reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dzień dobry,
już trzeci dzień pada:baffled::baffled::baffled:

agast
- to super, że kasę oddali:tak: zresztą raczej innego wyjścia nie mieli:no:
Agi78 - miłego zwiedzania:tak:
zyrraffka - myślę, że jedne dzieci śpią dłużej inne krócej, szkoda, że akurat Łukaszek tak słabo śpi, z tego co pamiętam u Zdec jest taka sama sytuacja Natalka budzi się co 2 godz
Kasiu - myślę, ze rzeczywiście zbyt ambicjonalnie do całej sytuacji podchodzisz, traktujesz mm jako największe zło, popatrz ile z nas karmi sztucznie i są szczęśliwymi matkami, bo jak widzę ile cię to nerwów kosztuje, życzę ci żebyś utrzymała laktację jak najdłużej, ale pamiętaj, że długo już karmiłaś i Filipek otrzymał od Ciebie co najlepsze:tak::tak:, jeżeli niestety przejdziesz na mm to właśnie z troski o niego i oboje będziecie na pewno szczęśliwi, powodzenia!!!
edit
doczytałam twój ostatni post i widzę, że już masz inne nastawienie, super!

Ostatnia edycja:
Moje dziecko dziś w nocy pobiło swój rekord! Spała od 20:00 do 7:30, zjadła z jednej piersi i leży i gaworzy a ja z drugiej prawie 180 ml po ponad 8 godzinach ściągnęłam (ok 23 zawsze ściągam pokarm i robię zapasy)
Kajdusia - ja gdy robię paprykę faszerowaną to zapiekam ją w piekarniku ok 20-30 minut i też jest mięciutka, tylko przed faszerowaniem wkładam do piekarnika na ok 5 minut samą paprykę aby oddała nieco wody to wtedy farsz nie nasiąka podczas zapiekania.
Katarzynajanicka - prezent przypadł mężowi do gustu? Widzę, że nastrój co do karmienia mm się już zmienił i dobrze jak Ty będziesz szczęśliwa i pogodna to Filipek też będzie taki!

A my wczoraj szaleliśmy z różnymi soczkami. Ciesze się z tej wyciskarki jak dziecko z nowej zabawki. :-):-):-) Zrobiliśmy soczek z marchewki, marchewki i jabłka, marchewki-jabłka i selera naciowego, soczek z malin i skończyło się na soku z cebuli! :-D I tak chyba najbardziej zaskoczona byłam sokiem z selera naciowego, tym ile go można z kilku łodyg wycisnąć i tym jaki ma fajny smak i kolor!

Idę pooddawać głosy!

Kajdusia- ja robie paprykę tak jak Lencja :) Zapiekam w piekarniku i jeszcze na wierzch postpuje startym serem :) Mniam, musze zrobic bo teraz papryka najlepsza:) czerwoniutka i słodziutka :)

Lencja- miejmy nadzieje ze zapał do wyciskania soczkow Wam nie minie! My co prawda mamy sokowirowke (dostalismy w prezencie ślubnym ponad 6 lat temu) ale uzylam jej raz!! w ciąży z Hanią...

Kajdusia- ja robie paprykę tak jak Lencja :) Zapiekam w piekarniku i jeszcze na wierzch postpuje startym serem :) Mniam, musze zrobic bo teraz papryka najlepsza:) czerwoniutka i słodziutka :)

Lencja- miejmy nadzieje ze zapał do wyciskania soczkow Wam nie minie! My co prawda mamy sokowirowke (dostalismy w prezencie ślubnym ponad 6 lat temu) ale uzylam jej raz!! w ciąży z Hanią...

Też mam taką nadzieję, plusem jest to, że tutaj mam kilka prostych elementów do mycia, nie jak w sokowirówce, w której mycie wszystkich akcesoriów potrafi skutecznie zniechęcić do jej używania. Postawiłam ją na wierzchu na blacie i mam mocne postanowienie używać często :)
A co do papryczki to fakt sezon w peni. Ja zwykle też posypuję startym serem ale teraz jest na liście zakazanych produktów dla mnie więc trę ser i podaję w miseczce na stól aby od razu po wyjęciu z piekarnika kto chce mógł sobie posypywać.

Yupii mam już wyniki Majusi wszystko w porządku!!!! Mocz, morfologia, białko i hormony:-D:-D:-D:happy::happy:
mi_mi - nie potwierdziła się u nas teoria wystawianego języczka z hormonem tarczycy, bo ten jest w normie:tak:
Lencja - u nas płytki spadły z 623 do 485:-):-) niby norma do 450 ale pediatra powiedział ze jak u dzieci nie przekraczają 600 to się nawet tym nie przejmują

Uff, super, że wszystko oki:tak::tak:

Gosiagro fajnie ze wyniki lepsze:-)

Lencja a jaka wyciskarke masz? ja na wiosne tez takie cos planuje zakupic i szalec z owocami

Agast bank super skoro kaske oddal:tak:

Katarzyna nam kiedys auto tez w krzaczki zjechalo,
dobrze ze zmienia ci sie nastawienie do mm, najwazniejsze to szczesliwa i wyluzowana mama, wtedy dzieci tez sa szczesliwe

ja juz przestaje sciagac mleczko po tym jak ostatnio laktator naderwal mi brodawke,
krew sie polala a to dla mnie za duzo stresu i koniec
teraz wracam sobie do sliwek, grochowek itd

Dzień dobry
nie poczytam za wiele bo czasu brak
zmykam jakieś szybkie zakupy zrobić i później na przymiarkę ( miałam jechać wczoraj ale mój wrócił późno z pracy i bym się nie wyrobiła) a jak zdąrze to jeszcze na solarium sobie wyskoczę ( mam nadzieję że mleko się zbytnio nie zagotuje:-D)
ale...kasiuj. najlepsze życzenia urodzinowe dla męża :)

miłego dnia
zaglądnę popołudniu

reklama
Yupii mam już wyniki Majusi wszystko w porządku!!!! Mocz, morfologia, białko i hormony:-D:-D:-D:happy::happy:
mi_mi - nie potwierdziła się u nas teoria wystawianego języczka z hormonem tarczycy, bo ten jest w normie:tak:
Lencja - u nas płytki spadły z 623 do 485:-):-) niby norma do 450 ale pediatra powiedział ze jak u dzieci nie przekraczają 600 to się nawet tym nie przejmują

Uff, super, że wszystko oki:tak::tak:
bardzo się cieszę :) u nas Zuzia język ma prawie cały czas na wierzchu i do tego zaczyna pluć śliną :) ale jak dla mnie to normalne :)
ja też niedługo konczę przygodę z odciąganiem. mała 2 razy dziennie dostaje mm. i po woli będziemy dawkę zwiększać. tylko z nocy bedę podawać moje do puki bedzie mleko

pogoda dzisiaj okropna- głowa mnie boli...

Do góry