reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Gosiargo gratuluje nocki !! Rekord Ercia to od 20 do 5 tez daje sie wyspac :)) Co pisalas w podaniu o te dodatkowe macierzynskie ? Ja wracam po macierzynskim i urlopie zaleglym do biura

Zyrafka przesylam duzo sil, moze to chwilowy kryzys i minie trzymam kciuki zeby tak wlasnie sie stalo. U nas tez pieluszka robi za imitacje cycusia :))

Ewela naprawde kloc !! mam nadzieje ze szybko zrosnie sie reka Twojej mamy :)

Kasiula ja nie mam @ i planuje dopiero na lipiec z Olem tak sie udalo 13 miesiecy + cala ciaza oczywiscie, gin zrobil mi tylko usg a gdyby sie bardziej przedluzalo to dostalabym zastrzyki na wywolanie bo przy takich przerwach moze sie skonczyc krwotokiem , ale tak jak pisze minal ponad rok zanim dostalam i to dopiero wtedy kiedy ograniczylam karmienia do 2 razow dziennie

Katarzynajanicka Eryk zawsze slucha jak czytam Olafkowi i robio do tego super miny

Witam wieczornie sorki ze wszystkim nie poodpisuje wszystkim ale padam uciekam zaraz spac. Mialam niesamowicie udany dzien, umowilam sie z kolezankami ze studiow z ktorymi tak sie przymierzamy do rozpoczecia jakiejs dzialanosci i dzis zapadla kropka nad i :-D:-D Od przyszlego tygodnia wtorek bedzie dniem roboczym, maz tak ustawil zajecia ze bedzie mogl zajac sie mala. Az mi swiat wydal sie piekniejszy jak wracalam do domu, na prawde potrzebuje jakiegos zajecia a w takiej formie na pewno uda sie zaspokoic i moje potrzeby i Lili :-) W sumie nie wiem czy zrozumiecie o czym pisze ale strasznie sie ciesze i musialam sobie ulzyc :laugh2: Dodam ze wszystkie jestesmy po ASP ale kazda po innym kierunku, wiec bedzie ciekawie

zyraffka jak samopoczucie??

gosiagro no wspaniale Majusia przesypia, no ale takie juz sa Maje :tak:

kasiajanicka u nas przebojem jest Lokomotywa Tuwima, jak ja czytam (juz w sumie znam na pamiec) to mala wniebowzieta, to bardzo rytmiczny wiersz (a wkladam w niego dodatkowo wszystkie aktorskie zdolnosci jakie posiadam :-p:-p). Swietny pomysl z tym czytaniem!

ewela te pampki z sezamkami to w holandii nie w polsce
izia wspolczuje kleszcza, okropne dziadostwa ja sie ich panicznie boje :no: mam nadzieje ze niczym malucha nie zarazil :crazy:

Klementinka a jak Jas zniosl podroz? jestem ciekawa, chociaz w naszym wypadku to chyba jakies 600km wiecej :baffled: Oj zazdroszcze spacerow po Toronto...

A ja nie mam jeszcze okresu, juz zapomnialam jak to jest :-)

Ostatnia edycja:
dzis podjęłam decyzje odnośnie powrotu do pracy, tzn podjęłam w sumie wcześniej, ale dzis powiedziałam głośno, ja zawsze mówiąca, że chce już do pracy, że zaraz po macierzyńskim, nie wyobrażam sobie zostawiania Fifiego na 10 godzin, bo tyle z dojazdami mi by zajmowało i mam zamiar poprosic o zmniejszenie etatu do 3/4, jesli oczywiście mnie nie zwolnią po macierzyńskim, bo moja zastępczyni została zwolniona a etat chwilowo nie istnieje.....

