reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam przepraszma ze niepoodpisuję nadrobię póżniej
Jasiek dostał kataru:(:(:(:( Dziewczyny jestem przerażona , (on odwrotnie wesoły i uśmiechniety) Dajcie proszę mi jakieś rady co i jak. Dzwoniłam do naszej doktor kazała podawać sól fijologiczną i Euforbium i odciągac.
Boję się jak cholera , płakać mi się chcę :( Mam nadzieję że sobie poradzę ...:(

reklama
Perfecta wszystko będzie OK.Taka pora roku...Więc dobrze że tylko katarek;-)
Rób ak jak Ci lekarka powiedziała.;-)
A czym odciągasz??? Bo każdy poleca Fridę,a ja jeszcze się w nią nie zaopatrzyłam,mam narazie gruszkę.

Ostatnia edycja:
Witam przepraszma ze niepoodpisuję nadrobię póżniej
Jasiek dostał kataru:(:(:(:( Dziewczyny jestem przerażona , (on odwrotnie wesoły i uśmiechniety) Dajcie proszę mi jakieś rady co i jak. Dzwoniłam do naszej doktor kazała podawać sól fijologiczną i Euforbium i odciągac.
Boję się jak cholera , płakać mi się chcę :( Mam nadzieję że sobie poradzę ...:(

ale czego się boisz? I dlaczego miałabyś sobie nie poradzić? Kto jak nie Ty! Wszystko będzie ok. Najważniejsze, że nie ma gorączki i jest pogodny. Możesz jeszcze nawilżać powietrzę, żeby łatwiej mu się oddychało i kłaść często na brzuszku.

Dziewczyny czy wasze dzieci tez sie "kloca" z zabawkami? Moja od kilku dni ma jakiegos focha i tak szarpie na macie Malpe za nogi ze je prawie powyrywala, do tego gryzie i warczy na nia jak pies przy czym slini sie jak buldozek wiec chyba potraficie sobie wyobrazic jaki mamy z niej ubaw..No ale skad tyle zlosci :szok::-D

Milka niezła milka z Ciebie, Ty to masz produkcję mleczka hihi
Łukaszkowi też coś ciągle siedzi w nosku i nie mogę oczyścić

Kasiu- wiem że się przejmujesz i dołujesz, każda z nas na Twoim miejscu źle by się czuła, uważam tak jak większość dziewczyn pisało, że skoro Fifi ładnie się rozwija jest zadowolony a przede wszystkim ładnie śpi w nocy to nie ma powodów do niepokoju. Mam nadzieję że dzięki zmianie przychodni opinia nowego pediatry uspokoi Cię. Napewno wszystko będzie dobrze, głowa do góry, Fifi jest ślicznym i sprytnym dzieciaczkiem i nie masz się o co martwić, napewno rozwija się prawidłowo i wszystko będzie dobrze. Mocno przytulam i trzymam kciuki o to żeby kolejny pediatra był kompetentny.
Kasiu wydaje mi się że lekarz nie zleci karmienia modyfikowanym.

-avena- trzymam kciuki żebyś oswoiła się szybko z autkiem, troszkę poćwiczysz i będziesz super kierowcą:))

iwka- masz fajnych bojów, świetni chłopcy. Mój Łukaszek ładnie trzyma główkę, męczy się jeszcze ale już kilka minut potrafi potrzymać ładnie. Cierpliwości Alanek napewno niedługo też zacznie ładnie trzymać. Może coś zjadłaś co mogło przyczynić się że mały ma chrostki, niekonmiecznie mleki, chyba ze karmisz sztucznym, bo nie pamiętam

ewela co za wstrętna baba, żeby nawet komentarz usunąć,

oraz lepiej wychodzi zasypianie z pieluszką, oby to nie było krótkotrwałe. Nawet nie pamiętam o której godzinie Łukasz się budził:-) ale tylko DWA razy:-):-):-)

Teść poszedł z Łukaszkiem na spacer, ja miałam iść spać ale jakoś znowu szkoda mi czasu, chyba wezmę kąpiel długaśną, maseczka na twarz i poleżę w wannie, kawkeczka, oj tak, chyba będzie to lepsze od snu.
POgoda piękna oby jak najdłuzej!!!

