reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

cześć dziewczyny

U nas też piękna pogoda się zapowiada. Ja mam okropny katar chyba dlatego że wczoraj na spacerze zlapał nas deszcz a ja nie miałam parasola :(. Obym tylko nie zaraziła Ignasia.

gosiagro- cieszę się że wyniki Majeczki są dobre

Lencja- podziwniam zapał do wyciskarki (napewno fajna sprawa) ale ja pewnie jak większość dziewczym szybko stracilabym zapal :(. Możesz jeszcze raz napisac jaki robisz farsz do tych faszerowanych papryczek bo bardzo chciałabym zorobic

ewus2090- oby tak dajej układało się z M. :)
nadika- współczuję zachwowania męża, wkurza mnie jak slyszę że mężowie wracają z pracy i są zmeczeni. Ja na mojego T. nie mogę narzekać bo jak tylko wraca z pracy ok 15-16 to natychmiast zajmuje się Ignasiem i tak do wieczora. Mam nadzieję ze mąż to przemyśli i zmieni swoje postępowanie.
Doczytałam że mąż po pracy zajął się synkiem :) mam nadzieję że porozmawialiście wieczorem.

iiwka- Ignaś zjada średnio po 170-200 ml mleczka co 4 godziny, jak zje o 18 30 to zasypia ok 19 i karmię go na śpiocha o 22 i spi mi do 7 :). Karmienie na spocha wzięłam z języka miemowląt i u nas bardzo się sprawdza :). Plusem jest też to że od narodzin ulalo mu się tylko 3 razy.

Milka26- sto lat :) i dużo dużo usmiechu :)
kasiajanicka- dobrze że z bioderkami u Filipka wszytsko oki :)

reklama
Emlia - u mnie też zielona, ale to przez żelazo, teraz przez parę dni nie podaję i kupy jak nie było tak nie ma:-(

Kasiajanicka - super że bioderka w porządku

Gosiagro - zazdroszczę pogody, u mnie taka se, słońca to chyba z tego nie będzie

Milka
- Sto Lat, Sto Lat!!!!!!

U nas nocka super, od 20 - 7 sen, później jedzonko i do 7 w łżeczku, a ja dzisiaj zamierzam do fryzjera iść zobaczymy czy mi to wyjdzie:-)

Dzisiaj kurier przywozi mi internet TP i od jutra bedzie działał:-D W końcu będę mogła szybko wszystko sprawdzic, bo tem iPlus to porażka.
Miłego dzionka.
Ja parę dni temu pozbyłam się mobilnego z orange!!!PORAŻKA!!! i teraz happy jestem bo mam na kablu radiowy Amplus-nawet nie wiedziałam że coś takiego jest:-D:-D

iiwka- Ignaś zjada średnio po 170-200 ml mleczka co 4 godziny, jak zje o 18 30 to zasypia ok 19 i karmię go na śpiocha o 22 i spi mi do 7 :). Karmienie na spocha wzięłam z języka miemowląt i u nas bardzo się sprawdza :). Plusem jest też to że od narodzin ulalo mu się tylko 3 razy.
To ja swojemu też na śpiocha daję-raz jak kładę się spać.I staram się szybko wstawać w nocy żeby się nie rozbudził...

Kasiu super że z bioderkami OK!

Ja zakatarzona,w fatalnym nastroju,zmęczona...:-:)-:)-(
A pogoda u mnie jest bleeee:angry::wściekła/y:

Alanek właśnie usnął a Kacper śniadanko wcina...

Dzień dobry
hahaah jaka tu walka o miejsce na podium:-D

ja wreszcie może dziś bedę miała nieco więcej wolnego czasu, a przyda mi się to bo wcale się dziś nie wyspałam

wczoraj zaliczyłam kościół, przymiarkę ( suknia przesliczna i bedzie do odbioru jutro lub w poniedziałek), solarium;-):-)
niestety nie załapaliśmy się na spacer bo pogoda paskudna, dziś tez jeszcze pada...

