reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Gosiagro- bardzo, bardzo się cieszę ze wyniki Majeczki dobre!!!!!! Super!

Eagle- zasłoń piersi na solarium!

Lena- Mam nadzieje ze Ci Tracy pomoze bo fajnie to nie wygląda z tego co piszesz! Nie mozesz robic z siebie smoczka! Jak słyszysz ze Gaja nie przełyka to zabieraj cyca!!! Popłacze troche ale w koncu sie nauczy ze piers jest po to zeby z niej jesc a nie sie nią bawic.. Powodzenia we wdrażaniu porad z ksiązki :)

Zyrafka - myślę że takie częste budzenie się to normalne u takiego maleństwa, przyjdzie czas i na Łukaszka i zacznie przesypiać

Kasiulka1980
- z tym usg to pewnie chodzi o proces kostnienia, ja byłam ostatnio na ponownym usg i jest już oki, a na poprzednim z jednej strony to kostnienie jeszcze się nie zaczęło.

Agi78 - gratuluję decyzji o ślubie

Kasiajanicka - dobrze że już nie bierzesz tak tego do siebie, co ma być to będzie, mm też samo zdrowie. Powodzenia na usg.

Lencja - jaką masz ta wyciskarkę?Smaka narobiłaś:)

Agast - dobrze że reklamacja uznana, też mam konto w mbanku coprawda już go mało używam, ale zawsze byłam zadowolona z tego banku.

Lena - powodzenia na szczepieniu

Gosiagro - to super wiadomość że wyniki dobre.

A u nas nocka nienajlepiej, Iga obudziła się po północy z wrzaskiem, a właściwie nie obudziła się, tylko przez sen krzyczała, rzucała się i wierzgała nogami, aż się wystraszyłam co jest grane-znowu brzuszek ją bolał, pomasowałam, odgazowała się trochę, dałam cyca i uspokoiła się.
A ja jutro wybieram się do fryzjera, ciekawe z jakim efektem na głowie wyjdę.

Gosiargo a moialam ostatnio pytac o efekt badan wystawionego jezorka. Ciesze sie ze wszytsko ok

Kasia powodzenia na usg

U nas tez leje mialam isc do multikina ale taka pogoda mam 3 min drogi ale nie wiem czy mi sie chce jak pomysle ze sie trzeba ubrac umalowac malego ubrac zapakowac a potem ten desz.... chyba mnie ta pogoda doluje. Z drugiej strony Ercio ostatnio byl na dworze w niedziele jak dzis nie wyjde to jutro pewnie bede musiala bo maz ma dniowke i nie bedzie mial kto odebrac Olafa z przedszkola, zostana zakupy itd, ale mam lenia

witam :-D Ale piekna zlota jesien, chyba wybieremy sie do parku na sesje fotograficzna :-)

gosiagro gratuluje takich ladnych wynikow Majeczki mam nadzieje ze dlugo nie bedzie ich trzeba powtarzac!

zyraffka ja sie zawsze uciesze ze Lili przesypia 7 godz i nastepnego dnia budzi mi sie co 2 godz :baffled: Wyrbilam sobie teorie ze w tym okresie organizm rosnie i co jakis czas potrzebuje wiecej kalorii i dlatego tak jest.. na pewno za jakis czas Lukasz bedzie slicznie spal zobaczysz!

kasiajanicka najlepszego dla meza! Sinlac bardzo polecam, ja jeszcze nie podaje dalam dwa razy do sprobowania i malej az jezyk latal, a ze ma sporo kalorii wiec powinien pomoc w przybieraniu :tak: My zaczniemy podawac za pare dni

avena u nas z kolei byly steki co pol godziny az w koncu o 3 w nocy Lila uwalila taka kupe ze musielismy ja pod kran wsadzic, i posciel zmieniac... ale przynajmniej spala potem do 8ej :happy: Ach te male brzuszki :tak: Mam nadzieje ze dzisiejsza noc bedzie lepsza dla Igusi

Lencja zazdroszcze tych soczkow, uwielbiam je pic, chyba udany zakup z tego co widze ?:-) Ja sie boje ze tak jak agast pisze u nas by stala w kacie i zarastala kurzem..

Milego dnia~!

Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi. Pozostaje mi chyba uzbroić się w ogromną cierpliwość i czekać, kiedyś nadejdzie ta wyjatkowa przespana noc, chociaż z 4 godzinki :)hih:)))

Gosiagro- cieszę się że wyniki wyszły dobrze

kasiajanicka- super podejście, mm nie jest trucizną, wyrastają na nim zdrowe i szczęśliwe dzieciaczki:))) Filipek bedzie szczęśliwy, Ty spokojna, wszystko się ułoży, zobaczysz.

