reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

ja mam doła, co chwilę ryczę z nerwów bo teść mnie dobija, zaczął się czepiać obyle *****, wchodzi do naszego pokoju jak śpię z Łukaszkiem, jak karmię, zwraca się mu uwagę milion razy a on ma to gdzieś i milion jeszcze rzeczy niebędę was zanudzać. Przepraszam że smęcę ale straszniemi smutno, a nie mamy możliwości wyprowadzki bonie stać nas na kredyt.

reklama
ja mam doła, co chwilę ryczę z nerwów bo teść mnie dobija, zaczął się czepiać obyle *****, wchodzi do naszego pokoju jak śpię z Łukaszkiem, jak karmię, zwraca się mu uwagę milion razy a on ma to gdzieś i milion jeszcze rzeczy niebędę was zanudzać. Przepraszam że smęcę ale straszniemi smutno, a nie mamy możliwości wyprowadzki bonie stać nas na kredyt.
Kochana współczuję....ja teraz walczyłam z ojcem dlaczego mama nie chce zostać z dzieckiem!!!Siedzi w domu nie pracuje jakby zostaa z Gaja by miała jeszcze kasę!!!Takie życie MASAKRA

Dziewczyny,dzieki za slowa otuchy i wsparcia w sprawie mojego serduszka ... :(. Poczytalam niestety niewiele. I zwracam sie z kolejnym pytaniem .
Któras pisala wczesniej,ze szczepiła Infanrix hexa...tak?my w koncu jutro idziemy na druga z kolei szczepionke,juz z dwutygodniowym opóźnieniem... A te matoły w mojej przychodni tydzien temu zastanawiały się jaka podac teraz filipowi,jak wczesniej mial infanrix hexa,to teraz ma miec tez taka,czy juz sam infanrix...??mojej lekarki nie bylo wtedy,nie wiem czy jutro bedzie,a ta co byla wtedy to jest stara i sie nie zna,powiedziala,ze powinien byc podany sam infanrix...bo po co po 6tyg znowu WZW B.. a jak teraz czytam w necie to wychodzi na to,ze ma byc 3razy infanrix hexa,czyli ta z WZW B...pomózcie plis,bo jutro ich tam rozniose,za ta niewiedze i niekompetencje!! pielegniareczki zasrane,zatrzymaly sie 20lat temu i kazda nowosc to dla nich nie do pojecia, Jedna mi mowi,zebym sluchala drugiej...czyli pielegniarki z 20letnim stazem co jeszcze mnie szczepiła,albo ze jak ktos ma duzo pieniedzy to moze tak szczepic... a co ich obchodza moje pieniadze!!??

AniaCh83 - jesteśmy po drugim szczepieniu - za każdym razem Krzyś dostawał infarix hexa. Co do dwutygodniowego opóźnienia, nie przejmuj się - odstęp pomiedzy szczepieniami ma wynosić 6-8 tygodni.

Witajcie ;)
Nie było mnie troszkę;)Gaja ma wprowadzone mleko w dzień a w nocy cyc!!I runął nam plan dnia więc wszystko od nowa !!Powiedzcie mi czy muszę dopajać małą jak jest w dzień na mm a w nocy na cycu??Czy dajecie coś na wzdęcia bo widzę że przy mm gorzej pierdzi:(I jedno NAJWANIEJSZE jak oduczyć małą od noszenia na rękach!??
Ja na brzuszek daję Espumisan dla dzieci.I dzieci na mm silniejsze mają pragnienie więc dobrze by było przepajać herbatką jeśli by miała ochotę.;-) Albo podawać jej pierś na chwilkę.
A co do rączek no to chyba pozostaje być konsekwentnym i nie brać tak często na ręce i przeczekać płacz:-( chyba to jedyne wyjście...

Dziewczynki mam pytanie. Macie może gdzieś w necie tabelkę żywienia niemowlaka w sensie rozszerzenie diety ? Lub może polecacie jakąś książkę? Za 2 tygodnie chciałabym już powolutku go zacząć karmić pysznościami. Moja mama dowiezie nam ziemniaczki , marchewkę , pietruszkę własnej i rodzinnej produkcji prosto ze wsi :) więc powolutku zacznę pichcić jeszcze muszę dorwać dobrą masarnię by kupować cielęcinkę dla Jasia
ja stosuję taki kalendarz żywienia:

http://www.bobovita.com.pl/cms/imag...mat_zywienia_niemowlat_karmionych_piersia.pdf

słuchajcie laski, są fajne warsztaty dla mam z dziećmi, za darmo

Klub Kangura

Agentka Eliza glosy oddane:))

Megida u nas przybieranie pocztakowo bylo po 1,5 kg ostatnio bardzo zanizyl wiec tez cvzeakmy na wyrok czy zupki wczesniej

lena no wlasnie czemu nie chce zostac ??

Ania szczepionka musi byc ta sama co pierwsza nie mozna zmieniac w trakcie cyklu szczepien wiec musisz miec hexa

ale tu dzis cisza .... zaczynam moja domowa prace nastawilam sie ze nie dam was rady doczytac a tu taka niespodzianka

Bylam dzis w kinie z Erciem bardzo mi sie podobalo bylo nas chyba z 5 dzieciaczki cos sobie poplakiwaly marudzily jadly spaly a film lecial nikt sie nie przejmowal maluszkami, Ercio oproznil 2 cyce i spal a potem jeszcze spacerek fajna rozrywka zawsze to jakas odskocznia od rutyny

a co to dzisiaj za cisza??

zyrafka współczuje sytuacji z teściem

lena mam ten sam problem z noszeniem małego, praktycznie cały czas chce być noszony a ja już nie mam sił

ja stosuję taki kalendarz żywienia:

http://www.bobovita.com.pl/cms/imag...mat_zywienia_niemowlat_karmionych_piersia.pdf

słuchajcie laski, są fajne warsztaty dla mam z dziećmi, za darmo

Klub Kangura
szkoda że w moich okolicach nie ma takich warsztatów

Megida u nas przybieranie pocztakowo bylo po 1,5 kg ostatnio bardzo zanizyl wiec tez cvzeakmy na wyrok czy zupki wczesniej

lena no wlasnie czemu nie chce zostac ??

Ania szczepionka musi byc ta sama co pierwsza nie mozna zmieniac w trakcie cyklu szczepien wiec musisz miec hexa

ale tu dzis cisza .... zaczynam moja domowa prace nastawilam sie ze nie dam was rady doczytac a tu taka niespodzianka

Bylam dzis w kinie z Erciem bardzo mi sie podobalo bylo nas chyba z 5 dzieciaczki cos sobie poplakiwaly marudzily jadly spaly a film lecial nikt sie nie przejmowal maluszkami, Ercio oproznil 2 cyce i spal a potem jeszcze spacerek fajna rozrywka zawsze to jakas odskocznia od rutyny
heh fajnie że się rozerwałaś w kinie, ja nawet bym nie pomyślała że można z małym do kina :)

reklama

U mnie od początku przyrosty nisko. Kupiłam już nawet wagę żeby kontrolować co się dzieje, bo w przychodni robią mi łaskę gdy proszę o zważenie poza wizytami u pediatry

Do góry