reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam wszystkich!! daaawno się nie udzielałam ale za to czytam was codziennie, na pisanie brak czasu a czytam jak karmię Klarę tylko wtedy mam chwilkę. U nas dobrze wszystko, Klara rośnie waży już prawie 5 kg. Mieliśmy jakiś czas temu problem z pokarmem zaczęło go być strasznie mało ale kupiłam sobie herbatkę herbapol pruszków czy jakoś tak i problem minął. Polecam! Tak poza tym to kupiłam dziś małej mate edukacyjną-jest zachwycona:) Mamy tylko jeden mały problemik - Klara nie chce w ogóle spać w ciągu dnia, wieczorem zasypia ok 19 i spi do 6 przerwami na jedzenie ale w dzień spi może z pół godziny i nie jest w ogóle zmęczona. Ahhh co za dziecko:)

Pozdrawiam wszystkich i postaram się częsciej do was pisać.

A to zdjęcia 12 tygodniowej Klaruni;)Zobacz załącznik 283344Zobacz załącznik 283343Zobacz załącznik 283342
To tak jak u mnie!!W ogóle Gaja nie chce spać w dzień;(

reklama
Ja cuda na kiju wyprawiam wydaje mi się, że tak już jest!!!Bo jak do tej pory było ok a tutaj nagle masakra!!Z tym, że mała już waży 6900

lena ja tak miałam około 2 tygodni

jeśli chodzi o spanie, to Łukasz śpi na spacerze średnio 3 godzinki i w domu jedną góra dwie drzemki po pół godziny

Ostatnia edycja:
Witam sie dzis pozno bo przyjechaly w odwiedziny dwie stare ciotki meza, normalnie jak z kabaretu jedna przyglucha druga niedowidzi ale przemile i bardzo eleganckie, fajne ciuszki dla Lilki przywiozly (coprawda beda pasowac jak skonczy rok :-p) Teraz mala przysnela zobaczymy czy jej sie zadne koszmary nie przysnia po tej wizycie :-D A mamusia ma czas na nadrobienie swojej telenoweli ciekawe co tam u Luizy i Carlosa (hehe ewus :-p)

nooo ewus to mialas dzien jak nie z tej bajki :-) Fajnie tak czytac ze M jednak podjal probe , oh zeby sie udalo, zeby zakumal jak to milo byc ojcem dwoch uroczych bobaskow :tak: A ty kurde od razu za faje musiala zlapac?? :wściekła/y: I do tego byc moze razem zamieszkacie?? Ja to chyba film o was nakrece :-D Szkoda ze ci pokarm konczy ale i tak pieknie karmilas, dwojka tyle energii kosztuje wiec super ze pokarmu do tej pory im starczylo (no jednemu przynajmniej) A jakie mleczko na zmiane wybralas? Na jutrzejsze relacje zrobie sobie zawczasu miske popkornu :-)

Kurcze, ząb mnie zaczyna pobolewać:-(, jak ja nienawidzę, jak ząb boli:wściekła/y::wściekła/y:
ja tez nienawidze, sprobuj pogryzc gozdzika bardzo dobrze usmierza bol :happy: Mam nadzieje ze to zadna powazna usterka :no:

Anik79 wszystkiego najlepszego dla Wiki no i Oskar jak malowany, rzeczywiscie PREZES jak sie patrzy :-D:-D

Wygląda na to, że mój mężuś zadziałał i wreszcie opcja "odpowiedz" działa jak należy :-)
jupiiii! zdolny mezus. A Malgosia tez baba, ma prawo focha sobie strzelic :-p:-)

zyraffka hihi moja tez lysieje ale juz jej blond kosmyki rosna takie maciupcie, teraz to ma glowke w laty jak mleko laciate :-D

agast22 gratki dla Jagodki, pieknie rosnie!

Witam!
Bardzo dlugo mnie nie bylo na watku, ale walczymy z rozbudowa - jak bede miec wiecej czasu to Was podczytam i napisze co u nas
powodzenia z rozbudowa i tesknimy tesknimy!:-)
nadika sliczne zdjecia, a gdzie to??

