reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

:-):-):-) hejka krejzolki na maksiorka

Wreszcie sie wyspałam :-D za 15 min jade odwiezdz pierwszoklasiste i ruszam do lekarza. Wczoraj sie przemogłam :baffled: i uzyłam fridy :sorry2: jakos poszło.

Dzisiaj dzien lekarzy u mnie , zaraz pediatra , a wieczorem dentysta :shocked2:

A zapomnialam wam powiedziec,ze do mleka dodaje jedna miarke kaszki

trzymam kciuki za wizyty u lekarzy :)

nie za wcześnie na kaszkę? jaką podajesz?

reklama
Dzień dobry!
Wracam do zdrowia i do życia :-)
Dawno mnie nie było, więc przypomnę, że najpierw mąż był zabójczo chory, potem ja, a potem mały. Witkowi już przechodzi, od dzisiaj nie podaję antybiotyku, może wreszcie za tydzień uda się szczepienie...
Wczoraj byliśmy na USG bioderek - na szczęście oba super, choć lekarz porażka.
U nas wczorajszy wieczór tragedia - Witek płakał w łóżeczku i za nic nie chciał zasnąć (a już chyba ze 2 miesiące pięknie sam zasypia po kąpieli). Zasnął w chuście dopiero :baffled: Potem o 23 jedzonko, pobudka o 1.30... Walczyłam do 2, żeby jeszcze zasnął bez jedzenia (próbuję, próbuję sprawić, by przerwa w nocy była dłuższa... :dry:), ale się nie dał. No to o 2 jedzonko. Ledwo żywa zasnęłam, by o 3 być obudzoną przez zupełnie rozbudzonego synka :baffled: Nie miałam już siły, więc wzięłam go do łóżka (a nie cierpię tego, biorę go dopiero nad ranem, ok. 6). Spał do 6, potem jedzonko. Potem jeszcze do 8 - tyle dobrze.
Generalnie mam wielką nadzieję, że dzisiejszy wieczór i noc już będą normalne... :szok:
A dziś jest chyba dzień chłopaka, nie?
Ja idę do fryzjera za godzinkę, robię się na bóstwo, a co! :tak:
Miłego dnia wszystkim - mimo okropnej pogody! :happy2:

powiedzcie mi czy Wasze teściowe tez Was tak irytują ?:(
Perfecta "irytują" to nie jest w moim przypadku odpowiednie słowo, moja mnie wq......a
dzis do nas przychodzi i ja już jestem poirytowana, ona zawsze Filipowi próbuje zabrać smoczek, obkręca go na macie, bo na nią nie patrzy itp ja zawsze ją opierdzielam, ale do niej nie dociera............... szczyt szczytów zrobiła jak na moich urodzinach wieczorem Filip juz spał a ona mu światło zapaliła w pokoju bo chciała na niego popatrzeć.... jak bym wtedy kałacha miała...........

_avena_, milka26 - Kochane spełnienia marzeń i samych szczęśliwych, pełnych radości dni! I przespanych nocy :)

dorotka28de - farsz do papryczki robię z tego co akurat mam... Podstawę często stanowi mięso mielone z dodatkami albo tylko ryż z dodatkami, jako dodatki używam marchewki, cebuli, groszku zielonego, pomidorów, pieczarek, cukinii, twarogu, kukurydzy czasem dodaję do tego jajko, a gotową posypuję żółtym serem, fajna wychodzi też z mięsem z kurczaka lub z kaszką kuskus - tak naprawdę to możliwości są ogromne, eksperymentuj! A tu masz 2 przykładowe przepisy : Wielkie Żarcie - Przepis - Faszerowana papryka Faszerowana papryka - Wino i oliwki... moje kuchenne podboje - Onet.pl Blog
Perfecta- to ja pisałam. Też już sama nie wiem jak intepretowac to "po 4 miesiącu" tak jak piszą na słoiczkach.. Bo jak by było od "4 miesiąca życia" ,to ja to rozumuje w ten sposób, że dziecko skónczyło 3 miesiące i zaczeło własnie ten 4 miesiąc, a "po 4 miesiącu" to jak już skończy 4 a zacznie się 5. Trochę namodziłam.:-)
A dla mnie po 4 miesiącu jest jednoznaczne i nie budzi żadnych wątpliwości, podaje się dopiero jak skończy 4 miesiąc.
powiedzcie mi czy Wasze teściowe tez Was tak irytują ?:(
Ja na swoją nie mogę narzekać :-)

Dziś w końcu lepsza pogoda i będzie spacerek bez parasola! Czekam na kuriera i jak tylko już on sobie pójdzie to ruszamy z domku.

Wczoraj numer odwaliłam, kupowałam bieliznę na allegro, wiedziałam jaki rozmiar bo już miałam tej firmy, więc wyszukałam u jednego sprzedawcy biustonosz i majtki. Wszystko ładnie, klikam w "kup teraz" a tu informacja że aukcja właśnie się zakończyła, więc weszłam w inną aukcję tego samego sprzedawcy i tam kupiłam i z majtkami było dokładnie to samo pojawił się komunikat że aukcja się zakończyła to kupiłam na innej. Loguję się na maila a tam ups podwójne zakupy, okazało się że jednak zdążyłam na tamtych aukcjach i mam zamiast 2 sztuk to 4:-D :-D :-D i sumka dość pokaźna za to wyszła. Wysmarowałam maila do sprzedawcy i spoko mam przelać za jeden komplet, ufff. Blondynka:-D

reklama
powodzenia na wizytach. A jak Tomaszek się czuje już lepiej?
no własnie gorzej z nim, dlatego ide do lekarza

trzymam kciuki za wizyty u lekarzy :)

nie za wcześnie na kaszkę? jaką podajesz?

podaje ryzowa z jablkiem,ale tylko 1 miarke od mleka,zeby taki smaczek był :-)

tesciowa to wirus,ktorego trudno wyleczyc :-D:-D:-D

Zięć widząc teściową z miotłą:
- Mamusia zamiata czy odlatuje?

:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry