reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ewela no ja też już słyszałam o taki przypadku tylko że to po tych skojarzonych szczepieniach. Dlatego ja szczepie bezpłatnymi :) Misiu troszke pocierpi ale moim zdaniem to bardziej bezpieczne. Ale no każdy robi jak uważa.

Mam też koleżanke ktora do roku nie szczepiła swojego dziecka wogole ...
też to słyszałam. ja też bezpłatne. mała popłakała( przecież w dzień-normalnie też płacze) ale jak wzięłam na ręce to sie uspokoiła.
ale nie ma co popadać w panikę takie coś może sie zdarzyć nawet po tych bezpłatnych. to chyba zależy od organizmu dziecka

mała wazy 5800 i rosnie zdrowo :)

gosiagro napisz co powiedział pediatra na jezyczek

Dziewczyny proszę Was nie piszcie głupot, że po szczepionce dziecko może zachorować na autyzm!!!!!Autyzm to zaburzenia mózgu!!!Uwarunkowany przede wszystkim genetycznie!!!Ja skończyłam pedagogikę specjalną miałam do czynienia z dziećmi autystycznymi inaczej są to dzieci które mają swój świat dlatego jak ktoś pisze takie rzeczy to mnie szlag trafia!!

hej:)
nie nadazam was czytac normalnie:) musze chyba nabrac tepa:) jeszcze sie nie wczulam:)
anik79 chsesz kupic juz taki normlany fotelik przodem do kierunku jazdy???
ja tez szczepie bezplatnymi. sluchajcie dostalam na chrciny krzeselko do karmienia jak myslicie od kiedy moge zaczac je uzywac???

My też byłyśmy dzisiaj na szczepieniu, nakleiłam Hani plasterek EMLA więc obyło się bez płaczu (potwierdzam - plasterki działają)

Hania waży ok 6200

2qdsydf.jpg

hej:)
nie nadazam was czytac normalnie:) musze chyba nabrac tepa:) jeszcze sie nie wczulam:)
anik79 chsesz kupic juz taki normlany fotelik przodem do kierunku jazdy???
ja tez szczepie bezplatnymi. sluchajcie dostalam na chrciny krzeselko do karmienia jak myslicie od kiedy moge zaczac je uzywac???

Z tego co pamiętam to krzesełka są od 5 miesiąca życia - jak już dziecko samo siedzi :-)

Wiecie co ,cos wam opowiem. Mojego D przyjaciel poszedł z synkiem na profilaktyczne szczepienie i on od tej szczepionki dostał autyzmu :szok: , teraz sie boje szczepic przez takie przypadki :szok:

Pracuję z dziećmi z autyzmem i mam wykształcenie i doświadczenie w tym temacie i ośmielę się powiedzieć wamwam, ze szczepionki nie wywołują autyzmu, jest tylko zbiezność czasowa pomiedzy szczepieniem a diagnozowaniem autyzmu. Prosze nie piszcie że autyzm spowodowany jest szczepieniem!

Też próbowałam chusteczek i pieluch dady i więcej ichnie kupię, od dady mały miał odpazenia na tyłu a chusteczki mi nie odpowiadały, chyba za suche mi się wydawały, już nie pamiętam bo wiele firm wypróbowałam, najlepiej mi osobiscie pasują pampers, mają fajną fakturę dobrze usuwającą nieczystości i są mokre

Ostatnia edycja:
Pracuję z dziećmi z autyzmem i mam wykształcenie i doświadczenie w tym temacie i ośmielę się powiedzieć wamwam, ze szczepionki nie wywołują autyzmu, jest tylko zbiezność czasowa pomiedzy szczepieniem a diagnozowaniem autyzmu. Prosze nie piszcie że autyzm spowodowany jest szczepieniem!

Też próbowałam chusteczek i pieluch dady i więcej ichnie kupię, od dady mały miał odpazenia na tyłu a chusteczki mi nie odpowiadały, chyba za suche mi się wydawały, już nie pamiętam bo wiele firm wypróbowałam, najlepiej mi osobiscie pasują pampers, mają fajną fakturę dobrze usuwającą nieczystości i są mokre
Dokładnie o tym autyźmie to aż wstyd, że muszę czytać coś takiego!!Ale każda z nas ma swoje wiadomości i pogląd!!

Dokładnie o tym autyźmie to aż wstyd, że muszę czytać coś takiego!!Ale każda z nas ma swoje wiadomości i pogląd!!

ja nie twierdze,ze tak jest, tylko wiecie zaczełam cos tam cztac na temat szczepien i mi sie trafiło takie stwierdzenie i sie wystraszyłam - no rzcz normalna nie ma co sie spinac

reklama
ja nie twierdze,ze tak jest, tylko wiecie zaczełam cos tam cztac na temat szczepien i mi sie trafiło takie stwierdzenie i sie wystraszyłam - no rzcz normalna nie ma co sie spinac

To nie chodzi o spinanie się;)Tylko po prostu żeby nie powtarzać takich bzdur;)co ma piernik do wiatraka;)Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłam!!!

Do góry