reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Zyrafka tez tak myslalam jak byl maly zeby nie byl agresywny ale jak zbiera to ja sie wkurzam ze ktos inny sie osmielil... no i pozostaje tylko zastanawiac sie jak znalesc zloty srodek tzn zeby nie byl ani zbojem ani ciepla klucha. A czy Łukaszek nie zrobil sobie czasem z Ciebie zywego smoczka ?? co sie zorientuje ze mu "wypadl" chce go spowrotem ?
pewnie Cie to nie pocieszy ale Ercio od jakiegos czasu przesypia cale noce

jeszcze nie przesądzone że będzie jak Ty to nazywasz "ciepłe kluchy" :)))))) Często się zdarza, ze obrywa od łobuzów??

Nie sądzę że to chodzi o cyckosmoczek bo budzi się jak z zegarkiem w ręku dokładnie co dwie godziny:((((((

kasiu każda waga jest inna, jak nie zaczniecie ważyć za każdym razem na tej samej to ciągle będa wychodić cyrki z wagą Filipka, postaraj się nie denerwować i nie ma mleka bezwartościowego!!!

idę się myć i spać

Bardzo proszę o odpowiedź na temat pobudek Łukaszka, może domyślacie się co moze być problemem, chyba, ze tak może być i to normalne??

Ostatnia edycja:
reklama
Oj, w domu cicho jak makiem zasiał. Jasiek juz od 20-ej pogrążony w błogim śnie i coś czuje ,że ta atmosfera spowodowała moją nieodpartą senność. Kładę sie spać.Miłej nocki ( przespanej) życzę :)

Bardzo proszę o odpowiedź na temat pobudek Łukaszka, może domyślacie się co moze być problemem, chyba, ze tak może być i to normalne??
ja nie pomogę, bo mój Fifi całe noce przesypia, ale to podobo tez nie dobrze, bo wg pediatry powinien w nocy jeść... myślę, że nocne pobudki u dzieciaczków tak małych są raczej normalne, tylko czy tak często? zadzwoń do pediatry i dopytaj

Zyrafka nie za czesto obrywa ale z reguly obrywa od swoich rowiesnikow ktorzy sa od niego duzo mniejsi chyba sobie w ten sposob probuja udowodnic ze nie sa mali... tylko ten teraz jest wiekszy

zyrafka mój po kąpieli śpi zazwyczaj około 5 godzin a później też budzi się co 2 godziny, czasem 2,5. zazwyczaj jest to 1, 3 i 5.30.

ja jak nie wyląduję w psychiatryku to sukces będzie, pediatra kazała dziś przyjść do szpitala, chciała zobaczyć Filipka i zważyć, od piątku ........schudł 250 gram........... jak zobaczyłam wagę to zbladłam......... dokarmiałam przez te dni modyfikowanym, pilnowałam karmien............ powiedziała mi, że widzi, że się dziecko dobrze rozwija, ale że mam dokarmiać, za 2 tyg ważenie na tej samej wadze zobaczymy jak wypadnie......... powiedziała,że musimy ważyć zawsze na tej samej wadze, żeby stawiać wyroki jakieś w tej sprawie...........
dziewczyny ja jestem kłębkiem nerwów, tracę wiarę w sens karmienia Filipka piersią, chyba moje mleko jest bezwartościowe................. a może on ma jakąś chorobę, że nie przybiera? teraz to już sobie wkręcam na maxa ..............
widzę jaki jest radosny, silny, spokojny, a ta waga mi zaburza całe szczęście..........
kasiu współczuje problemów z karmieniem:( tak jak napisała zyrafka nie ma bezwartościowego mleka, zawsze są przeciwciała tak ważne dla naszych pociech, więc jeśli masz siły walcz, ale nic na siłe! waż Fifiego na tej samej wadze. jeśli będziesz musiała przejść na mm i nie utrzymasz karmienia naturalnego to głowa do góry, i tak długo Go karmiłaś.

dziewczyny głosy oddane, chociaż dziś na Ninę nie mogę zagłosować, próbuje od kilku godzin i coś strona źle ładuję się:-( ale ja mam od kilku dni problemu z lapkiem, wiesza się więc pewnie dlatego.

Szaro, buro i ponuro a dodatkowo od wczoraj męczy mnie katar - po prostu do niczego... :no::baffled:
Mam nadzieję, że Kornelka nie złapie nic ode mnie. I znowu pojawia się pytanie takie jak w ciąży czym się leczyć aby dziecku nie zaszkodzić.. Ech...:baffled:
też przechodziłam mega katar jak Tymi miał 6tygodni i lekarka kazała mi brać euphorbium czyli to samo co wiele z Nas podaje Maluchom gdy mają katarek i powiem Ci że przeszło:tak:

Lencja, Kasia na spacerek sie pisze tylko skonczy sie korowod gosci, niedlugo brat z dziecmi przyjezdza to na tydzien bede wylaczona z neta ale zstaje do konca pazdz wiec uda sie spotkac na pewno
ja też piszę się z Tymkiem na spacerem jeśli tylko będziemy w domu w tym czasie bo 8 wyjeżdżamy i dopiero będziemy 26...
a co do miejsc na mieście gdzie można przebrać dziecko nie pomogę, bo jak było ciepło to przebierałam normalnie w gondoli a teraz nie miałam potrzeby,a karmiłam już wszędzie, na Nowym Rynku na Starym w ogródku a co:-D!!!

Muszę sie pochwalić że Ignaś od kilku dni przesypia caęł noce (dziś spał do 7:15) i oby już mu tak zostało :) :)

Byliśmy ostatnio w Toruniu ale niestety nie udało nam się spotkać z Izą, Jolą i Kasią oraz Tymonkiem, Kormelką i Filipkiem ale mam nadzieję że następnym razem się uda.
przespanych nocy gratuluję:) a na spotkanie następnym razem liczymy:-)

Anecznik
dla Ciebie ogromne gratulacje:-) nareszcie z głowy:-D

a mój Tymek ma dziś imieninki:-) wczoraj i dzisiaj mieliśmy gości, ale szczęście popsuł mój mąż, tak mnie wku...ł jak nigdy, przegiął na maxa, więc na chwilę obecną jesteśmy na scieżce wojennej...

zyrafka-wyaje mi się że to normalne jedne zieci przesypiają noce inne budzą się co wie godz może przysypia i do końca się nie najada ja z Marysią miałam tak że co 2-3 godz się budziła w nocy albo czasem pare godz w nocy nie spała teraz Zośka budzi się tylko raz w nocy i aż mi się wierzyć nie chce że tak śpi:baffled:
milka-u nas Marysia w tym roku bez przerwy przychodzi z siniakami albo ostatnio zadrapana była na buzi mocno dziś powieziała że bola ją usta bo znów ktoś ją udeżył i mąż już się wkurzył zaczął ją uczyć że jak ktoś ją bije to ma oddać prosto w nos:rofl2:raz kiedyś jej też coś podobnego powiedział to na drugi zień pani się skarżyła że Marysia największego chłopaka z grupy sypała piachem:baffled:

jeśli chodzi o katar to polecam euphorbium, podawałam kilka razy Fifiemu i jest lepiej, w porę zareagowałam i pewnie dlatego :) postanowiłam sobie, że jeśli do piątku (wizyta w por laktacyjnej) nie będzie poprawy to powoli zacznę przechodzić na mm, będe sie starała rano karmić z cyca i w dzień ściągać ile da radę a karmić będę mm, za dużo mnie to kosztuje stresu, a to nie służy całej naszej rodzinie........ w końcu mm jest dopuszczone do sprzedaży czyli nie zaszkodzi mojemu dziecku....... może zbyt ambicjonalnie do tego podeszłam.... z resztą już za kilka tygodni zaczne zupki podawać więc to też będzie miało wpływ na wagę, może też Sinlac (nie wiem czy dobrze zapamietałam nazwę), czytałam, że jest dobry dla dzieci mało przybierających......... w każdym razie taka nerwówka na dłuższą metę nie wchodzi w gre, także daje sobie czas do piatku co ma być to będzie
laktatorem dziś nawet 5 ml nie ściągnełam, cycki mnie bolą i czuję, że są pełne, nie wiem o co chodzi

jak wytrzymam jeszcze pół godz to wręczę B prezent urodzinowy- kupiłam mu czarny sweter rozpinany, bo mu takiego brakowało a on uważa, że nie potrzebuje, a potem gdzieś wychodzimy, on ubiera jakąś koszule w kratkę i nie ma co włożyć, bo marynarek nie posiada a swetry tylko w paski :p uszczęśliwię go na siłę :) w końcu jak człowiek będzie wyglądał :p od synka krawat dostanie, bo swój jedyny poplamił na weselu i nawet pralnia chemiczna nie pomogła :p a on myśli, że radio do auta dostanie :p

zapomniałam powiedziec jaki nr dziś odstawił: auto parkujemy na parkingu Biedronki, na przeciwko bloku, ja wieczorem ok 20 do okna podchodzę a nasza Mazda na środku parkingu stoi, tarasując przejście i przejazd... wołam B, a on zdziwiony "chyba ręczny puścił", poleciał na dół i co się okazało? ręcznego nie zaciągnął w ogóle
jakie szczęście, że żadnego auta nie uszkodził i nikogo nie przejechał ten nasz samochód

ITA oby ciche dni szybko minęły :)

pierwsza? chociaż coś mi się udało:) chyba, że znów forum nie działa :p
zaraz zmykam na USG bioderek :)
przepspałam się z myślami, i trudno muszę dokarmiać, jak odrzuci pierś to trudno, świat się nie zawali, jedynie mniej kasy na zabawki czy inne pierdołki będzie
najważniejsze jest zdrowie mojego dziecka i moje
i tak długo mi sie udało, moja mama karmiła mnie i brata jeszcze krócej
najważniejsze mu już dałam, teraz widać czas na zmiany:)

właśnie słyszę jak Filip gada sam do siebie :)

miłego dnia:)

reklama
Do góry