reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kasiu a ile Filip już waży??
waży 6010 i ma 64 cm

doła mam, płaczę, bo mnie znów wpędziła w ogromne poczucie winy, nawet zrobiłam ten bebilon i chciałam podać po cycku, ale za chiny nie chciał, odłożony do łóżeczka zasnął w 3 sekundy

czy gdyby był chory to by spał kilka godzin ciurkiem w nocy? czy po jedzeniu bawiłby się pogodnie i uśmiechając się? ja chcę dla mniego jak najlepie a tekst, że niedługo mi dziecko zniknie, nie dość, że mi ogromną przykrość sprawił to jeszcze w poczucie winy wpędził... ja na prawdę kocham mojego Fifulka i oddam wszystko co mam aby zapwenić mu szczęście i zdrowie

już się nie mogę doczekać jutra, mamy prywatną wizytę i martwie się co ta pani nam powie

ile czasu Wam zajmuje karmienie cycem? Fifi possie jednego 3-5 minut, beknięcie i drugi cyc
ona mi powiedziała, że to nie dobrze jak z dwóch na jedno karmienie je- bo powinien z jednego... że pewnie mu sama woda leci a nie treściwy pokarm........

przepraszam, że tak marudzę ale mam mega doła

reklama
Kasia u nas podobnie bylo bo wedlug "tabelek" Lili przybiera za wolno, ale widocznie ma ku temu powody :) WYglada zdrowo jest wesola i aktywna, nie wciskaj dziecku na sile pokarmu jesli uwazasz ze jest z nim ok. Pamietasz pisalam ze przytyla w 3 tyg 320g ale tutaj to bylo nadal w normie bo min. 100g na tydzien dziecko powinno przybierac a kilkumiesieczne nawet mniej
CO do karmienia piersia to probuj podawac jedna bo wtedy wyssie ten tresciwy tlusty pokarm, Lili czasami zaczyna plakac po kilku minutach bo jej za wolno leci i nie chce sie chyba ssac mocno, leniuszek maly. Na poczatku rzeczywiscie leci wodnisty pokarm ktory zapycha zoladek ale nie dostarcza tluszczyku

Ja sie juz nie bede dolowac przez te wykresy i normy, mam zdrowe i wspaniale dziecko ktore dobrze wyglada, nawet wole takie niz pulpeta :) Nie martw sie taki urok naszych dzieci

waży 6010 i ma 64 cm

doła mam, płaczę, bo mnie znów wpędziła w ogromne poczucie winy, nawet zrobiłam ten bebilon i chciałam podać po cycku, ale za chiny nie chciał, odłożony do łóżeczka zasnął w 3 sekundy

czy gdyby był chory to by spał kilka godzin ciurkiem w nocy? czy po jedzeniu bawiłby się pogodnie i uśmiechając się? ja chcę dla mniego jak najlepie a tekst, że niedługo mi dziecko zniknie, nie dość, że mi ogromną przykrość sprawił to jeszcze w poczucie winy wpędził... ja na prawdę kocham mojego Fifulka i oddam wszystko co mam aby zapwenić mu szczęście i zdrowie

już się nie mogę doczekać jutra, mamy prywatną wizytę i martwie się co ta pani nam powie

ile czasu Wam zajmuje karmienie cycem? Fifi possie jednego 3-5 minut, beknięcie i drugi cyc
ona mi powiedziała, że to nie dobrze jak z dwóch na jedno karmienie je- bo powinien z jednego... że pewnie mu sama woda leci a nie treściwy pokarm........

Jeżeli chodzi o karmienie cycem to moja Gaja wisisi nawet do pół godz ale je zawsze z jednego cyca chyba, że daję jej lewą piers to wtedy często muszę dokarmić prawą ale np. jak ściągam laktatorem to tylko z lewej bo z prawej mi nie leci;)Ale jakby był głodny to by się darł jakby go obdzierali ze skóry!Wcale nie ma niskiej wagi !!Zoaczysz co jutro Ci powie inna lekarka!!Nie masz się co dołować może taka już jego natura!!!głowa do góry teraz się zajmij mężem żeby nie czuł się opuszczony;)

Kalwa ja poprosze o wzor podac Ci maila czy zamiescisz tutaj? juz znalazlam wielke dzieki

Avena trzymam kciuki za jazde :)) to duze ulatwioenie wszedzie mozna sie poruszac samemu a to wazne jak czasu jakby coraz mniej

Gosiargo cudna Majeczka :) Ercio tez wedruje :)) fajnie sie przesuwa jak tylko zlapie jakies oparcie na nogi

