czasem się uda a czasem nie i pobudka o 4.30. Gdyby mój mą nie pracował do 22 to mielibyśmy wieczory dla siebie a tak to figa siedzę sama lub stoję przy desce do prasowania :-)

Może zwariowałam, ale zaczęłam się zastanawiać nad prezentami pod choinkę :-) Nie chce żeby było na ostatnią chwilę jak rok temu. Co myślicie o tym dla 20 letniej dziewczyny MASZYNKA DO ZDOBIENIA PAZNOKCI ZOBACZ FILM 54wzory (1244626965) - Aukcje internetowe Allegro

Chce też kupić perfumy ale z tych lepszych, znacie może jakąś stronę z tańszymi lub allegrowicza co sprzedaje oryginalne taniej??

Nie mam jeszcze pomysłu z prezentem dla męża ale to jeszcze dwa miesiące, pułki co to myślałam o alkomacie :-)

Chyba faktycznie zwariowałam, ale w tym roku z małym dzieckiem to będzie przed świętami jeszcze większe zamieszanie niż zwykle :-)

reklama
Cześć!
U nas noc jak zwykle ostatnio. Kilka pobudek to już norma. Zwariuję z tego niewyspania jak tak dalej pójdzie. Na dodatek pierwsza pobudka coraz wcześniej- kiedyś o 4, potem o 1-2, wczoraj o 23:15! :O
Coś takiego przerabiałam w zeszłym tygodniu. Wcześniej młody budził się pierwszy raz koło 2-3 aż tu nagle przestawił się na 23-24. Albo coś związanego z ząbkami się działo, bo ślinił się straszliwie i mniej w nocy jadł, albo przestawiał się na większą ilość jedzenia (je butlę). Bo w tym tygodniu jakoś wszystko wraca do normy, mniej się ślini, więcej zjada na raz, no i pobudki nocne przesunęły się na 2-3.

A co do anemii i bladości to nie muszą iść w parze. Ze względu na bladość lekarka zleciła nam morfologię, a wynik wyszedł super.

Do góry