Klementinka ciesze sie ze te szmery niegrozne, mam nadzieje ze tak zostanie!! A Jas maly Casanova :-D rosnie

gosiagro a co u fryzjera, podcinanie czy jakis szalony rozowy kolorek strzelilas? :-D
Olafasola moze ten typ tak po prostu ma? wysypia sie ladnie w nocy :) to mama ja moze zabwiac za dnia a co? :p

Witam wreszcie chwila czasu wolnego:tak:
Wczoraj wieczorem sąsiad podarował nam skrzynke grzybów taką jak chleb się przenosi:szok:i musiałam coś z tym zrobić i tak pare słoików marynowanych jest gar duszonych i jeszcze suszone ale przez to że musiałam te grzyby obrobić to w domu bałagan:szok:
ewus-no może nareszcie coś z tego będzie:tak:
koriander-moja też się rwie do siadania jak ma lekkie podparcie czyli poduszke to się dzwiga dzwiga do przodu a jak dać jej rączki to już wogóle a zadowolona że ho ho:laugh2:

kurczę pieczone już miałam takiego ładnego posta napisanego a się skasował :wściekła/y:
więc sorki ale wszystkim nie odpiszę, tylko to co pamiętam.

dzięki za miłe słowa ad zdjęć :-)
koriander zdjęcia robione w Gołuchowie ok 20km za Kaliszem, fajne miejsce na długie spacery, piękny park, XVI - wieczny zamek, zagroda z Żubrami :)

ewus super że miałaś taki udany dzień i że M. się tak starał. Trzymam kciuki za Waszą czwórkę oby się udało!!!!!

Anik wszystkiego najlepszego dla Wiki, ale te dzieciaczki szybko rosną :-)

Lena ja już kilka razy miałam taki kryzys z mlekiem, gdzie wydawało mi się że piersi mam puste ale Natan potrafił wyciągnąć mleczko trochę się denerwował bo musiał się bardziej namęczyć, piłam wtedy dużo herbatki wspomagającej laktację i wody nieg. Teraz już się unormowało i czasem tak mocno sika to mleko że mały nie nadanża pić i do tego jesteśmy cali mokrzy od mleka.

A dzisiaj chyba taki marudny dzień. Natan tak się wycfanił że jak go mam na rękach to jest wszystko dobrze, smieje się, górzy.. ale jak tylko go położe to ryk, a to że cały czas przy cycu by siedział to nie wspomnę :-D na szczęście nie mamy problemu ze snem, zawsze ładnie zasypia w dzień i w nocy szkrab kochany:)

Wyskoczyłam dziś jeszcze do galerii, z wielkich planów zakupowych kupiłam tylko buty, dobrze, że chociaż to bo bym z niczym wróciła:szok:, ja już nie potrafię dla siebie kupować, a w ogóle to nic na mnie nie leży, po tej ciąży jakoś strasznie wyglądam:zawstydzona/y:

anik - super przystojniak z Oskarka:tak: i sto lat dla Wiktorii:cool:
ewus - rzeczywiście telenowela:-):-D, jak to w każdej dobrej telenoweli szczęśliwe zakończenie być musi !:happy::happy:
zyrraffka - ale zmiana, pięknie rośnie synek a włoskami się nie przejmuj odrosną:cool2::cool2:
Ola fasola - moja Maja tylko na spacerze potrafi przespać 1,5-2 godz a tak to to śpi zazwyczaj 45 minut tylko, śliczne zdjęcia Klary:tak:
koriander - wow, cóż za nalot miałaś w domu:cool2::rofl2:, dzięki za info odnośnie goździków muszę nabyć, dentysta dopiero w środę:-(, u fryzjera tylko strzyżenie, za to mąż ma mi farbować to będzie jego debiut, więc nie jest powiedziane ze jeszcze z jakimś różem będę chodzić:laugh2::laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
ale sie zdenerwowałam tym vigantolem...jutro ide do apteki gdzie to kupiłam...a teraz spać

i wszystkim dziękuje za życzenia dla Wikusi i komplementy dla Oskarka:-)

Do góry