reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lencja gratuluje udanych chrzcin
te torciki robia teraz naprawde sliczne a glowna bohaterka dnia wygladala cudnie

Ewela ja mialam polki w poprzedniej kuchni i juz nigdy wiecej nie chce, ciagle byl na nich syf
a fototapety sa teraz bardzo modne

Bakteria, rozwazna i romantyczna na razie przychodzi mi do glowy

Jas ciagle na dworze, taka piekna dzis pogoda

reklama
Klementinka - dzięki, ale akurat oglądałam... Właśnie coś się sama romantyczna robię ;-) Chyba mam dość tej prozy dnia każdego... Wiecie - karmienie, przewijanie, usypianie... To oczywiście jest cudowne, kocham synka, ale... jestem też kobietą, żoną (kochanką... :-) ) - nie tylko mamą!

ja pier.......... znów akcja z przybieraniem na wadze, wq.......wia mnie ta lekarka, dziś idę do nowej przychodni sie zapisać, przez 2 tyg przybrał Fifi 100 gram , mało bo mało, ale on nie wygląda ani na głodnego ani chorego, jak mi nerw przejdzie to napisze więcej i dokłądniej, na razie mamy receptęna Bebilon Pepti........ taki teks usłuszałam "niedługo pani dziecko zniknie jak pani czegos nie zrobi..........." no coment

dodam, że w 6 tyg urósł 6 cm i ma teraz 64 cm, a waży 6010

Ostatnia edycja:
ja pier.......... znów akcja z przybieraniem na wadze, wq.......wia mnie ta lekarka, dziś idę do nowej przychodni sie zapisać, przez 2 tyg przybrał Fifi 100 gram , mało bo mało, ale on nie wygląda ani na głodnego ani chorego, jak mi nerw przejdzie to napisze więcej i dokłądniej, na razie mamy receptęna Bebilon Pepti........ taki teks usłuszałam "niedługo pani dziecko zniknie jak pani czegos nie zrobi..........." no coment

ależ masz lekarkę... ja tam bym chciała, żeby mój przystopował trochę z przybieraniem, bo nie wiem, jak go będę nosić za parę miesięcy ;-) Nie denerwuj się, przecież mama najlepiej wie, co dobre dla jej dziecka :-)

Cześć Dziewczyny, na wstępie bardzo dziękuję za miłe słowa, wsparcie i podpowiedzi w sprawie usypiania.
Tej nocy też nie było za ciekawie, pierwsza pobudka po pół godzinie snu- mąż uśpi ł małego, druga pobuda około północy- dałam cycka, pieluszka przy policzku, jak podpowiadałyście i odłożyłam do łóżeczka, smoczekj do buzi (na szczęście coś się małemu odmieniło i daje sobie wsadzić smoka) pomarudził i zasnął. Najgorsza pobudka po godzinie 3 rano, dałam cyca, przewinęłam (nie pamiętam kolejnośącio) a mały nie chciał spać tylko wolał uśmiechy do mamusi i zabawę, położyłam go do łóżeczka, włączyłam karuzelę i poszłam do kuchni zrobić mężowi kanapki do pracy, potem na komórce poczytałam baby boom i przystawiłam małego do cyca poprzytulałam, położyłam z pieluszką i smokiem do łóżeczka, trochę się pobuntował, popłakał ale wkońcu zasnął (tak półtorej godziny od przebudzenia wszystko trwało) i później popbudka przed 7 rano.
Dzisiejszej nocy więcej miałam siły i spokoju.

Teraz wysłałam Łukaszka z dziadkiem (moim okropnym teściem) na spacer, zarzekałam się że nigdy go nie puszczę z moim synkiem, ale zmęczenie moje złamało mnie. Szybko przejrzę wpisy od niedzieli i może uda mi się odpisać, czeka na mnie jeszcze sterta prasowania. Niestety mąż wrócił do pracy i nie mam na nic czasu, bo Łukaszek ostatnio niechętnie sam się bawi, zrobił się bardzo towarzyski i musze być przy nim,.

eagle- gratuluję podpisanej umowy, mi też przedłużyli:)))

kalwa- cieszę się że wyjazd się udał:))i pogoda dopisała

stella - jeśli chodzi o antykoncepcję to ja miałam zastrzyk, pod koniec października kolejny

katarzynajanicka- wyglądałaś pięknie, a Filipek poprostu świetny, bardzo mi się podoba ubranko:)) dzielny Filipek

ewela- współczuję twojej mamie, mam nadzieję że złamanie szybko się zrośnie

koriander- wątpię zeby to był skok bo już z dwa tygodnie mam ciężkie noce, chyba Łukasz musiałby mieć naokrągło skok:)

eagle- Łukaszek raczej nie ma juzproblemów z brzuszkiem ani kolek, mąż też mi proponuje branie małego do ŁÓżka ale ja zawzięcie odmawiam, bo nie wyśpię się wcale, wiem jak to jest bo zawsze rano około 6-7 biorę go do łóżka i śpię na jednym boku, nie chcę się poruszyć zeby małego nie obnudzić, starszna niewygoda, zresztą później nie oduczę małego spania we własnym łóżku już wolę się teraz pomęczyć.