-avena- - Biedna igusia, mam nadzieję ze juz z brzuszkiem wszystko dobrze.
Też poszłabym do fryzjera, ale nie wiem nigdy w czym byłoby mi dobrze. W Świnoujściu nie ma niestety fryzjera z prawdziwego zdarzenia, takiego, który powiedziałby w czym jest kobiecie do twarzy, jaka fryzurka, kolor pasują. Zwsze tylko się wypytują a może tak zrobić, a może tak, a tak???? A ja nigdy nie wiem:(((

Łukaszek dał mi spokojnie zjeść śniadanko i posiedzieć przy kpompie hura:)))

Teść miał iść na spacer z Łukaszkiem ale deszcz pada i mu się chyba nie chce, ja powiedziałam że w deszcz też chodzę i ja pójdę bez problemu.

Zamówiłam nawet kurtkę przeciwdeszczową bo u nas straszne wiatry i parasolka nie spełnia swojej roli:((
Zresztą rozjaśniło się więc może obejdzie się bez deszczu

lencja- pychotka, samo zdrówko takie soczki:))ja mam jakąś starą sokowirówkę i za dużo roboty ze składaniem, rozkładaniem i myciem,

klementinka- troszkę zazdroszczę, ja bym się napiła redsa jabłkowego:)))

Łukasz przekręcił się w łóżeczku i przełącza sobie stopami melodyjki w karuzeli:))

Ostatnia edycja:
Hej. Przeczytalam doslownie tylko kilka waszych postow.
Anecznik sie obronila-GRATULUJE!!!
a Agi W uk... jak ja Ci zazdroszcze... tez bym chciala mieszkac juz normalnie z mezem, a nie jak panna z dzieckiem u mamusi na garnuszku. Dosc mam tej sytuacji,a nie zapowiada sie na szybka zmiane ;( rozgladam sie za mieszkaniem.. a mial być dom... ale jak bede czekac az moj A. sam tam zarobi na dom to sie zestarzeje,wiec postanowilismy kupic mieszkanie w bloku,ale to tak na marginesie...

U kolejnego pediatry u ktorego bylam z Filipem dowiedzialam sie,ze ze wzg na wade serca jest w grupie podwyzszonego ryzyka i nalezy nam sie od NFZ szczepionka na pneumokoki za free, zanioslam stoswne zaswiadczenie do przychodni i jutro idziemy sie kluc... mialo byc w zeszlym tyg,ale wlasnie nie mialam tego zasiadczenia,a lepiej dwie na raz. Ciekawe jak bedzie. Szczepie skojarzoną Infanrics (nie wiem jak to sie pisze) jak Wasze dzieciaczki na to zareagowaly?? pi ierwszej fifi byl niespokojny 8dni,ale nie bylo goraczki, na szczescie... tylko piszczał wciaz...

Czy Wasze dzieciaki u ktorych stwierdzono skaze wszystkie sa na nutramigenie? Fifi go nie chcial i meczymy bebilon pepti,ale on wciaz ma suche wykwity na buzce,i suzkach,a teraz taka sucha skorka jeszcze na klatce piersowiej sie zrobila... Czym to smarujecie? Bo kazdy lekarz daje inna masć...Próbowalam juz oilatum krem, alantan masc,a teraz masc cholesterolowa,ale to sam tluszcz,ohyda. i jeszcze ciemieniuche tym smaruje ,ale na glowke to jest dobre, schodzi jak nie wiem.
kurde jeszcze chcialam cos dopisac,ale musze spadac,pozniej doczytam...mam nadzieje...

reklama
Ze złych to znowu problemy z moim biurem :wściekła/y::wściekła/y:znalazłam takiego wspaniałego pracownika i popracowała 2 miesiące i jest w ciąży - 7 tydzień i poszła na zwolnienie z dnia na dzień bo ponoć ciąża zagrożona(odkleja sie ?? może cos takiego byc?), rozumiem ją ale wystawiła nas nieźle .

ja w 6 tygodniu miałam plamienia i też byłam na zwolnieniu 3 tygodnie. Potem byłam jeszcze raz 3 tygodnie do 4 miesiąca. Brałam też Duphaston.
Także w 7 tygodniu może mieć plamienia, a to może grozić poronieniem.

Do góry