reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajos się słonecznos pogodos przed spaceros z bolącos głowos:p
gosiagro - Majusia śliczniusia , mój Jasiek ez się przemieszcza:) i jak ma możliwość złapać szczebelki to je łapie i się przyciąga , szuka miejsca bez ochraniacza smykuś mały:)
ewela - nie denerwuj się Kochana tesciowe już tak mają że muszą nas wkurzać , bo im synusia zabrałyśmy... Moja jakby troszke zmieniona poślubie ale pełnia się zbliża i zaczyna powolutku dopierdzielać do pieca a ja tylko ćwiczę "ooommmmmm"
agast - dobrze zrobiłaś - nie miała prawa podnieść kosztów wywsyłki, zasdady aukcji były jasno określone , koszt był podany to są zasady oferty handlowej więc nie miała prawa żądać więcej. Nie przejmuj się i nie miej wyrzutów , na allegro moga się rejestrowac osoby tylko pełnoletnie więc i czytać zasady i regulamin umieją ...
eagle a mogłabyś od razu prasnać nasze????:):p

Ja dzisiaj super humor z boląca głową nawet bo Jasiek zrobił kupkę od 2 dni Wczoraj podałam Dicoflor i poszło dzisiaj:)
Wczoraj przez brzuszek chyba był taki marudny że prawie z rąk mi nie schodził. Na szczeście zasnął normalnie i obudził się jak zwykle o 6
Teraz idzios na spaceros do lasos z moskitieros i wysmarujos się preparatos na kleszczos.
Buziakos ADIOSSSSS

reklama
gosiagro mój synek też czasem wędruje. raz obie nogi wystawił poza szczebelki, ale sam je też później wyjął. oczywiście wszystko pod moją kontrolą. ostatnio mały ciekawski włazi głową pod ochraniacz na łóżeczku :-D i chyba będę musiała go zdjąć, żeby sobie krzywdy nie zrobił.

ale sie wkurzylam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,ja lukam na nk do mojej pseudo tescioweja tam zdjecie mojego tomaszka z moim D i w dodatku podpisane " moj syn D. z Tomaszkiem" jaki syn?????:no:po****na jakas :wściekła/y:i oczywiscie nie mogla zamiescic tam wsplnego naszego zdjecia :wściekła/y:-szmaciara jedna, a tak sie podlizuje :no:

napisalam komentarz " tylko mamusi brakuje na tym zdjeciu :) " dobry?
a ja to bym się bardziej wkurzyła, gdyby mnie bez mojej zgody opublikowała w internecie :p

polsat mam na zwyklej antenie.

ale sie wkurzylam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,ja lukam na nk do mojej pseudo tescioweja tam zdjecie mojego tomaszka z moim D i w dodatku podpisane " moj syn D. z Tomaszkiem" jaki syn?????:no:po****na jakas :wściekła/y:i oczywiscie nie mogla zamiescic tam wsplnego naszego zdjecia :wściekła/y:-szmaciara jedna, a tak sie podlizuje :no:

dobry komentarz tak trzymaj;-)

gosiagro - Majusia śliczniusia , mój Jasiek ez się przemieszcza:) i jak ma możliwość złapać szczebelki to je łapie i się przyciąga , szuka miejsca bez ochraniacza smykuś mały:)
ewela - nie denerwuj się Kochana tesciowe już tak mają że muszą nas wkurzać , bo im synusia zabrałyśmy... Moja jakby troszke zmieniona poślubie ale pełnia się zbliża i zaczyna powolutku dopierdzielać do pieca a ja tylko ćwiczę "ooommmmmm"
agast - dobrze zrobiłaś - nie miała prawa podnieść kosztów wywsyłki, zasdady aukcji były jasno określone , koszt był podany to są zasady oferty handlowej więc nie miała prawa żądać więcej. Nie przejmuj się i nie miej wyrzutów , na allegro moga się rejestrowac osoby tylko pełnoletnie więc i czytać zasady i regulamin umieją ...
eagle a mogłabyś od razu prasnać nasze????:):p

Ja dzisiaj super humor z boląca głową nawet bo Jasiek zrobił kupkę od 2 dni Wczoraj podałam Dicoflor i poszło dzisiaj:)
Wczoraj przez brzuszek chyba był taki marudny że prawie z rąk mi nie schodził. Na szczeście zasnął normalnie i obudził się jak zwykle o 6
Teraz idzios na spaceros do lasos z moskitieros i wysmarujos się preparatos na kleszczos.
Buziakos ADIOSSSSS
oooo jaki humorek dobry

ech kopnijcie mnie w d.... bo chyba się nie zbiorę
odklejam się od lapka i pędze do żelazka

perfecta podrzuć, co za różnica jedna góra prasowania czy dwie:-D

mistrz ciętej riposty:-D

Buziakos ADIOSSSSS
Tobie się kobietko urlopu chce:-)
gosiagro mój synek też czasem wędruje. raz obie nogi wystawił poza szczebelki, ale sam je też później wyjął. oczywiście wszystko pod moją kontrolą. ostatnio mały ciekawski włazi głową pod ochraniacz na łóżeczku :-D i chyba będę musiała go zdjąć, żeby sobie krzywdy nie zrobił.