gosiagro- ja napewno dopiero za rok we wrześniu wracam do pracy a mały do żłobka, pracuję w edukacji dlatego od września planuję powrót. Posiedziałabym może dłuzej ale planujemy z mężem wziąć kredyt i kupić mieszkanie bo atmosfera w domku już od dawna nie zaciekawa z teściem, ciężko mi wytrzymać więć wolę w biedzie żyć a szcześliwie z moimi chłopakami.
Jaki wiercioszek z Majeczki a jaka zadowolona ze swoich wyczynów hihih Mój też wędrujący w łóżeczku:) na kocyku też reóżne wygibasy gimnastyczne wyprawia:)

agast- mi też się przytrafiło nieraz, że koszt wysyłki razem z kopertą był dużo większy niż sprzedawca faktycznie zapłacił. Przypomniałaś mi swoją historią, bo miałam napisać do sprzedawcy u którego zakupiłam zabawki, że przesadził z kosztem przesyłki o 4 złote, a co to znaczy że sobie doliczają za pakowanie? Niech napiszą wielkimi czerwonymi literami na swojej aukcji ze takie "złodziejstwo" stosują, dlaczego oszukują klienta!!!!!złodzieje!!!

emalia- współczuję problemów ze zdrowiem, możesz napisać coś więcej o tym zapaleniu? ja piorę w dzidziusiu

Nie wiem czy napisałam wszystko co chciałam:))

Idę prasować, miałam spać ale położę się dopiero jak skończę jeśli jeszcze Łukaszek na spacerku będzie. Oczywiście na samym początku jak widziałam jak teść zjeżdża ze schodka z klatki to już miałam ochotę zabrać mu wózek, brrrrr ale wyluowałam i poszłam do domku.

kasiulka- ja jeszcze nie miałam okresu

Podobno to się zdaża po porodzie. Ja się źle czułam, miałam zawroty głowy i zrobiłam sobie wyniki. Moja ogólna kazała mi zrobić Hormony TSH i FT3, FT4. No i miałam TSH poniżej normy a FT3 powyżej. Mam zalecenia że jak mi TSHprzekroczy 4 to wtedy mam zacząc brac lek a póki co robic hormony co 2 miesiące .

Witajcie, moja mała bebilonu też nie chce pić nie wiem jak mam ją nauczyć!!:(

A ty juz nie masz pokarmu?

lencja musiałam kilka razy popatrzeć sobie na zdjęcie Kornelki, taka piękna:))

Zgadzam się!!! Ja też nie mogłam napatrzeć się na Kornelcie. Śliczna sukienusia :) Tort też ładny i pewnie pyszny.

Co do miesiączki, to mam już drugą (jednak) i poprzednią i tą mam tak obfitą ,że szok.Nigdy takich nie miałam.

rannyyy,ale porypana lekarka:szok::szok::szok::szok:
To co by mi powiedziała jak mały przybrał przez 6 tyg ok 500g???:szok:

odnośnieprasowania jakie polecacie Żelazko, bo moje już spalone, porysowzne od czyszczenia i strasznie mnie denerwuje, musze nowe kupić ale nie znam się jakie moze być dobre
Ja mam Zelmera I 800W pomarańczowe-polecam;-);-)
Zobacz załącznik 285905Zobacz załącznik 285906

Dziś byliśmy na kontrolnej wizycie u kardiologa, szmerów już nie ma, otwór w sercu zamyka się bardzo wolno, innych badań Nelcia nie dała sobie zrobić, płakała, wierciła się, nawet jak ją karmiłam to po nałożeniu na brzuszek żelu się rozpłakała.. Kolejna wizyta na przełomie styczeń/luty i będziemy tak co najmniej do skończenia 2 lat chodzić...
A teraz idę Was poczytać, może choć troszkę nadrobię?
Mała wygląda jak lalka(pozytywnym znaczeniu tego słowa)-śliczna jest!!!!

Super że z serduszkiem jest OK.
My mamy wizytę dopiero 23 października i też mam nadzieję że będzie OK.;-)

napisalam komentarz " tylko mamusi brakuje na tym zdjeciu :) " dobry?
Lepszego bym nie wymyśliła:tak::-D:-D

Alanek wogóle spać mi nie chce,jak się wyspał do 12(godzinę na spacerku i godz na balkonie tak teraz mu się nie chce:blink:

Wogole to mam ochote cos zrobic ze swoja kuchnia , mam stare szafki, najlepiej to bym chciala miec zamiast szafek wiszacych otwarte polki ,a tych na dole tez takie otwarte,ale z tzw dzwiczkami tzn..zasłonki ,bardzo mi sie to podoba i chyba mozna to zrobic małym kosztem. Do tego chyba sobie zamowie foto tapete do kuchni na sciane gdzie mam stol i krzesla. Co tym moim pomysle myslicie ? Acha i czy kleiłyscie cos na plyki tzw.tapete czy cos?

najszybszy sposób na zmienę wystroju kuchni, to na fronty szafek (jeśli są gładkie) nakleić tapetę przy pomocy zwykłego kleju do tapet. a płytki można przemalować na inny kolor :-)

jakaś dziwna ta lekarka. przecież taka waga w 3 miesiącu jest ok. a sprawdzałąś jak jego przybieranie na wadze wygląda na sietce centylowej?
tutaj link do tych wg światowej organizacji zdrowia:
Komitet Upowszechniania Karmienia Piersi� - Siatki centylowe WHO

karmię tylko piersią i miesiączki nie było i mam nadzieję, że jeszcze dłuuugo nie będzie, bo wcale za nią nie tęsknię :-D

Nareszcie po pracy taka byłam głodna że szok:szok:matko moja mała tylko by jadła i jadła żyga już a jeszcze chce w siebie wcisnąć powoli robi się mały pulpet
mi-mi-konik ma pare melodyjek
gosiagro-dołączaj do ćwiczących ja już widze postępy a to dopiero pierwszy tydzień

reklama
Do góry