reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Mam pytanie do dziewczyn, które były na ponownej kontroli bioderek.

Ja byłam dzisiaj i Pan doktor (przystojny że nie wiem co) powiedział, że chrząstki jeszcze nie zwapniały (czy jakoś tak) i mam przyjść za kolejne 2 miesiące. Że mam się na razie nie martwić (póki mała nie chodzi)

Czy ktoś może mi bardziej naświetlić temat?

Hm ja byłam na wizycie kontrolnej i mówił, że wszytsko ok i że już nie potzreba kontroli.
Ale jak byłam na pierwszej wizycie to mówił, że coś jest zaokrąglone (może jakieś chrząstki nie wiem) i mówił żeby dużo na brzuszku układać.

reklama
dziewczyny, któras robiła faszerowane papryki, możecie mi przypomnieć przepis
zrobie meżowi jutro na obiad, marudził od wieków, że by chciał, to będzie miał na urodziny :)

Witam wszystkich. nie podczytywałam was kilka dni...nie mam ostatnio w ogóle czasu. Tyle sie dzieje i jestem taka zła ze...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Z malutką ok, ładnie przybiera, miała juz szczepionkę na rotawirusy, pneumokoków jeszcze nie zrobiłam bo Klara jest po katarku i na nastepym szczepieniu będzie miała no i tyle z dobrych rzeczy. Ze złych to znowu problemy z moim biurem :wściekła/y::wściekła/y:znalazłam takiego wspaniałego pracownika i popracowała 2 miesiące i jest w ciąży - 7 tydzień i poszła na zwolnienie z dnia na dzień bo ponoć ciąża zagrożona(odkleja sie ?? może cos takiego byc?), rozumiem ją ale wystawiła nas nieźle . Głowa mnie boli od tego wszystkiego bo mój R. wyjechał służbowo na tydzień a ja zostałam sama z małym dzieckiem z biurem na głowie i jeszcze do tego wszystkiego ją karmie ahhh:crazy:i dzis i jutro moja mama z nią siedzi a pozniej to nie wiem co będzie.Dałam ogłoszenie ale te cv które przychodzą to już w listopadzie przychodziły i nie ma z czego wybrać ahh jestem taaaka zła strasznie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry: No a tak poza tym jakiś czas temu chciałam malutka dokarmiać bo wydawało mi się ze jest ciągle głodna ale nie chciała jesc sztucznego mleczka a dziś moja mam dzwoni i mowi że nie wytrzymała bez cycusia i sie najadła sztucznego i tyle dobrego z tego że dziecko jak nie chciało spac w dzien w góle lub robiła sobie może dwie 15 minutowe drzemki w ciągu dnia to dziś spała 3 razy po godzinę więć wygląda na to że dziecko me się nie najadało moim mlekiem więc Lena może i u ciebie tak jest ?

Musiałam się wygadać!! miałam jechac na cały tydzien do rodziców, spotkac się z kolezankami których nie widziałam kilka miesięcy a tak to musze siedziecv i pracować. Kuurna ja tez miałam zagrozoną ciąże a do 6 miesiąca nie miałam ani jednego dnia wolnego od pracy dodatkowo 3 razy dziennie spacerek z psem...ahhh teraz zatrudniam chłopaka, nie ma co:-D:-)

Hm ja byłam na wizycie kontrolnej i mówił, że wszytsko ok i że już nie potzreba kontroli.
Ale jak byłam na pierwszej wizycie to mówił, że coś jest zaokrąglone (może jakieś chrząstki nie wiem) i mówił żeby dużo na brzuszku układać.

On mi wszystko wytłumaczył ale jak wyszłam z gabinetu to normalnie zaćmienia dostałam.

Pokazywał mi na USG takie okrągłe coś, że jest czarne a w środku powinno już być białe, hehe

ola wez ja podkabluj do zusu z tym zwolnieniem i bedziesz wiedziala . W 12tygc to jeszcze rozumiem,ale w 7 :| ktos tu sciemnia

umowilam sie do dentysty w czwartek na 19:30 brrrrr :szok:

ja jutro idę do ortopedy i jkak nie zapomnę to podpytam :)

mam nadzieję, że ok z bioderkami, potem w listopadzie mam wyznaczona kontrolę u ortopedy z NFZ, wtedy gada, że jest ok, ale wpisał IIA dlatego idziemy jutro do innego, bo IA to chyba nie całkiem ok?

o 19 idę do naszej pediatry do szpitala na ważenie

OLA_Fasola jesli mogę doradzić: z dokarmianiem to ostrożnie, jeśli chcesz nadal karmić piersią, ja zaczęłam dokarmiać i Fifi jak 1 raz dziennie butle dostanie to potem już na cyc patrzeć nie chce, ile Twoja córcią przybiera na wadze? jeśli już to dokarmiaj ją z kieliszka lub z łyżeczki
a nie jest tak, że do 12. tyg ciąży można zwolnić pracownicę? a dopiero po 12 nie? wiem, że to niewiele zmieni, ale może laska liczyła, że pójdzie na zwolnienie, umowa się przeduży do końca ciąży? a swoją drogą, jaką firmę prowadzisz?

Mam pytanie do dziewczyn, które były na ponownej kontroli bioderek.

Ja byłam dzisiaj i Pan doktor (przystojny że nie wiem co) powiedział, że chrząstki jeszcze nie zwapniały (czy jakoś tak) i mam przyjść za kolejne 2 miesiące. Że mam się na razie nie martwić (póki mała nie chodzi)

Czy ktoś może mi bardziej naświetlić temat?

ja idę z Julką w czwartek, zobaczymy co powie...

mi na pierwszej wizycie to samo powiedział.

reklama
Do góry