Może teściu jutro też pójdzie z małym to przeszłabym się do sklepu, nie mam żadnych butów oprócz adidasów:-:)-:)-:)-(koniecznie musze coś kupić

Zmykam, miłego dnia wszystkim

magdam- gratuluję Ładnej nocki, oby kolejne były też udane!!

perfecta też ostatnio przerabialiśmy katarek, strasznie szkoda mi było Łukaszka, męczył się biedny, niestety krócej niż 7 dni katar nie trwa. Ja na zmianę używałam wody morskiej i Euforbium, czekałam z 2-4 minutki i kładłam Łukaszka na brzuszku najdłużej jak się dało, żeby wydzielina spłynęła i potem odciągałam aspiratorem. Najgorszy był katarek po kilku dniach już taki gęsty ciężko było oczyścić nosek. Nie martw się napewno dasz radę, po 2 -3 razach dojdziesz do wprawy, najlepiej oczyszczać przed karmieniem i oczywiście przed snem!!

Dziewczyny czy wasze dzieci tez sie "kloca" z zabawkami? Moja od kilku dni ma jakiegos focha i tak szarpie na macie Malpe za nogi ze je prawie powyrywala, do tego gryzie i warczy na nia jak pies przy czym slini sie jak buldozek wiec chyba potraficie sobie wyobrazic jaki mamy z niej ubaw..No ale skad tyle zlosci :szok::-D

mój Łukaszek czasem motylko szarpie jakby był zły na niego, ale nie warczy przy tym hehehehe

bosze ząb mi sie rusza :szok::szok::szok: i boli :-(

musiałam umyć włsosy,bo jeszcze wszy by mi sie zalęgły :-D:-D:-D żartuje oczywiscie hehe

wogole to nerwa mam, wystawiam po raz piaty juz chyba :confused2:swoja sukienke ciążową i tysiąc pięćset sto dziewięcet osob obserwuje,a zadna menda nie kupi :crazy:

A dzisiaj wieczór moich seriali : hotel 52 i szpilki na giewoncie juz sie wieczorka doczekac nie moge :laugh2:

Perfecta- dasz radę kobito !!! my mamy musimy dać radę, psikaj woda morska, oczyszczaj nosek i nie unikaj spacerków, świeże powietrze udrażnia nosek, oczywiście nie za długo, ale spacer jest bardzo pomocny przy katarku

dziękuje wam dziewczynki za dobre słowo, na prawdę mi pomogłyście :) mam już inne nastawienie i humor lepszy :)
ide poczytać mojemu bąbelkowi Tuwima :)

Witam wszystkie Mamusie :-)
Do tej pory nie mogłam się zebrać żeby się tu odezwać - czasu brak, wiem że zrozumiecie, bo macie podobnie ;-)
Kasia ma się dobrze, rośnie i dużo się uśmiecha - zapraszam na zdjęcia na nk :-)
Największym moim problemem jest to że za mało przybiera na wadze :-( próbowałam już dwóch różnych mlek modyfikowanych żeby ją trochę podkarmić dodatkowo ale stanowczo! odmawia ...
Czy któraś z Was ma może podobny problem przy karmieniu piersią ?

Pozdrawiam
Ania

reklama
Witajcie,

pogoda tak piękna czekamy aż Maja się obudzi i na spacerek, a ta śpi już ponad 2 godz:szok::szok: i jakoś nie widać żeby obudzić się miała:-D
Wczorajszy wieczorek milo spędziliśmy z kolegą zarazem chrzestnym Mai, chłopcy whisky sobie popijali a ja piwkowałam:-D, fajnie tak się spotkać z ludźmi pogadać o innych rzeczach niż tylko dziecko:-D

kasiu - nie denerwuj się, dziecko to nie robot i nie będzie przybierać jak książki każą:no:
zyrraffka - no to super wieści, już będzie coraz lepiej z tym spaniem:tak::tak:, widzę, że do teścia się trochę przekonałaś, bo na spacer często z Łukaszkiem mu pozwalasz
Magda - życzę więcej takich ładnych nocek, u nas dzisiaj spala od 20 do 6 :-D
Petrfecta - tez katarek u Majusi przerabiałam, spokojnie dasz sobie rade, trzeba często oczyszczać nosek i będzie oki:tak:
koriander- to już sobie Lili wyobraziłam na froncie wojennym:cool::rofl2::rofl2:, moja Maja na razie jest na stopie pokojowej ze swoimi zabawkami:happy::laugh2:
ewela - a ja dzisiaj czekam na Housa:laugh2:

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry