reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ewus - może jednak jakoś się ułoży między wami:tak::tak: daj znać jak tatuś przejdzie chrzest bojowy:-D od razu z grubej rury i dwójka do opieki:-)
koriander - płaszczyk kupiony w takim sklepie co się nazywa Glück
a oto i on:-D
DSC_0658.jpgDSC_0657.jpg
Jeżeli chodzi o siadanie to u mnie jak ja złapię za rączki to próbuje się dźwigać, ale myślę, ze jeszcze do tego daleko, ale wszystko w swoim czasie:tak:, a z Lili to zdolniacha:tak::tak:, z męża też, bo dzielnie dał radę:-D

reklama
koriander - płaszczyk kupiony w takim sklepie co się nazywa Glück
a oto i on:-D
Zobacz załącznik 283098Zobacz załącznik 283099
Jeżeli chodzi o siadanie to u mnie jak ja złapię za rączki to próbuje się dźwigać, ale myślę, ze jeszcze do tego daleko, ale wszystko w swoim czasie:tak:, a z Lili to zdolniacha:tak::tak:, z męża też, bo dzielnie dał radę:-D
sliczny plaszczyk, bedzie mala elegantka :)Rozumiem ze za tydzien bedzie go miala na sobie do chrztu? Dokladnie wszystko w swoim czasie, te "brzuszki" to wczoraj pierwszy raz u Lili zauwazylam, a jeszcze niedawno ledwo co glowke zaczynala podnosic na macie :)

Rany ale dzień! Hubek marudził na początku mszy i zasnął dopiero jak został ochrzczony :-) Nie bardzo mi się podobało, że chrzcili 5 dzieci jednocześnie. szczerze mówiąc to ledwo się wszyscy wokół ołtarza pomieścili i jakaś mało wyjątkowa mi się przez to wydawała ta uroczystość. Trochę jak na taśmociągu ;-) Ale z drugiej strony tylko się cieszyć, że się tyle dzieci rodzi! Cała reszta jakoś się w miarę udała. Szkoda tylko, że nie zaświeciło nam słoneczko. A najbardziej się cieszę, że mamy to już za sobą ;-) I nie mogę doczekać się zdjęć!!!
Mam nadzieję, że reszcie chrzczonych maluchów też miło minął dzień.

Emalia - gratuluję Jasiowi ząbka
Elizka - chustę zrobić się da ale jak dorwiesz odpowiedni materiał, ja i kilka innych dziewczyn kupowałyśmy tu: Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
Ewuś - to super że się powoli zaczyna układać, zobaczymy jak tatuś poradzi sobie jutro ze smykami, pewnie się zdziwi że to wcale nie taka prosta sprawa
Koriander - zdolniacha z Lili, a w 4 m-cu to nie za wcześnie, jak najbardziej może się podciągać do siadania:tak:
Gosiagro - fajny płaszczyk dla malutkiej, mam z tej firmy dresik
Pisałyście o zakupach, ja też muszę się wybrać na jakieś bo nie mam za bardzo rzeczy na jesień i zobaczymy co z tych zakupów wyniknie:):):)Idę kąpać małą.................

właśnie z poprawin wrócilismy, wesele było super, gdybym nie musiała przez mojego męża bardziej niz lekko wstawionego po 2 wracać pewno do rana bym tańcowała, a że popił duzo za dużo :( za to tak sie pokłocilismy, że mam go w głębokim poważaniu dzis, nie odzywam się......... on jak popije o gada głupie i ptrzykre rzeczy a ja nie umiem wziąć na luz..........

dziś na poprawinach był z nami Filip, i z nim tańczyłam :) o dziwo nie bał sie głośnej muzyki i podobały mu sie tańce z mamusią:)

witajcie dziewczyny mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie dość długo sie nie odzywałam ale brakowało czasu na wszystko przy małym roboty co nie miara bo lubi miec przy sobie towarzystwo no i mamy zaliczone chrzciny i pierwszy ząbek chyba idą następne bo do tej pory w nocy był spokojny ale ostatnio daje popalić choć mimo wszystko jest słodki no i dalszy ciąg wykańczania domu a oprócz tego starszy jeszcze zmienił szkołe takrze sie dzieje

reklama
Byłam z małą u dentysty, i była najmniejszym jak do tej pory pacjentem:-D
Okazało się, że rzeczywiście trójka jej wychodzi, treoszke bokiem, ale na razie wszystko ok i kontrola za jakieś 2 miesiące. No i na górze też coś będzie się pokazywać jakiś ząbek bo dziąsło jest już takie białe.

Mała była bardzo grzeczna, nawet nie płakała jak dentysta sprawdzał jej te ząbki.

Ale muszę Wam powiedzieć ,że mała nie jest jakoś bardziej marudna niż zawsze, więc oby tak dalej.

Ja karmie piersią, ale jeszcze nie jadłam czosnku, nawet czekolady.

Zmykam na Mam talent:-)
gatulacje dla małej :)

EWA1981 wszystkiego naj z okazji rocznicy!! fajnie że macie chrzciny w dzień rocznicy :)

Cała noc spędzona w kuchni nad grzybami feee, nie cierpię grzybów, ale czego się nie robi dla faceta :-) Dobrze że Kamil dał nam popracować bo inaczej to pewnie nad ranem byśmy z kuchni wyszli :-)

Mój maluch zaczyna się ostatnio aferować i nigdzie nie można go na dłużej zostawić :-( do tej pory nie było z tym problemu nawet na cały dzień zostawał u babci, a teraz dwie godziny to maksimum potem płacz wrzask i musimy po niego jechać. Babcią przykro, że tak reaguje ale co małemu się nie wytłumaczy. On chyba po prostu jest już na tyle duży, że czuje różnicę z kim i gdzie jest. szkoda :-D
mam ten sam problem, Natuś ostatnio płakał gdy babcia go brała na ręce, on bardzo rzadko płacze więc musiało naprawdę mu się nie podobać. Boję się , że niedługo zrobi się taki że tylko mama i mama.

ewelinka307 z Marysi mała fryzjerka hehe

eagle śliczne zdjęcia, a my dzisiaj porobiliśmy piękne zdjęcia bo pogoda dopisała, słoneczko i ciepełko było :)

emalia82 gratulacje dla Jasia!! szybko dostał pierwszy ząbek :)

ewus2090 no i pięknie się skończyło spotkanie, właśnie o to chodziło by oni na początek do Was pryjechali. Cieszę sie że się udało!! Ciekawe jak spisze się jutro tatuś - wogóle fajnie że sam zaproponował że zajmie się chłopcami no i że Twoja mama bedzie w pobliżu.

koriander; szybko mała się rwie do siadania - zdolniacha z nej. Mój Natuś jeszcze nic a nic z tym siadaniem.

właśnie z poprawin wrócilismy, wesele było super, gdybym nie musiała przez mojego męża bardziej niz lekko wstawionego po 2 wracać pewno do rana bym tańcowała, a że popił duzo za dużo :( za to tak sie pokłocilismy, że mam go w głębokim poważaniu dzis, nie odzywam się......... on jak popije o gada głupie i ptrzykre rzeczy a ja nie umiem wziąć na luz..........

dziś na poprawinach był z nami Filip, i z nim tańczyłam :) o dziwo nie bał sie głośnej muzyki i podobały mu sie tańce z mamusią:)
,
z tymi facetami już tak jest, duże dzieci, ja pewnie też bym nie umiała wrzucić na luz gdyby mój mąż tak się zachował, no ale faceci jak wypiją to tak już mają. Najważniejsze że Filipek zadowolony :)

witajcie dziewczyny mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie dość długo sie nie odzywałam ale brakowało czasu na wszystko przy małym roboty co nie miara bo lubi miec przy sobie towarzystwo no i mamy zaliczone chrzciny i pierwszy ząbek chyba idą następne bo do tej pory w nocy był spokojny ale ostatnio daje popalić choć mimo wszystko jest słodki no i dalszy ciąg wykańczania domu a oprócz tego starszy jeszcze zmienił szkołe takrze sie dzieje
gratulacje ząbka :)

a my dzisiaj urządziliśmy sobie spacerek, wyjechaliśmy za miasto do ogromnego parku pochodziliśmy troszke, zdjęcia popstrykaliśmy, Natus był zadowolony, strasznie podobają mu się drzewa :) gdy wróciliśmy do domu wyglądał na zmęczonego ale po kąpieli nabrał sił i śmiał się, i nie myślał o spaniu :) a teraz od godzinki sobie smacznie śpi.

Do góry