reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

to mój jest na etapie 120m co 3,5-4 godziny.I to dopiero teraz od nie dawna je 120m ze względu na refluks:-( Musiałam częściej a mniej dawać żeby nie zwracał.

reklama
Jaka tu cisza :)

Mój mały "szogunek" Jak zasnął o 18;30 tak śpi do tej pory i już przespał mycie, a szkoda mi go budzic. Dzisiaj starłam mu ćwiartkę jabłka i dałam ( jakieś 3 łyżeczki). Wcinał jak małpa kit. Uśmiałam się z niego, bo tak fajnie buziom memlał. Zobaczymy czy coś się bedzie działo. W sumie zostało 10 dni do 4 miesięcy więc pozwoliłam sobie na mała próbę. Tym bardziej ,że jakiś marudny dzisiaj był , więc chciałam go czymś zając- I udało się.

Lenka- ach, wpomnień czar. Pięknie wyglądaliście. :)
Ewuś- bardzo się cieszę ze szczęśliwego obrotu sprawy. Mam nadzieję,że choc po części uda Wam się nadrobic stracony czas.
Gosia- Bardzo się cieszę,że Majusia ma dobre wyniki i jest ok :)

Zapomniałam co jeszcze miałam odpisac :( Muszę cofnąc się o pare stron.

Mojej znajomej synek też nie przybierał na wadze. Rozwijał się super, był bardzo żywym dzieckiem. karmiła piersią i nie przybierał na wadze.
Okazalo się, że bardzo często ulewał - mial refluks. Pomogły leki.

Czy twój synek tez ulewa???

wcześniej bardzo dużo ulewał, teraz zależy od dnia i od tego ile pochłonie z cyca i butli, zobaczę jak pójdzie, pozamieniałam mu smoczki w butlach na 1 Aventu i jak na razie pije cyca a potem butlę, zauważyłam, że opróżnienie butli trwa dużo dłużej niż jak miał smoczek 2 czy 3, więc może zmiana smoczka pomoże, jak nie to nie będę walczyła z wiatrakami, tylko powoli przejdę na mm

Kajdusia
- papryczki zrobione, zjedzone :) mniammmmmmm miało byc na dwa dni na obiad, ale mąż gościom rozczęstował :baffled: i muszę jutro znów gotować :baffled: a jak kiedys będę w Bydgoszczy to Cię nawiedzimy, my sobie przy kawce poplotkujemy a B. szafki podokręca :-D
jutro teściowa nas nawiedza :nerd: wróciłą z Paryża i urodziny B jutro będzie świętować, wiecie jak się cieszę .............. :crazy:

za to z dobrych wieści- Fifi w obu bioderkach IA nie ma konieczności dalszych kontroli:-) za to mi powiedział ten ortopeda, że IIA u dziecka, które ma 6 tyg to jest dysplazja i na pewno nie jest to normalny stan, a ponieważ nie dostaliśmy wtedy wydruku to on nie będzie decydował czy się samo cudownie naprawiło czy po prostu wtedy sie gość pomylił, ja tam się cieszę, że teraz IA jest :-) i nie mam zamiaru sie wnerwiać na konowała u którego byliśmy poprzednio, kontrolę na nFZ w listopadzie sobie zatem odpuszczam :)

Ewuś- trzymam kciuki, aby sie ułożyło :) wierzysz w to co mówi wróżka?

Alusia tak jak pisza dziewczyny to zadne blache problemy zostajesz sama z 2 naprawde malych dzieci !! ktos musi Ci pomoc bo sie wykonczysz albo naprawde wpadniesz w depreche moze jesli czujesz ze to juz za dlugo i nie jest to do konca u Ciebie normalne odwiedz lekarza i pogadaj. A zlobek dla straszego dziecka wchodzi w rachube byloby Ci ciut lepiej troche mniej obowiazkow w ciagu dnia . dziecko ktore ledwie skonczylo rok to naprawde wymaga uwagi

Lena piekna panna mloda z Ciebie i ajkie sloneczko na fotkach :))

Kasia gratuluje zdrowych bioderek

A ja przed chwila wyjelam ciacho z piekarnika jutro ja swietuje. Usmialam sie jak maz opowiadal o kupowaniu dla mnie prezentu byl z Olafem i zatrudnili ekspedientki do pomocy, ktore nie mogly oderwac oczu od Ola i prowadzily z nim ostre dyskusje nawet im sie Erciem chwalil. Maly dzolero mi rosnie :-D Olaf obiecal tacie dotrzymac tajemnice o prezencie do jutra, ale wpadl do mieszkania zaslonil soba drzwi i pyta czy widzisz tam O na rozwej reklamowce ??:-D tak wiec wiem ze to ze sklepu na O :)) i ze prezenty beda 3 od kazdego z chlopakow po jednym :)

Dzień doberek,

w końcu dzisiaj zapowiada się na ładniejsza pogoda:-):-)
katarzynajanicka - super, że z bioderkami wszystko ok
Milka i avena - Sto lat, sto lat!!!
kreatorka - przypomniało mi się, że miałam się zapytać, na jaki kierunek studiów chcesz pójść?

Witam :-) u nas pogoda nadal paskudna niestety :-( biorę sie za pakowanie rzeczy w końcu sie na podium załapałam :-D ha DRUGA ;-)
gosiagro - ja idę na pedagogikę, tradycja rodzinna :tak: cała rodzina do kilku pokoleń wstecz to nauczyciele, więc ja sie nie wyłamuję :-)

reklama
Witam, witam. dRUGA!!!!!!:-)
MILKO I AVENKO, SAMYCH RADOŚCI I UŚMIECHÓW. ŻYJCIE NAM STO LAT!!!!

Kasiu, rewelka ,że z bioderkami ok.

Jasiek z rana przywitał mnie zielonkawą ku...Chyba coś mu zaszkodziło. Dzisiaj kurier przywozi mi internet TP i od jutra bedzie działał:-D W końcu będę mogła szybko wszystko sprawdzic, bo tem iPlus to porażka.
Miłego dzionka.

Ostatnia edycja:
Do góry