reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Witajcie wieczorkiem,
U nas dziś kolejny atak kolki :no::no::no::szok::szok::szok::no::no::no: najdłuższy i najgorszy z dotychczasowych 1,5 godziny krzyku i nic nie pomagało.. Jutro mam dostać od koleżanki sab simplex, może one sobie dadzą radę skoro infacol, espumisan, plantex, suszarka, ciepła pieluszka, okłady z termoforu, kąpiel i czy noszenie w pozycji antykolkowej nie pomagają... A teraz od 19 Nelcia śpi, ok 22 nakarmiłam ją troszkę na śpiocha - dostała 60 ml ściągniętego mleczka bo ostatni raz to o 16:30 jadła.. Ciekawe o której się obudzi:baffled:

Torunianki - bardzo fajna propozycja!!!
Centrum Sztuki Wspolczesnej
ja się na pewno wybiorę, swego czasu chodziłam często na tanie wtorki do CSW. Ciekawe tylko jak Nelcia na kino zareaguje:-)

Z wieści kuchennych napisze tylko, że wyciskarka do soków świetnie się sprawdza przy tarciu ziemniaków np na placki czy kluski ziemniaczane oraz roi super mus jabłkowy :-):-) Lubię ją coraz to bardziej :-D
Idę Was poczytać:happy2:

reklama
Dzień dobry,

wczorajszy dzień był ładny a dzisiaj ma być jeszcze cieplej:-) to lubię:tak::tak: bo ostatnio jak się chodziło w 9 stopniach to trochę zimno było, a co to dopiero w zimie będzie:no: ja to ciepłolubna jestem:tak:

Eliza- powodzenia na chrzcinach, oby się wszystko udało jak zaplanowaliście!!
zyrraffka - widzę, że postępy są!!! super:tak::tak:
Lencja - a ty podałaś te wszystkie środki o których piszesz, może już od ich nadmiaru dalej ją brzuszek bolał? współczuje tych ataków:no::no:

Miłej niedzieli

karo - super zdjęcia
zyfaffka super że już ci się udaje z małym współgrać :)
Lencja - :( współczuje, a może tak jak gosiagro pisze od nadmiaru ją brzuszek bolał.

My wczoraj dzien spedzilismy u tesciowej, mała spala po 20-30 min i budzila sie z usmiechem na 2-3 godz :/ Wieczorem byla akcja kupa mąż musiał masować brzuszek i podginać nóżki do brzuszka bo inaczej w nocy byłby ryk. Po kąpieli o 20 zasnęła ładnie, troche pobujałam ale głównie to trzymałam Julkę na rękach nie bujając i zasnęła. Obudziła się o 1 później o 3 i o 5:30 - mąż jej o 1 i 3 dał mleko a ja o 5:30 herbatkę po której zasnęła szybciutko i obudziła się o 7:30. (z 1 karmienia nocnego robią się 3 więc zaczyna mnie to powoli przerażać.... liczę na to że herbatka pomoże i będzie przesypiać większą część nocy).

I tyle mojego pisania, maruda daje znać o sobie...

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki;-)

Alanek śpi,Kacper maluje farbami a mąż na służbie także ja na kompika i do Was:-):-D
ooooo niee no to popisane,uciekam bo Alanek się obudził:-(

witam się niedzielnie, pogoda zapowiada się ładnie, więc nastrój lepszy :)

jestem po rozmowie z pediatra i też mnie pocieszyła, widzi, że dzicko się zdrowo rozwija, więc nie trzeba takiej dyscypliny mu z jedzeniem trzymać: nie muszę już codziennie do niej dzwonić, jak sobie wydłuża przerwy jedzeniowe to też nie ma stresu, jak będzie potrzebował, to upomni się, 11.10 idziemy na ważenie do niej i zobaczymy :)

za 3 tyg zacznę zupki wprowadzać i inne pyszności :0 muszę kupić miseczki, sliniak z kieszonką taki z ceraty, chiciałam z tygryskiem w H&M, ale już nie ma :(, no i kaszki jakieś kupić muszę, bo zupki to sama będę robiła :)

Zobacz załącznik 288758

I ja sie witam niedzielnie!
Mąż zabrał Hanie do kina, Jagoda spi a ja jeszcze w pizamie przed kompem :) Dobrze ze pogoda sie poprawila to az człowiek sie lepiej czuje:)
Zobacz załącznik 288760

Kasia- Fifi słodziutki :)

Karo- fajowe foteczki! Ja tam na basen nie mam odwagi.. Moze dlatego ze sama nie lubie...

Zyrafka- mm.. takie rybki na starym, przypalonym tłuszczu... mniamm... bleeeeeeeeeeeeeeeeee

Ostatnia edycja:
witam się i ja niedzielnie
u nas nocka cudowna Musiu zjadł kolacyjkę i zasnął przed 20 i....nie wiem o której byłoby następne karmienie bo ja obudziłam się o 2 z pełnymi cycami i już było mi cieżko ale nie chciałam go brać na karmienie, udało mi sie zasnąc jeszcze na chwile ale prawie o 4.30 juz zaczęło cieknąć i musiałam coś zrobić, tak więc synuś chcąc nie chcąc musiał zjeść, po czym poszedł spać i wstaliśmy o 8, godzinke sie pobawiliśmy i teraz też juz śpiocha:-)

a wczoraj niby taki miły miał byc dzień ale nic z tego nie wyszło, jak pisałam moi rodzice zabrali do siebie Asię, a ja myślałam że jak mój wróci z pracy to wybierzemy się razem na spacer ale po co? mój stwierdził ze jak nie ma małej to on skorzysta z tego i wybierze się z kumplami na piwo.....:wściekła/y: oczywiście bardzo byłam z tego szczęśliwa....i skończyło się na tym na spacer poszłam sama z małym i wieczór tez spędziliśmy nie odzywając się do siebie....ech....a mogło być tak miło:-(
a dzis też jak się wkurze to pojadę do rodziców a on niech sobie siedzi sam w domu:tak:

to sobie ponarzekałam tak z samego rana;-) i od razu lepiej mi sie zrobiło:-D

yoshe mój to sie nie obraca póki co w żadną stronę;-):-)
Anik79 oj tak jak ten czas szybko leci, a z Oskarka pokaźny chłopak rośnie, chyba największy z naszych pociech
Eliza_eM powodzenia na uroczystości dzisiejszej
bakteria ten skok ma kulminację ok 17 tygodnia więc może to to właśnie, a ząbek pewnie jeszcze to nasila, a smarujesz mu czyms dziąsełka?
ewelinka oj to nieciekawie, ale spróbuj się skontaktować ze sprzedającym może akurat da się wymienić
Agi78 oj kochana nie próżnujesz, co dzień jakieś porządki:tak::-)
karo85 super ze wypad na basen tak się udał i fotki prześliczne
Milka26 gratki za nowe umiejętności Ercia, zdolny chłopak z mojego to mały leniuszek jest:-)
zyrafka jakie ogromne postępy super, wreszcie idzie ku lepszemu, jeszcze troche cierpliwości i będziecie mogli zapomnieć o tamtych koszmarnych nockach, trzymamy mocno kciuki za kolejne sukcesy w zasypianiu:-)
Lencja może faktycznie trochę za dużo tego na raz jak dziewczyny piszą
gosiagro ja też stworzenie ciepłolubne, owszem troszkę zimy jest fajne jak jest lekki mrozik, świeci słoneczko, piekny puszysty śnieg na Boże Narodzenie a tak to zima mogła by trwac miesiąc góra dwa a reszta roku z ciepełkiem:-D
iiwka a zdąrzylas chociaż coś poczytać?;-):-D
kasiaj. pięknie Fifi wyglada

iiwka - na ścianach kolorek jagodowy:tak:
A z jakiej firmy???Naprawdę mi się spodobał...Już widzę moją sypialnie w takim kolorze:-D:-):tak:

a wczoraj niby taki miły miał byc dzień ale nic z tego nie wyszło, jak pisałam moi rodzice zabrali do siebie Asię, a ja myślałam że jak mój wróci z pracy to wybierzemy się razem na spacer ale po co? mój stwierdził ze jak nie ma małej to on skorzysta z tego i wybierze się z kumplami na piwo.....:wściekła/y: oczywiście bardzo byłam z tego szczęśliwa....i skończyło się na tym na spacer poszłam sama z małym i wieczór tez spędziliśmy nie odzywając się do siebie....ech....a mogło być tak miło:-(
a dzis też jak się wkurze to pojadę do rodziców a on niech sobie siedzi sam w domu:tak:

iiwka a zdąrzylas chociaż coś poczytać?;-):-D
Ta,pierwszą stronę:-D:-D:-D

Echhh Ci faceci:crazy:

Mam nadzieję że moich synów da się wychować na normalnych mężczyzn:-D:-D

Ja w piątek byłam w tesco i nakupiłam już słoiczki:-)( bo w promocji były,a później i tak nie mam po co jechać do tesco-bo ostrożnie z kasą trzeba:-D) i łyżeczki z miękką końcówką:tak::tak::tak: No i teraz stoją i czekają:tak:;-)
śliniaczki mam;-)

Kasiu-ślicznego masz tego synka:tak::tak::tak:
Agast a Ty córeczkę!!!Ślicznie trzyma główkę!

Ja Alankowi dałam mleczko,Kacprowi wczorajszą szarlotkę którą robiłam po 20:00:cool2:
I piszę do Was:-D Kawkę sobie zrobiłam...

Hmm nie mam co bardzo robić dzisiaj bo Kacperek podziębiony i posmarowałam go maścią rozgrzewającą i musimy siedzieć w domku.Chyba wezmę się za porządki w szafkach :-D:-D:-D

Agast- śliczne oczęta ma Jagódka :)

mama mi mówi, że za wcześnie opieram Fifiego o rogala, ale w książce "Pierwszy rok życia dziecka" przeczytałam, że jeśli dziecko lubi to można już zaczynać, a Fifi to od razu uśmiech od ucha do ucha jak go tak podeprę, sama nie wiem, kilka minut dziennie chyba nie zaszkodzi?

miłej niedzieli :)

reklama
Agast- śliczne oczęta ma Jagódka :)

mama mi mówi, że za wcześnie opieram Fifiego o rogala, ale w książce "Pierwszy rok życia dziecka" przeczytałam, że jeśli dziecko lubi to można już zaczynać, a Fifi to od razu uśmiech od ucha do ucha jak go tak podeprę, sama nie wiem, kilka minut dziennie chyba nie zaszkodzi?

miłej niedzieli :)
Ja myślę że nie powinno...;-) Tym bardziej że nie jest w tej pozycji cały czas.

A ja miałam przed chwilką taką niespodziankę w pampersie że szok!!!8-0

W tym tygodniu powinny mi przyjść zdjęcia,bo wywoływałam przez allegro. Muszę jakieś nowe ramki sobie zakupić na zdjęcia Alanka;-) Już doczekać się nie mogę;-)

Ostatnia edycja:
Do góry