reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

odnośnieprasowania jakie polecacie Żelazko, bo moje już spalone, porysowzne od czyszczenia i strasznie mnie denerwuje, musze nowe kupić ale nie znam się jakie moze być dobre

ja mam Philipsa i jest bardzo dobre , ma extra pare i prasuje luksusowo
EnergyCare ŻELAZKO philips GC 3630 ZWROT 30ZŁ (1231570479) - Aukcje internetowe Allegro

23jlqhj.jpg

reklama
Melduję się po kilku dniach nieobecności:-)
Wpierw mieliśmy przygotowania do chrzcin idom pełen gości, potem chrzciny i gości do granic możliwości pomieszczenia w naszym mieszkanku a potem jeszcze gości.
Chrzciny bardzo udane. Wyszło nam wszystko co zaplanowaliśmy, pogoda była piękna, Kornelka cały dzień cudownie radosna i nie marudząca pomimo, że od 9 do 20 nie spała:szok:. Całość imprezy przygotowywaliśmy na 17 osób - łącznie z dziećmi, udało się nam wszystkich pomieścić w naszym największym pokoju (15 m kw)! Tylko się okazało,że zapomnieliśmy policzyć siebie:happy2:. Jednak dało rade. W poniedziałek robiliśmy jeszcze imprezkę dla znajomych, wcześniej jakoś od urodzin Kornelki nie było okazji spotkać się w większym gronie więc m postanowiliśmy zrobić dzień po chrzcinach imprezkę, po pierwsze była konkretna okazja a po drugie miała tyle jedzonka, że praktycznie nic nie musiałam przygotowywać :biggrin2::-DTak jak planowałam zrobiłam sobie wolne od karmienia piersią - pościągałam wcześniej pokarm i dodatkowo wykorzystałam ten co mam zamrożony. Sądziłam jednak, że jedzenie wszystkiego na co mam ochotę sprawi mi więcej frajdy... Mój W. się śmiał, że będę miała 3 dni niestrawności jak się najem tego dnia, a ja jakoś specjalnie nie miała ochoty na wielkie jedzenie a dodatkowo po wypiciu połowy lampki wina czułam się już lekko pijania, ale cóż to był mój pierwszy alkohol od roku, nie licząc teraz karmi ale jaki to alkohol :-D
Tu zdjęcia Nelci i tortu nasze wspólne na zamkniętym wrzuciłam:tak:
tort.jpgchrzest.jpg

Dziś byliśmy na kontrolnej wizycie u kardiologa, szmerów już nie ma, otwór w sercu zamyka się bardzo wolno, innych badań Nelcia nie dała sobie zrobić, płakała, wierciła się, nawet jak ją karmiłam to po nałożeniu na brzuszek żelu się rozpłakała.. Kolejna wizyta na przełomie styczeń/luty i będziemy tak co najmniej do skończenia 2 lat chodzić...
A teraz idę Was poczytać, może choć troszkę nadrobię?

Wogole to mam ochote cos zrobic ze swoja kuchnia , mam stare szafki, najlepiej to bym chciala miec zamiast szafek wiszacych otwarte polki ,a tych na dole tez takie otwarte,ale z tzw dzwiczkami tzn..zasłonki ,bardzo mi sie to podoba i chyba mozna to zrobic małym kosztem. Do tego chyba sobie zamowie foto tapete do kuchni na sciane gdzie mam stol i krzesla. Co tym moim pomysle myslicie ? Acha i czy kleiłyscie cos na plyki tzw.tapete czy cos?

zdjecie fototapety :

w11.jpg a to chce do pokoju nad łozko 1m na 1m najtansze sa 15.jpg

Kornelka pięknie wyglądała jak księżniczka :-), a propo szmerow zapomnialam napisac,ze u nas tez zanikły

Ostatnia edycja:
Melduję się po kilku dniach nieobecności:-)
Wpierw mieliśmy przygotowania do chrzcin idom pełen gości, potem chrzciny i gości do granic możliwości pomieszczenia w naszym mieszkanku a potem jeszcze gości.
Chrzciny bardzo udane. Wyszło nam wszystko co zaplanowaliśmy, pogoda była piękna, Kornelka cały dzień cudownie radosna i nie marudząca pomimo, że od 9 do 20 nie spała:szok:. Całość imprezy przygotowywaliśmy na 17 osób - łącznie z dziećmi, udało się nam wszystkich pomieścić w naszym największym pokoju (15 m kw)! Tylko się okazało,że zapomnieliśmy policzyć siebie:happy2:. Jednak dało rade. W poniedziałek robiliśmy jeszcze imprezkę dla znajomych, wcześniej jakoś od urodzin Kornelki nie było okazji spotkać się w większym gronie więc m postanowiliśmy zrobić dzień po chrzcinach imprezkę, po pierwsze była konkretna okazja a po drugie miała tyle jedzonka, że praktycznie nic nie musiałam przygotowywać :biggrin2::-DTak jak planowałam zrobiłam sobie wolne od karmienia piersią - pościągałam wcześniej pokarm i dodatkowo wykorzystałam ten co mam zamrożony. Sądziłam jednak, że jedzenie wszystkiego na co mam ochotę sprawi mi więcej frajdy... Mój W. się śmiał, że będę miała 3 dni niestrawności jak się najem tego dnia, a ja jakoś specjalnie nie miała ochoty na wielkie jedzenie a dodatkowo po wypiciu połowy lampki wina czułam się już lekko pijania, ale cóż to był mój pierwszy alkohol od roku, nie licząc teraz karmi ale jaki to alkohol :-D
Tu zdjęcia Nelci i tortu nasze wspólne na zamkniętym wrzuciłam:tak:
Zobacz załącznik 285905Zobacz załącznik 285906