a ja to bym się bardziej wkurzyła, gdyby mnie bez mojej zgody opublikowała w internecie :p
ja też zdjęłam ochraniacz

eagle - Igula też nawija do zabawek, śmieje się ale złapać ją na gorącym strasznie trudno, chyba boi się aparatu:tak:

yoshe no w sumie masz racje,mogla sie zapytac czy moze umiescic zdjecie na nk ,a nie tak bez zgody. Mam nadzieje,ze mnie nie zaprosi do znajomych ,bo bede zmuszona odrzucic jej zaproszenie , jakos nie wierze w jej reinkarnacje co do mojej osoby,a co do zdjecia to zobacze co powie moj D jak sie wkurzy to ja jej powiem,ze nastepnym razem to moze by sie zapytala czy sie gadzamy na umieszanie zdjec naszego syna w internecie

Warszawa, 15 czerw ca 2010 r.

Gra
zyna Małgoszynska

specjalistka do spraw reklamy

33-000 Warszawa

ul. Lipowa 33

Słodkie Zycie sp. z o.o.
01-000 Warszawa

WNIOSEK O DODATKOWY URLOP MACIERZYŃSKI

Na podstawie kodeksu pracy proszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze dwóch tygodni od... do... to jest bezpośrednio po podstawowym urlopie macierzyńskim, który kończę ..... na sprawowanie opieki nad moją córką...., która urodziła się.... Po zakończeniu urlopu macierzyńskiego łącznie z dodatkowym macierzyńskim do pracy przystąpię ....

podpis

lub

w związku z urodzeniem bliźniaków proszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze trzech tygodni od... do... tj bezpośrednio po podstawowym urlopie macierzyńskim który kończy się .....

Po zakończeniu urlopu macierzyńskiego (podstawowego i dodatkowego) do pracy przystąpię ...podpis

ostatniego zdania o przystąpieniu do pracy można nie pisać, to tylko zabezpieczenie dla nas ja ustalałam ustnie bo to zawsze moze się zmienić a nie będę latać z podaniami o zmiane daty

jak potrzebne jeszcze jakieś podania to piszcie pracuję w kadrach :)

Ostatnia edycja:
agast moim zdaniem dobrze zrobilas bo nie chodzi o wysokosc ale o to ze naciagaja
teraz 2 zl a potem 10

gosiagro pieknie sie przemieszcza, Jasiek jeszcze tego nie potrafi tylko tak jak u Emalii robi mostek i hyc do tylu wiec niedlugo ochraniacze trzeba bedzie zalozyc
ale ze kocyk tak razem z nia, hihi

Emalia ja piore w persil sensitive i dwa razy plucze, za jakies 2-3 miesiace zaczne z naszymi

Koriander pewnie ze pospacerujemy za rok po torunskiej starowce, mam nadzieje ze most juz bedzie to i dojazd do mojej strony bedzie lepszy bo teraz tragedia

ta @ to masakra, jeszcze nigdy tak obfitej nie mialam, normalnie kontrolowac sie jej nie da
przydalyby sie podklady poporodowe
nawet w pologu tak nie mialam

Cześć Dziewczyny, na wstępie bardzo dziękuję za miłe słowa, wsparcie i podpowiedzi w sprawie usypiania.
Tej nocy też nie było za ciekawie, pierwsza pobudka po pół godzinie snu- mąż uśpi ł małego, druga pobuda około północy- dałam cycka, pieluszka przy policzku, jak podpowiadałyście i odłożyłam do łóżeczka, smoczekj do buzi (na szczęście coś się małemu odmieniło i daje sobie wsadzić smoka) pomarudził i zasnął. Najgorsza pobudka po godzinie 3 rano, dałam cyca, przewinęłam (nie pamiętam kolejnośącio) a mały nie chciał spać tylko wolał uśmiechy do mamusi i zabawę, położyłam go do łóżeczka, włączyłam karuzelę i poszłam do kuchni zrobić mężowi kanapki do pracy, potem na komórce poczytałam baby boom i przystawiłam małego do cyca poprzytulałam, położyłam z pieluszką i smokiem do łóżeczka, trochę się pobuntował, popłakał ale wkońcu zasnął (tak półtorej godziny od przebudzenia wszystko trwało) i później popbudka przed 7 rano.
Dzisiejszej nocy więcej miałam siły i spokoju.