Zyrafka super zobaczysz bedzie tylko lepiej. Mozesz sprobowac przewijac pomiedzuy jedzeniem ja tak robilam z olem najpierw jedna piers przewijanie druga

lencja gratuluje organizajcji!! super ze wyniki coraz lepsze

Lena nie chce Cie martwic ja to przechodzilam z Olafem istnieje duze prawdopodobienstwo ze zadnego modyfikowanego nie ruszy, powachaj to mleko jak dla mnie smierdzi i pewnie smakowo w porownaniu z naszym do bani. Olafkowi kupowalismy wkoncu cuda smakowe miody wanilje kakao i nic , nie dal sie przekonac. Pociagnal na cycu potora roku a potem zywil sie z nabialu danonkami wkoncu zaczal pic krowie

Bakteria buziaki dla Witka z okazji chrzcin a @ wczoraj przerabialysmy ja nie mam i nie planuje jeszcze dlugo

Katarzynajanicka u mnie to samo nie wyglada na glodnego nie placze i dobrze sie rozwija tyle ze w miesiac przytyl 700 gram co prawda wiecej niz Fifi ale moja lekarka nie robi tragedii widac maja mniejsze potrzeby. Ja waze w piatek to Ci powiem jak to teraz wyszlo u nas. Moj maz sie smieje ze ma to po mnie bo ja o duzych tez nie naleze. Nie zamartwiaj sie glodne dziecko nie dalo by Ci zyc jest najedzony i tyle

A ja musze sie pochwalic jeszcze wczoraj pisalam ze Eryk najduzej spal od 20 do 5 a dzis maz mnie obudzil wychodzac do pracy czyli 6.45 !!! i wtedy sie zorientowalam ze nie karmilam go ani razu !!! podal mi malego bo juz nie spal tylko patrzyl i sie usmiechal a mi cycki pekaly. Kolo lozka mialam caly stos wkladek zmienianych w nocy, zreszta tak mi sie leje w nocy ze juz klade na przescieradlo podklad zeby nie zalewac materaca a wczoraj wieczorem wymyslilam zeby sobie pod pache jeszcze polozyc pieluszke franelowa bo do tej pory co noc zalewalam koldre, no i dzis sie udalo mimo ilosci zmienionych wkladek koldra byla sucha ale podklad nie

Dziewczyny nie jestem przesądna więc pochwalę się- moje dziecko właśnie zasnęło samo tzn. z pieluszką przy buzi i nawet bez smoka, smoczek wypluwał. Najpierw dałam cyca, przy cycku nie zasnął, położyłam go do łóżeczka usiadłam na kanapie obok i czekałam, pokręcił się postekał cichutko, possał piąstkę i zasnął. Mam nadzieję ze nie na krótko:)
Gratki dla maluszka, teraz juz z górki będzie jak juz raz sam zasnął:)
waży 6010 i ma 64 cm

Kasia ta lekarka to jakaś dziwnaa jest. Już to kiedyś tu pisałam że w mojej przychodni patrzą na siatki centylowe, a z tego co patrzyłam to Fifi jest ok 50 centyla, więc czego chcieć więcej. Waga prawidłowa?prawidłowa Przybiera na wadze?przybiera. Ja od początku karmiłam z obu piersi na jedno karmienie i Iga wysysa tez bardzo szybko, a z jednej by sobie nie pojadła bo ja wcale dużo pokarmu nie mam. Nie przejmuj się wiem że łatwo gadać, ale prześpisz się z tym i jutro będzie lepiej, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę:tak:

Dziewczyny a jak to jest z tą pieluszką do zasypiania?Moja Iga nie ma takiej magicznej pieluszki:confused:

Dzisiaj znowu drajwerzyłam i już troszkę lepiej niż wczoraj, ale mam w głowie zakodowany taki lęk przed jeżdżeniem że na pewno będzie mi ciężko to pokonać:-(

Koriander jak ćwiczenia bo Ty chyba robisz 6weidera?Ja też zaczęłam dzisiaj 2 dzień:tak::tak::tak:

U mnie naprzeciwko wybudował się jakiś czas temu domek i za chiny nie wiedziałam kto w nim mieszka, nigdy nie mogłam wpaść na sąsiadów i całkiem niedawno poznałam sąsiadkę, ma córkę z 22 czerwca, miała cesarkę tak jak ja, z tego samego powodu i w tym samym szpitalu:tak:Jutro idziemy razem na spacer

reklama
Druga;-)

Dziewczyny a jak to jest z tą pieluszką do zasypiania?Moja Iga nie ma takiej magicznej pieluszki:confused:
Alanek miał taką pieluszkę ale mu przeszło:eek:

A tak wogóle to witam się z rana:tak: U nas ciężka noc ale nie z powodu Alanka tylko że spać nie mogłam....ach ta pełnia:-:)-(
Mąż na służbie aaaaaa no i wczoraj założyli mi wkońcu normalnego neta-kurcze bez porównania z tym mobilnym;-):-)

Kasia moim zdaniem dobrze zrobiliście zmieniając przychodnię.:tak:;-)

Do góry