Dziś byliśmy na kontrolnej wizycie u kardiologa, szmerów już nie ma, otwór w sercu zamyka się bardzo wolno, innych badań Nelcia nie dała sobie zrobić, płakała, wierciła się, nawet jak ją karmiłam to po nałożeniu na brzuszek żelu się rozpłakała.. Kolejna wizyta na przełomie styczeń/luty i będziemy tak co najmniej do skończenia 2 lat chodzić...
A teraz idę Was poczytać, może choć troszkę nadrobię?

cieszę się, że wszystko ze chrztem tak pieknie Wam się udało, Kornelcia wygląda tak pięknie że aż dech zapiera!!!! Jak bym zjadła kawałeczek tego smakowicie wyglądającego tortu, mniam, taki łasuch ze mnie. Dobrze ze szmerów nie ma, mam nadzieję, ze otworek jednak szybko się zamknie!!

ewela - zazxdroszczę, ze mozesz sobie mieszkanko użądzać, ja niestety nie mam swojego i szkoda mi pieniędzy na robienie czegokolwiek, bo każdy grosz odkładam na własny kąt, jednak będe musiała u siebie panele na podłodze położyć zanim mały zacznie raczkować, bo mam w pokoju ochydną brudną wykładzinę, wątpię zeby dało radę doczyścić ją, już próbowaliśmy. Panele jednak łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Mam nadzieję ze tanim kosztem uda nam się to zrobić, tym bardziej że mój tata potrafi sam położyć.

no to mieszkanie tez nie jest moje, bo mieszkamy kątem u rodzicow,ale w domu jednorodzinnym i mam tam zrobione jakby swoje m2 ,a w sumie mamy kupione mieszkanie,ale jest strasznie malutkie ma 34m2

reklama
U nas dalej choro... Ja już powoli wyciszam zapalenie zatok, ale wiecie co?? Witek się zaraził :-( Kaszle i ma wielkiiiiiiii katar, bidulek. Dostał antybiotyk i kupę syropków :-(
Mieliśmy chrzest! Wszystko super wyszło, mimo że czułam się kiepsko :-) Fotorelacja, jak dostanę zdjęcia od kuzynki :-D Gratuluję też innym ochrzczonym w niedzielę maluszkom!!

Dziewczyny, czy któraś z Was, która karmi piersią bez dokarmiania, już ma okres?? Czy na razie ciotki przyjechały do mamuś butelkowych albo tych karmiących mieszanie??

gosiagro - super się Majeczka przemieszcza! Cwaniara mała!
agast - ależ obciachowa na dziewczyna z allegro! Wystaw jej odpowiedni komentarz. Nie o 2 zł chodzi, ale o fakt! Ja też czasami się przeliczę i dam za mały koszt wysyłki, ale w życiu bym nie pisała do kupującego o tym!
kasiajanicka - ślicznie Wasz Filip wyglądał na chrzcie! Fajny chłopak z niego :-) Masz przystojnego męża :-) A Ty wyglądasz promiennie!
zyrraffka - polecam żelazko Philips GC4410, my je mamy i jest rewelacyjne. Mega moc i super para :-) Żelazko Philips GC 4410 * 2400W ** STEAM GLIDE ** (1227682643) - Aukcje internetowe Allegro
Lencja - zdjęcie Kornelii cudowne :tak: Piękna córeczka i ślicznie wyglądała!! Mam nadzieję na dziewczynkę następnym razem... ;-) :-D

Hura! W miarę poodpisywałam Wam :-D

PS - planuję zmianę imidżu :cool2: Szukam fryzurki, chcę przyciemnić włosy... Chyba wszystko po to, żeby uwieść na nowo męża :sorry2:

Słuchajcie, możecie polecić mi jakiś film (chętnie romans ;-) ) w klimacie XIX wieku? Jakiś angielski... Mam ochotę na taki film, a nic mi nie przychodzi do głowy.

Ostatnia edycja:
Do góry