Teraz wysłałam Łukaszka z dziadkiem (moim okropnym teściem) na spacer, zarzekałam się że nigdy go nie puszczę z moim synkiem, ale zmęczenie moje złamało mnie. Szybko przejrzę wpisy od niedzieli i może uda mi się odpisać, czeka na mnie jeszcze sterta prasowania. Niestety mąż wrócił do pracy i nie mam na nic czasu, bo Łukaszek ostatnio niechętnie sam się bawi, zrobił się bardzo towarzyski i musze być przy nim,.

eagle- gratuluję podpisanej umowy, mi też przedłużyli:)))

kalwa- cieszę się że wyjazd się udał:))i pogoda dopisała

stella - jeśli chodzi o antykoncepcję to ja miałam zastrzyk, pod koniec października kolejny

katarzynajanicka- wyglądałaś pięknie, a Filipek poprostu świetny, bardzo mi się podoba ubranko:)) dzielny Filipek

ewela- współczuję twojej mamie, mam nadzieję że złamanie szybko się zrośnie

koriander- wątpię zeby to był skok bo już z dwa tygodnie mam ciężkie noce, chyba Łukasz musiałby mieć naokrągło skok:)

eagle- Łukaszek raczej nie ma juzproblemów z brzuszkiem ani kolek, mąż też mi proponuje branie małego do ŁÓżka ale ja zawzięcie odmawiam, bo nie wyśpię się wcale, wiem jak to jest bo zawsze rano około 6-7 biorę go do łóżka i śpię na jednym boku, nie chcę się poruszyć zeby małego nie obnudzić, starszna niewygoda, zresztą później nie oduczę małego spania we własnym łóżku już wolę się teraz pomęczyć.

gosiagro- ja napewno dopiero za rok we wrześniu wracam do pracy a mały do żłobka, pracuję w edukacji dlatego od września planuję powrót. Posiedziałabym może dłuzej ale planujemy z mężem wziąć kredyt i kupić mieszkanie bo atmosfera w domku już od dawna nie zaciekawa z teściem, ciężko mi wytrzymać więć wolę w biedzie żyć a szcześliwie z moimi chłopakami.
Jaki wiercioszek z Majeczki a jaka zadowolona ze swoich wyczynów hihih Mój też wędrujący w łóżeczku:) na kocyku też reóżne wygibasy gimnastyczne wyprawia:)

agast- mi też się przytrafiło nieraz, że koszt wysyłki razem z kopertą był dużo większy niż sprzedawca faktycznie zapłacił. Przypomniałaś mi swoją historią, bo miałam napisać do sprzedawcy u którego zakupiłam zabawki, że przesadził z kosztem przesyłki o 4 złote, a co to znaczy że sobie doliczają za pakowanie? Niech napiszą wielkimi czerwonymi literami na swojej aukcji ze takie "złodziejstwo" stosują, dlaczego oszukują klienta!!!!!złodzieje!!!

emalia- współczuję problemów ze zdrowiem, możesz napisać coś więcej o tym zapaleniu? ja piorę w dzidziusiu

Nie wiem czy napisałam wszystko co chciałam:))

Idę prasować, miałam spać ale położę się dopiero jak skończę jeśli jeszcze Łukaszek na spacerku będzie. Oczywiście na samym początku jak widziałam jak teść zjeżdża ze schodka z klatki to już miałam ochotę zabrać mu wózek, brrrrr ale wyluowałam i poszłam do domku.

kasiulka- ja jeszcze nie miałam okresu

zyraffka jak miło przeczytać twojego posta, dużo więcej w nim optymizmu niz ostatnio i oby tak dalej, mam nadzieję że z każdą nocka będzie lepiej i Łukaszek zacznie spać :)
trzymam mocno kciuki
moze najpierw zmieniaj pieluszke a później cyca, ja tak robię jak jest potrzeba a jak nie to dopiero rano bo kazde takie rozbieranie małego wybudza go na tyle że chce się bawić właśnie

ja już z częścią prasowania się uporałam, nawet nie było tak źle, teraz idę położyc Asię spać bo Musiu jeszcze śpi....szok że tak długo i przespał juz jedno karmienie, jak dla niego to rzadko się to zdarza bo on jedzenia nie odmawia sobie

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję eagle, ja właśnie prasuję i od czasu do czasu zerkam na bb:)
staram się tak jak piszesz najpierw zmieniać pieluszkę, straszny krzyk przy tym :))ale lepiej bo później nie musze go wybudzać

odnośnieprasowania jakie polecacie Żelazko, bo moje już spalone, porysowzne od czyszczenia i strasznie mnie denerwuje, musze nowe kupić ale nie znam się jakie moze być dobre

Do góry