reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

zyrraffka - ale Łukaszek fruwa!!! pięknie:tak::tak:
kalwa - i jak samotna nocka minęła?
avena - myślę, że spokojnie trójkę dzieci jeszcze możesz mieć;-), a jak z głośnością tego nawilżacza? cicho pracuje?
zdec - nie przejmuj się niewędrująca Natalką ,w końcu ma jeszcze czas różnica między nami to prawie miesiąc, a dla tak małego dziecka to dużo:tak:,

A tak w ogóle to dzień dobry!!!

reklama
Dzień dobry!
Jest piękna pogoda, synek kończy 4 miesiące, popołudniu przychodzą znajomi, a mi mąż już rano skutecznie zepsuł humor. Nie będę pisać dlaczego, bo aż wstyd. Zastanawiam się tylko po co on chciał mieć dziecko.
Życzę Wam miłego dnia- mam nadzieję, że Wasz zacznie się lepiej niż mój.

avena - myślę, że spokojnie trójkę dzieci jeszcze możesz mieć;-), a jak z głośnością tego nawilżacza? cicho pracuje?
Po warunkiem że mąż będzie w ciąży chodził :-D Nie a tak poważnie to zawsze mi się trójeczka marzyła, a wiesz jak to jest po zetknięciu marzeń z rzeczywistością, może kiedyś drugie. A nawilżacz jak dla mnie cicho pracuje, nie jest całkowicie bezgłośny, słychać taki delikatny szum

Yoshe - najlepszości dla CZTERO-miesięczniaka, mężem się nie przejmuj, mężowie są z marsa ;-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
izia - masz talent z tymi tortami
Eliza - fajne te Twoje 3 bąble, ja zawsze chciałam mieć 3 dzieci, a tu trzydziecha na karku i mam jedną Igulę:biggrin2:
Klementinka - śliczny Jaś
Kasiulka - zdrówka dla Hani i świetną ma tą matę
Bakteria - oby katar wreszcie minął
Lena - mnie też już tęskno za pracą, nie nadaję się do takiego siedzenia w domu, ale wracam dopiero w styczniu, narazie czas malutkiej:tak:
Lencja - ja mam nawilżacz o taki NAWILŻACZ POWIETRZA CLIMATIC 313 C NOWY GWAR SS (1230942108) - Aukcje internetowe Allegro kosztował ok 100zł w castoramie, jonizacja i zimna para, nie zostawia nic na sprzętach, jestem zadowolona z niego, a sokowirówkę zelmera, fajnie wyciska sok, wiadomo że trochę dużo mycia, ale to jak w każdej bo tam kilka tych części jest SOKOWIRÓWKA ZELMER 486 INOX CałeOwoce800W 2pręd (1238174410) - Aukcje internetowe Allegro

Cobra:-D:-D:-D

aqq - z tym kaszlem to myślę że małemu spływa wydzielinka do gardła

Milka - Olafek robi karierę, wpierw model, teraz korowód, rewelka;-)
Kalwa - Majusia juz próbuje nowe smaczki a pamiętam jak dziś jak o tym gadałyśmy z miesiąc temu, dobrze że jej gruszki podeszły:tak::tak::tak:

Byłam na badaniu krwi z mała, ostatnio miała żelaza ok 90 a norma jest od 100, brała 1,5 miesiąza żelazo w syropku które ją na maxa zatwardzało i gó**no to żelazo pomogło, teraz żelaza 77:(:(:(:(:(:(:( Może to być błąd badania, jak myślicie??

Juz sobota więc tym sposobem jestem PIERWSZA:tak:

wITAM SIĘ SOBOTNIO.
Avena - odnośnie tego żelaza to niestety na efekty brana żelaza trzeba nieco poczekać ponieważ dzieci dostają bardzo małą dawkę i to trwa dłużej zazwyczaj dawka to 2ml 2x dziennie z tego do organizmu dostaje się tylko 10% !!! Reszta jest wydalana. Niestety przy braniu żelaza tak juz jest , jeszcze powiem Ci że żelazo lepiej wchłanialne jest w środowisku kwaśnym i na pusty żołądek. Ale nie wiem czy Ty też masz przepisany cebion.
Mój Jasiek ma żelazo i cebion i podaję to razem , rano po pierwszym karmieniu odczekuję 2h po posiłku i podaję żelazo, dawka Jasia to 2 ml rano i 2 ml wieczorem.

Dzień dobry

Mój synek znowu miał 5 pobudek w nocy i nic nie pomagało w uśpieniu, wrzeszczał jak opętany dopóki do cyca go nie przystawiłam :((((
teraz zasnął pewnie nie na długo ale zdążę śniadanko zjeść

ja dzis równiez dzien zaczęłam od awantury z mężem, poszło o dokarmienie Małęgo, ja dałam cyca, po nocy pełnego jak nie wiem co, odłożyłam Filipa, a ten oczy jak 5 złoty, gada, wierci się, a mój mąż "on jest głodny", po 40 min od jedzenia robi mleko, ja, że nie, bo nie jest głodnyi i jak juz po cycu ma byc a nie 40 min odstepu.......... resztę sobie wyobrazić możecie

Perfecta- a Cebion jak podajesz? rozrabisz w czymś czy sam? i jak podajesz cebion to wit d jeszcze osobno też?

Dzień dobry!
Jest piękna pogoda, synek kończy 4 miesiące, popołudniu przychodzą znajomi, a mi mąż już rano skutecznie zepsuł humor. Nie będę pisać dlaczego, bo aż wstyd. Zastanawiam się tylko po co on chciał mieć dziecko.
Życzę Wam miłego dnia- mam nadzieję, że Wasz zacznie się lepiej niż mój.
u mnie dzien tez sie nie zaczoł najlepiej... :dry: ogólnie jestem zdołowana.

witam sie z wami. Ładna pooda za oknem.
avena trójke dzieci jeszcze mozesz miec, byle by byl do tego odpowiedni mezczyzna.............:-(

:baffled:Witajcie

Padam z niewyspania :szok:, niewiem co sie stało z dzinksem w nocy normalnie koszmarowiec :confused:Najierw o 3:02 sie obudził i ryk,ze on chce jesc, no to pędze do kuchni wode gotuje butelke podaje zjada ze smakiem o 5 pobudka słysze wymiotuje :szok::szok::szok:cała moja posciel zarzurana ,on zarzurany :szok::szok::szok::confused: całe mleko chyba zwymiotował co je jadł o 3. Zasnął chyba 6:30 :confused: ja niewiem , wstał po 9 tej ...A ja jestem niewyspana ,a on szczęśliwy :-p:nerd:

Perfecta - podaje cebion niczym nie rozcieńczam prosto do dzioba, i tez czytałam w ulotce o tym dawkowaniu żelaza, ale lekarka kazała mi podawać raz dziennie po 0,5 ml to może dlatego efektów brak:-/ Kolejny argument za soczkami i dankami - tam jest dodatkowo żelazo. Do lekarza idę dopiero we wtorek zobaczymy co powie.
Eliza - zgadzam się co do faceta i jest nawet takowy:-)Tylko że ja już staaaaara jestem;-)
Zyrafka - pewnie to marne pocieszenie, moja też się tak budziła ale z dnia na dzień sama z tego wyrosła, może u Łukaszka jeszcze potrzeba czasu. A jaką Ty moja droga skończyłaś uczelnię??Bo tam na facebooku coś wyczytałam egzotycznie brzmiącego:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry