reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

ciężaróweczki,

ja przez tą swoją chorobę mam ogromne zaległości w czytaniu- ale postaram się jakoś nadrobnić;-)

na razie chciałam się podzielić z wami radością- we wtorek byłam u ginki i widziałam wreszcie mojego kropka!!!
CRL 4,90 mm i bijące serduszko-poryczałam się jak głupia. :-) z obliczeń usg ciąża miała 6 w i 2 dni.

Pani doktor powiedziała mi, że mam lekko przykurczoną macicę i spłaszczony zarodek odrobinę ( nie wiem co to oznacza:no:) mam dużo leżeć, brać 3x dziennie no-spę i tyle. Trochę się zamartwiam tym ale ona twierdzi, że może tak być. Mimo wszystko przestraszyłam się i leże plackiem. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze......

reklama
paula24211 dobrze że dzisiaj masz wizytę będziesz przynajmniej spokojna że wszystko z dzieciątkiem w porządku;-) Trzymaj się;-)

musi byc w porzadku nie ma innej opcji ale nie powiem ze sie nie denerwuje troszke na poczatku 7 tygodnia tez lekie mialam plamienie ale bez krwi wiec lekarz mi powiedzial zebym sie nie martwila wiec staram sie nie zamartwiac bo to nie wskazane:-) dam znac jak wroce:) miłego dnia

tak mi sie przypomnialo jak tutaj (w holandii) po raz pierwszy zrobilam syrop z cebuli, chorowalismy razem z mezem i ten myslal ze zwariowalam ale sie wyleczylismy w 2 dni. Nasze wschodnioeuropejskie tradycyjne sposoby sa jednak najlepsze, tutaj od razu wszyscy lapia za chemie, nawet herbate z lipy trudno dostac. A mysle ze warto skorzystac z natury, zwlaszcza teraz w naszym stanie kiedy kazdy lek moze zaszkodzic dziecku :tak:

Karo co do temperatury to tez slyszalam ze bardzo moze zaszkodzic i lepiej rzeczywiscie wziac apap/paracetamol i szybko ja zbic.

Musi byc dobrze:-):-):-) ja mam na 13.30 nie długo jedziemy bo musimy dojechac i moja kuzynke jeszcze odwiedzimy na chwilke a potem zobaczymy nasza kruszynke:-):-):-)
a Ty sie tez nie denerwuj wszystko bedzie napewno ok dam znac jak wroce i Ty tez koniecznie sie odezwij:-):-p
Paula my tu czekamy na wiadomosci od ciebie, daj po poludniu znac :-) powodzenia!!

Karo odpoczywaj i sie nie stresuj, kruszynka teraz bardzo szybko rosnie i ksztaltuja sie wszystkie narzady wiec na pewno wszystko sie wyrowna! jesli wg usg jest to 6t to jeszcze cala droga do pokonania przed fasolka aby wszystko znalazlo sie na swoim miejscu. :tak::tak:Na kiedy masz wyznaczona nastepna wizyte?

Karo odpoczywaj i sie nie stresuj, kruszynka teraz bardzo szybko rosnie i ksztaltuja sie wszystkie narzady wiec na pewno wszystko sie wyrowna! jesli wg usg jest to 6t to jeszcze cala droga do pokonania przed fasolka aby wszystko znalazlo sie na swoim miejscu. :tak::tak:Na kiedy masz wyznaczona nastepna wizyte?

za 2 tygodnie mam przyjść.wizyta na 23 listopada. Ja mam nadzieję, że będzie ok.

za 2 tygodnie mam przyjść.wizyta na 23 listopada. Ja mam nadzieję, że będzie ok.

na pewno bedzie :tak: Zobaczysz czas zleci szybciutko a fasolka zmieni sie nie do poznania. W 8tg to juz chyba nawet potrafi zamachac raczka do mamy :-)
Mam nadzieje ze sie nie wybierasz do pracy? czas na lezakowanie czytanie ksiazek ogladanie filmow i pisanie na forum :-D;-) I zadnego ale!

reklama
na pewno bedzie :tak: Zobaczysz czas zleci szybciutko a fasolka zmieni sie nie do poznania. W 8tg to juz chyba nawet potrafi zamachac raczka do mamy :-)
Mam nadzieje ze sie nie wybierasz do pracy? czas na lezakowanie czytanie ksiazek ogladanie filmow i pisanie na forum :-D;-) I zadnego ale!

no oczywiście, że nie wybieram się do pracy. Maleństwo jest najważniejsze:-)
jestem na L4 i pewnie tak zostanie. Choć jak uwielbiam swoją pracę i chciałabym wrócić. Kto wie, może w II trymestrze jak będę spokojniejsza.
Na razie jestem tak senna i zmulona że i tak nie dałabym rady pracować

Do góry