avena, Milka26 kochane wszystkiego dobrego z okazji urodzin i mnóstwo pociechy z maluchów i mężów:-)
ewuś ogromnie się cieszę że wszystko idzie ku lepszemu, zasługujesz na to:tak::-)
Aniach83 powodzenia na szczepieniu, my też mamy ta szczepionke i zarowno po pierwszym jak i teraz drugim razem wszystko ok i mały nie miał gorączki w poniedziałek popłakał tylko przy wkłóciu ale to za sprawą pielęgniarki, u nas są dwie i akurat trafiliśmy na tą która nie umie zrobić tego porządnie, ta druga robi to tak bezboleśnie że żaden maluch nie płacze
ewela piękne fotki, i jak byliście u lekarza?
kasia super wynik bioderek u Fifiego

ech...cos jeszcze miałam napisać ale za dużo tego było i juz nie pamiętam :tak: ta skleroza;-)

Witam się pochmurnie
Milka i Avena - Sto lat , i spełnienia wszystkich marzeń tych wielki i tych malucich , duzo zdrówka i pociechy z pociech:)
Gosiagro - super że wyniki są dobre
ewus- strasznie się cieszę że wszystko jest na dobrej drodze!
kasiajanecka - gratuluje dobrych wyników bioderkowych
iiwka - zdrówka życzę!
Dziewczyny ja podaję 120ml co 3h , na razie trzymam się "opstrukcji insługi" na opakowaniu.
Ktos pisał że podał jabłuszko wczoraj i że 10 dni zostało do 4 miesiąca. Kochane jak to jest , bo ja byłam przekonana że podawać zaczyna się z końcem 4 m czyli w 5 miesiącu życia?
A tak na marginesie , wiecie że Nan Active już się nie nazywa nan active tylko Nan Pro?

:-):-):-) hejka krejzolki na maksiorka

Wreszcie sie wyspałam :-D za 15 min jade odwiezdz pierwszoklasiste i ruszam do lekarza. Wczoraj sie przemogłam :baffled: i uzyłam fridy :sorry2: jakos poszło.

Dzisiaj dzien lekarzy u mnie , zaraz pediatra , a wieczorem dentysta :shocked2:

A zapomnialam wam powiedziec,ze do mleka dodaje jedna miarke kaszki

Perfecta- to ja pisałam. Też już sama nie wiem jak intepretowac to "po 4 miesiącu" tak jak piszą na słoiczkach.. Bo jak by było od "4 miesiąca życia" ,to ja to rozumuje w ten sposób, że dziecko skónczyło 3 miesiące i zaczeło własnie ten 4 miesiąc, a "po 4 miesiącu" to jak już skończy 4 a zacznie się 5. Trochę namodziłam.:-)

Emilia u mnie zielona kupa była co dzień jak karmiłam małego tylko mlekiem, z tym że ja jestem na MM a jak zaczełam wprowadzać dodatkowo inne jedzonko, jabłka banany zupki to kupa zmieniła kolor na musztardowo brązowy.

Mam pytanie do dziewczyn bywających w Tesco czy są tam może jakieś kombinezony warte uwagi? Najlepiej z puchatkiem?? znalazłam jeden w smyku i nie wiem czy kupować czy jeszcze gdzieś czegoś szukać...a drugi podoba mi się w C&A. Musze się szybko decydować bo w sklepach mówią że więcej nie będzie kombinezonów.

Kochana na allegro masz całą masę kombinezonów z puchatkiem :) Kilka przykładowych aukcji
68 DISNEY Cudny misiowy kombinezon KUBUŚ PUCHATEK (1252481299) - Aukcje internetowe Allegro
KUBUŚ PUCHATEK - KOMBINEZON roz. 68 / 6 mies. (1249780350) - Aukcje internetowe Allegro
Kombinezon DISNEY - KUBUŚ PUCHATEK - STAN BDB!!! (1246396103) - Aukcje internetowe Allegro
ewela - powodzenia na wizytach. A jak Tomaszek się czuje już lepiej?

reklama
Witam
kurcze ale szaro za oknem :-(
U nas nocka ślicznie przepana :tak: spanko o 20 pobudka o 3,30 a potem po 6 i spanko do 8-45. Teraz Kacper dyskutuje z Szymonem fajnie się ich słucha :tak: moje dwa kochane bączki :tak:
MILKA, AVENA - wszystkiego naj naj naj:-)
GOSIU - super że wyniki wyszły dobre:-)
KASIU - cieszę się ze badanie bioderek wypadło dobrze:tak:
EWELA - powodzenia u lekarzy a zwłaszcza u dentysty:tak:

ide oddać głosiki:tak:

Do góry