reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

dziewczyny karmiace butla, czy jeszcze sterylizujecie butelki?
ja wczoraj chcialam w tradycyjny sposob, gotujac, i butelki maja taki dziwny nalot, jakby kamien, nie chce zejsc
Nie sterylizuję:-( Właśnie przez ten nalot bo jeszcze gorzej wyglądały.Częściej będę butelki wymieniać...

A tak wogóle jakie butelki używacie???Bo ja z LOVI i jestem bardzo zadowolona;-)

reklama
Gosiagro - to pięknie Majusia pospała:) Mnie po macierzyńskim i wypoczynkowym z 2010r wypada iść do pracy jakoś tak końcówką grudnia przed świętami i niebardzo mi się to uśmiecha:crazy::crazy: może jakoś pokombinuję i w styczniu/lutym wrócę. A Tobie ładnie wyszło tego płatnego, miałaś jeszcze jakiś zaległy urlop??edit: już doczytałam, to rewelaka z tym dodatkowym płatnym macierzyńskim, fajnie z ich strony:tak:A możesz zdradzić co to za prorodzinna firma??:-)
Zyrafka - jejciu doskonale Cię rozumiem bo moja mała dzisiaj jest wyjec nieprzeciętny, teraz zasnęła a tak od samego rana płacze;( chyba brzuszek ją pobolewa. Może to tylko przejściowe u Łukaszka i jutro już będzie lepiej.
Ewela - Tomuś to już kawał chłopa, jest co dźwigać, a mama się nieźle załatwiła, oby szybko się goiło
Klementinka - witaj w polandzie:-D:-D:-Di jedz, jedz te nasze pyszności na zdrowie:-D:-D:-D
eagle - super wieści z tą umową, będzie gdzie wrócić po wychowawczym a to ważne
Kasiulka - ja też jeszcze nie mam, już mi rok stuknął
Ja już po spacerze bo piękna pogoda, w koszulce na ramiączkach chodziłam tak ciepło, ale za to teraz mnie głowa napierdziela, pewnie na zmianę pogody, buuuu.

Klementinka - Iga czasem dostaje herbatkę z butli, mam Lovi samosterylizującą więc na chwilę do mikrofali i już. Ale czasem tylko ją umyję i nie sterylizuję.

A tak wogóle jakie butelki używacie???Bo ja z LOVI i jestem bardzo zadowolona;-)

ja używam Avent

A Tobie ładnie wyszło tego płatnego, miałaś jeszcze jakiś zaległy urlop??edit: już doczytałam, to rewelaka z tym dodatkowym płatnym macierzyńskim, fajnie z ich strony:tak:A możesz zdradzić co to za prorodzinna firma??:-)

pracuje w korporacji, co HP się zowie

ewela - gratuluje wagi synusia:)
eagle - gratuluję umowy , pewnie jesteś bardzo szanowanym pracownikiem , takie docenienie to wielki sukces jeszcze raz gratuluję , trzymam kciukasy i pewna jestem że wszystko będzie dobrze i wada się cofnie
Kasiula - do 6 miesiąca przy cycowaniu można nie mieć więc to nic niepokojącego:)
gosiagro - fajowo że możesz sobie pozwolić na taki długi okres z Majusią. Ja w zasadzie nawet na macierzyńskim nie jestem bo mi się nie opłacało przy działalności...
a Ty pracujesz już czy tylko ograniczyłaś działalność do min?
odciagam, ale wczoraj pzrez to zamieszanie nie odciagnelam i dzis rano przywitala mnie wredniucha
juz od kilku dni czulam ze sie zbliza

eagle zamierzamy zostac miesiac a moze dluzej, zobaczymy
po co tam samemu siedziec jak tu wszystkie ciotki i wujki, no i babcia
a pozytywne myslenie naprawde moze duzo zmienic

a moj synus sprzedawczyk bez oporow do babci poszedl, byle tylko noszony byl
nawet nie pisnal ze nie u mamy

dziewczyny karmiace butla, czy jeszcze sterylizujecie butelki?
ja wczoraj chcialam w tradycyjny sposob, gotujac, i butelki maja taki dziwny nalot, jakby kamien, nie chce zejsc
super że tak długo, wypoczywajcie i objadajcie się :) i w takim razie jeszcze raz udanego pobytu
co do sterylizacji my nie korzystamy Musiu posila się bezpośrednio z dystrybutora raz lewego raz prawego :)
2 tyg też dostałam, ale to jest urzędowe, każdemu przysługuje po napisaniu wniosku, czyli każdy ma 22 tyg urlopu macierzyńskiego, moja firma daje jeszcze zgodnie ze swoja polityką dodatkowe 6 tyg płatnych, czyli łącznie mam 28 tyg macierzyńskiego płatnego:-D
to dopiero świetna firma, super

:szok: no ciezki ciezki ten moj mały chłopek :-)

A propos ja tez nie sterylizuje butelek tylko po prostu jak zrobis sie nalot to do kosza i nowa kupuje :laugh2:, butelki tak jak smoczki nalezy wymieniac

a okresa mialam niedawno trwal 4 dni i zobaczymy jaki bedzie nastepny :-)

Ale moj mały marudny :baffled: chyba po tej szczepionce :eek:

reklama
Do góry