w ogóle nie mam dziś weny na internet, idę spać, jutro szczepienie i już sie boje o mojego Fifulka, znów 3 zastrzyki

jesli chodzi o @ to ja od 2 mies biore Azalię i efekt jest taki, że co kilka dni mam krwawienie, podobno przez pierwsze 3 mies to normalne, jesli portwa dalej odstawiam to cholerstwo

kolorowych snów dziewczynki

zdec - witaj , czekamy już na ciebie z utęsknieniem:-D
Milka - nic nie musiałam pisać, u nas jest taki formularz w którym są poszczególne urlopy wymienione: 1. macierzyński, 2. dodatkowe 2 tyg, 3. dodatkowy od HP, 4. Okolicznościowy, 5. Opieka, 6. Wypoczynkowy i tylko podaje się daty, niczym nie uzasadnia
koriander - super, że się zorganizowałyście, na pewno coś fajnego z tego powstanie:tak:
katarzynajanicka - trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie:tak:
avena - już kiedyś miałam napisać, ale wyleciało mi z głowy, ten twój emotikionek ze smokiem jest superowy:-D

dzieki za odpowiedzi w sprawie butelek
w domu tez mam sterylizator do mikroweli ale go nie bralam i chcialam sterylizowac gotujac, jednak od razu zrobil sie na nich nalot
dziwne ze tylko na butelkach tommee a nie nuka

w ogole nie potrafie kupowac w PL, tu wszystko jest jakies drozsze, albo mi sie tak wydaje

Koriander, Jas podroz zniosl swietnie tylko byl troche niewyspany, tylko ze my jechalismy pociagiem wlasnie ze wzgledu na niego
musze pochwalic PKP bo z podrozowaniem z tak malym dzieckiem nie ma najmniejszego problemu, w kazdym wagonie jest przedzial dla malych dzieci i kobiet w ciazy otwierany dopiero dla konkretnej osoby
wszyscy pomagaja, nawet poinformowali drugi pociag w ktory sie przesiadalismy zeby w razie czego na nas czekal bo jedziemy z malym dzieckiem
nastepnym razem nie bede brala wozka tylko kupie u mamy jakas tania spacerowke bo wlasnie wozek to najwiekszy problem
gdyby bylo wam latwiej to zapraszamy na postoj w Berlinie:)

ja Brzechwe tez kupilam, wlasciwie tylko po to zeby sobie poprzypominac wierszyki bo jako dziecko kochalam je i znam wiele na pamiec

Koriander - to studia kończyłyście w Polsce i koleżanki też wyjechały? Trzymam kciuki za powodzenie przedsięwzięcia:tak::tak::tak:
Kasiajanicka - oby szczepienie gładziutko poszło
Gosiagro - dzięki, mnie też urzekł od pierwszego wejrzenia:-)
Klementinka - mój mąż jeździ do niemiec i mówił to samo że tam taniej niż u nas:szok:się wierzyć nie chce

Moja Igula dzisiaj marudna bo nie mogła kupki zrobić, ale już odstawiamy żelazo i mam nadzieję że będzie lepiej, kurcze już długo jej podaję ale z tego co pamiętam to wcześniej nie było takich problemów z kupką. Teraz tylko na morfologię i do lekarza,, ale jak sobie pomyślę o tym pobraniu to mi słabo, buuuhuuuu:no:
Muszę się pochwalić że wreszcie wsiadłam w samochód, prawko mam od 12 lat i w ogóle nie jeździłam, ale zamierzam zacząć i dzisiaj pierwszy krok. Boję się i idzie mi narazie kiepsko ale mam nadzieję że dam radę.

reklama
Klementinka ja tez przezywam szok cenowy za kazdym pobytem w PL..
Dzieki ze piszesz o tej podrozy, mamy fajny pociag nocny mysle ze sie odwazymy niedlugo na podroz, z drugiej strony samochodem mozna sobie regulowac przerwy itp.. dziekujemy za zaproszenie, ja sie chetnie spotkam np w Toruniu w przyszle lato :)) Ciekawe czy Miles jeszcze
istnieje..Swoja droga swietnie zorganizowana podroz az nie chce sie wierzyc ze to PKP

avena jedne studia konczylam w polsce, a sztuki to juz tutaj, a kolezanki miejscowe :) Na pewno po kilku jazdach zapomnisz o strachu!

Ostatnia edycja:
Do góry