reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

u nas noc srednia albo maly ma katar albo siedzi gdzies uparta koza :)) w kazdym razie wstawal przez to po 24 okolo 3 i po 6

Wymyslilismy z Olafem fajna zabawe dla Ercia kladziemy go na brzuchu i puszczamy przed nim jezdzace zabawki np lokomotywe Thomasa, Ercio kreci glowa za nia i super sie usmiecha a do tego super cwiczy miesnie :))

Milego dnia :-)

reklama
A no właśnie,Wasze dzieciaczki ładnie trzymają już prosto głowę??? A leżąc też w górze mają???
Bo Alanek na rękach to nawet ładnie trzyma główkę,ale i tak trzeba pilnować,a leżąc to dopiero od ostatniego szczepienia bo lekarka pokazała mi że trzeba na karczku troszkę ponaciskać,albo leciutko poszczypać żeby dziecko wiedziało że tam są od tego mięśnie,no i faktycznie działa...Ale utrzyma narazie ok 5sekund

kochana a dlaczego??

bo juz mnie wkurzałą na nasza klasa, a weszłam na konto mojej pseudo tesciowej i wiecie ,ze jedza usunela ten moj komentarz - pewnie jej sie głupio zrobiło :crazy:.Ale tak czy siak to ja z nia pogadam, bo w koncu w nk jest tak,ze oni moga wykorzystac zdjecia do reklamy portalu prawda? A ja sie nie zgadzam,zeby moim kosztem dziecko bylo reklamowane .

trzecia...

no moj trzyma głowke prosto,ale jeszcze potrafi mu poleciec

waży 6010 i ma 64 cm

doła mam, płaczę, bo mnie znów wpędziła w ogromne poczucie winy, nawet zrobiłam ten bebilon i chciałam podać po cycku, ale za chiny nie chciał, odłożony do łóżeczka zasnął w 3 sekundy

czy gdyby był chory to by spał kilka godzin ciurkiem w nocy? czy po jedzeniu bawiłby się pogodnie i uśmiechając się? ja chcę dla mniego jak najlepie a tekst, że niedługo mi dziecko zniknie, nie dość, że mi ogromną przykrość sprawił to jeszcze w poczucie winy wpędził... ja na prawdę kocham mojego Fifulka i oddam wszystko co mam aby zapwenić mu szczęście i zdrowie

już się nie mogę doczekać jutra, mamy prywatną wizytę i martwie się co ta pani nam powie

ile czasu Wam zajmuje karmienie cycem? Fifi possie jednego 3-5 minut, beknięcie i drugi cyc
ona mi powiedziała, że to nie dobrze jak z dwóch na jedno karmienie je- bo powinien z jednego... że pewnie mu sama woda leci a nie treściwy pokarm........

przepraszam, że tak marudzę ale mam mega doła

Hejka,
podczytuję Was, ale pomyślałam, że się odezwę ;-)

Kasiu, mój Szymek był ważony 2 tygodnie temu, czyli w podobnym wieku co Twój maluch i ważył 5830g. Z centyli wychodzi co prawda wychodzą dolne granice, ale lekarka nic nie wspominała o groźbie zniknięcia ;-)
A mój w większości jest na mleku sztucznym, moim ściągniętym to właściwie popija tylko, a ilość mleka jaką wypija w ciągu doby nijak się ma do tego co na puszce piszą, według puszki powinien dużo więcej. Ale 1) wiem, że jak jest głodny to potrafi głośno się o to upomnieć ;-) 2) jak on zje te swoje 90 ml (według puszki powinien 120-150) i nie chce więcej to nie ma siły, żeby mu więcej wcisnąć.
Z Twoim małym na pewno wszystko jest ok! Ważne, że przybiera, jest radosny, śpi dobrze. To ta lekarka ma jakieś problemy z głową.

pozdrawiam

czwarta?
mój też trzyma ale nie za długo no i nie lubi leżeć na brzuszku .
Dzisiaj szczepienie ciekawe jakbędzie tym razem

Witam :-)
U nas dzisiaj nocka przepiekna aż byłam w szoku, Kacperek zasnął o 20 potem pobudka o 4 i potem o 7 normalnie pierwsza tak pieknie przspana noc bez żadnych stekań wiercenia...ach żeby tak już zostało

A Ty karmisz piersią? Ja jeszcze nie dostałam @

Czy ktoś na forum też jeszcze nie miał okresu?

ja też jeszcze nie miałam @

Dziewczyny nie jestem przesądna więc pochwalę się- moje dziecko właśnie zasnęło samo tzn. z pieluszką przy buzi i nawet bez smoka, smoczek wypluwał. Najpierw dałam cyca, przy cycku nie zasnął, położyłam go do łóżeczka usiadłam na kanapie obok i czekałam, pokręcił się postekał cichutko, possał piąstkę i zasnął. Mam nadzieję ze nie na krótko:)

Zyrraffko wielkie gratulacje dla maluszka ;-) i jeszcze wieksze dla ciebie :-)

piąta :)

zyrafko- bardzo sie ciesze ze syneczek pięknie zasnął. Dlugo spał???

Kasiu- ta lekarka to jakaś psychiczna jest. Pewnie dostaje prowizje od Bebilonu czy tam Nutrici ;/ Fifi to zdrowy, śliczny chłopczyk!!!!!!!!!!!

ewela- bazczelna ta teściowa Twoja!!!!!!

iwka- Jagoda nie bardzo na brzuchu lubi lezec, chwile potrzyma głowke a potam opuszcza i trzyma na piąstkach :) Jak jest na rękach to trzyma sztywno.

Sprzedałam wczoraj swoje stare auto i bardzo sie ciesze bo problem z glowy:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry