reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja mojej podaję na łyżeczce np. syropek na kupkę to mi ją czasem wypycha języczkiem, to podobno taki odruch u malutkich dzieci.

avena, a jaki to syropek podajesz? Lekarz Ci zalecił/przepisał, czy na własną rękę? Bo u nas jakieś zaparcia ostatnio i problemy z kupką... Jednorazowo pomógł czopek, no ale to nie na dłuższą metę przecież.

reklama
Jedzenie łyżaczką idzie mu całkiem dobrze...z tym że ja kupiłam łyżeczkę z mięką końcówką i ona jest taka dość wąska przystosowana do małej buzi. dokładnie mam ten komplet i karmię go tą malutką Zestaw dwóch łyżeczek z miękką końcówką (1220329655) - Aukcje internetowe Allegro w sumie to coraz mniej zostaje na buźce większość mały pięknie wcina.
Ja też mam taką do karmienia, tyle że nie ma miękkiej końcówki.
avena, a jaki to syropek podajesz? Lekarz Ci zalecił/przepisał, czy na własną rękę? Bo u nas jakieś zaparcia ostatnio i problemy z kupką... Jednorazowo pomógł czopek, no ale to nie na dłuższą metę przecież.
A syropek Lactulosum Lactulosum, syrop, (2,5 g / 5 ml), (Byk Maz), 150 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie lekarz małej przepisał bo zaparcia prawdopodobnie po żelazie i powiem Ci że sprawdza się w 100% jak narazie.

Ostatnia edycja:
Ale śliczna pogoda:-D super dla dziewczyn, które dzisiaj mają chrzciny, żeby utrzymała się taka też za tydzień kiedy Majusia będzie chrzczona:tak:
A my właśnie po rajdzie galeriowym, Maja była super grzeczna kupiłam jej białe rajstopki, białe body pod wdzianko i taki śliczny płaszczyk beżowiutki, przeceniony wiec super okazja i się skusiłam przynajmniej jak za tydzień będzie chłodno to się już martwić nie muszę, tylko dla siebie jeszcze nic nie mam:baffled:, ale to w tyg bez Mai pojadę bo pewnie trochę czasu mi to zajmie zanim sobie coś znajdę:-D:-D

askut- brawo dla dzielnej dziewczynki:-D:-D, no i gratulacje z okazji pierwszego ząbka!!
Agi - super, że już jesteście razem:-)
ewela - współczuje kataru, ja już mam to za sobą:happy2:
hefi - rzeczywiście coś dziwnego z Julcia się dzieje:-(, kurcze nie wiem co nawet doradzić:-(
ewelinka - ale z córeczki agentka:-D:rofl2:
eagle - super zdjęcia i rodzinka:-D
Anik- a jak wygląda to teraz z mlekiem, czy jak podajesz jabłuszko i sok to mała wypija mniej mleka?

Powodzenia na chrzcinach!
My zaraz zmykamy pewnie na jakiś spacerek, trzeba korzystać z tej pięknej pogody:tak::-D

Ostatnia edycja:
Witajcie niedzielnie Trzymam kciuki za wszystkie chrzty i udane przyjęcia Ewuś- trzymam kciuki i czekam na relację czy ktoś ma jakis pomysł, czemu tak wyglądają moje posty? Jak piszę wiadomość to enter działa, choć nie da się wkleić żadnych ikonek, pogrubić czcionki itd, no a jak już wysyłam odpowiedź to kompletny klops :-( O co biega?

Witam mamuśki. Ja tylko na momencik. Poodpisuje wieczorkiem. Chciałabym tylko świadczyc, że mojemu małemu przebił się ząbek!!!!!!!!! Jestem w szoku. Córce wyszły jak miała skończone 4 miesiące a Jasiek w piątek skończył dopiero 3!!! Masakra, boje się już o moje cycuszki.
Do wieczorka kochane.

Ewuś- jestem z Tobą, czekam na wieści. :)

Witam mamuśki. Ja tylko na momencik. Poodpisuje wieczorkiem. Chciałabym tylko świadczyc, że mojemu małemu przebił się ząbek!!!!!!!!! Jestem w szoku. Córce wyszły jak miała skończone 4 miesiące a Jasiek w piątek skończył dopiero 3!!! Masakra, boje się już o moje cycuszki.
Do wieczorka kochane.

emalia gratulujemy ząbka :)

Dzieciaczkom dzisiaj chrzczonym powodzenia :)

Ewuś ja cie w dalszym ciągu podziwiam.

nadika :-D:-D:-D hehe sie usmiałam no no , zdałam egzminosa :-)
dziekowka za kcciuki

elizka a jak to sie stało,ze jestes moderatorem :-)

A co na katar polecaciie? do tego niedobrze mi :baffled:
Czary mary :-D hehehe, nie no udzielałam sie na wątku w którym moda nie bylo i wiesz;-)

elizka nie jest moderatorem w naszym wątku

No własnie elizka, gdzie Ty moderujesz? bo nie widzę
na brzuszkach :-)

Dziewczyny karmiące piersią jecie czosnek???
Jem, ja to nawet i cebule jem bo wtedy Miki ładnie sie odgazowuje zauwazylam:-D

przypomnialo mi sie kupilam dzis w biedronce huggisy 99 szt za 30 zl :)) niesety byly to juz ostatnie 3 zostaly same 4 , to cena na 15 lat biedronki, wyprobowalam juz jednego i powiem ze porownywalne z pampersami no a cena wyszla piorunujaca
:szok: ale tanio :tak: :tak: :-)

Do wieczorka kochane.

Gratulacje ząbka!!! :-D u nas narazie cisza ale szczerze to mały od dwóch dni marudny, ciezko mu sie usypia, noce są różne... ehhhh....

Witam sie niedzielnie:-)
o nic wiecej nie mam do napisania....
AAAaa dziewczyny macie husty? same robiłyscie? gdzie kupowałyscie? ja zamierzam kupic i sie zastanawiam jaka najlepsza, i czy mozna zrobić huste samej? :-) bo tez slyszalam ze sie da:tak:

No i kciuki zcisniete w zwiazku z chrztami:tak: my chrzcimy 3ego października;-)

To pytanie to chyba do mnie nie do Anik....w sumie to nie zauważyłam żeby mały mniej mleka zjadał z tym że mały je na raz od 80ml do 160ml więc trudno to określić, ale myśle że to się zmieni jak dostanie coś innego niż deserek np. zupke jarzynową albo kaszkę które już czekają na swoją kolej.

:zawstydzona/y:oczywiście, ze pytanie było do Ciebie, dzięki za odpowiedz:tak:, a kiedy dajesz te dodatkowe posiłki pomiędzy karmieniem mlecznym czy jak? pytam bo mnie tez niedługo to czeka:-D

Do wieczorka kochane.

wow, gratuluje:-D:-D i to tak cichaczem:-D:-D czy były wcześniej jakieś objawy?

koriander - a jak tam u Lili, widać jakiegoś ząbka?

reklama
Witajcie kochane, mialam nadzieje ze tu cicho bylo a produkcja nadspodziewana jak na niedziele :-) Ja dzis mialam pierwsze dluuugie wyjscie, odciagnelam mleczko i maz w sumie spedzil prawie caly dzien sam z malutka, swietnie sobie poradzili, jestem z nich dumna, ja oczywiscie nic sobie nie kupilam tylko cala siate dla malej ubranka, kubek niekapek, zawieszke do wozka, kurtke na jesien, oj a cieszylam sie jak glupia. No i dzwonilam do meza co godzine, oj trudno odciac ta pepowine :-D

Jedzenie łyżaczką idzie mu całkiem dobrze...z tym że ja kupiłam łyżeczkę z mięką końcówką i ona jest taka dość wąska przystosowana do małej buzi. dokładnie mam ten komplet i karmię go tą malutką Zestaw dwóch łyżeczek z miękką końcówką (1220329655) - Aukcje internetowe Allegro w sumie to coraz mniej zostaje na buźce większość mały pięknie wcina.
Mam identyczna, a mala juz wprawiona w lyzeczce bo w sumie od urodzenia dostaje na niej kropelkim najpierw na kolki, a teraz homeopatyczne na zabki, no i zageszczacz na ulewanie, mysle ze nie bedzie miala problemu niedlugo z jedzonkiem :tak:

A my właśnie po rajdzie galeriowym, Maja była super grzeczna kupiłam jej białe rajstopki, białe body pod wdzianko i taki śliczny płaszczyk beżowiutki, przeceniony wiec super okazja i się skusiłam przynajmniej jak za tydzień będzie chłodno to się już martwić nie muszę, tylko dla siebie jeszcze nic nie mam:baffled:, ale to w tyg bez Mai pojadę bo pewnie trochę czasu mi to zajmie zanim sobie coś znajdę:-D:-D
:tak::-D
oj slicznie bedzie Majusia wystrojona na chrzest cos czuje. A jaki plaszczyk, w H&M? :-) Milego spacerku
hej kochaniutki
Jeśli któraś chciała by napisać telenowelę o moim życiu to nie mam nic przeciwko:-D:-D(pewnie koriander już myśli nad tytułem:-D:-D:-D:-D:-D)
Oj dzieje sie dzieje:-D
hehehe jezoooo no i jak ja mam nieobgryzac tych paznokci ewcia???:-D
Witajcie niedzielnie Trzymam kciuki za wszystkie chrzty i udane przyjęcia Ewuś- trzymam kciuki i czekam na relację czy ktoś ma jakis pomysł, czemu tak wyglądają moje posty? Jak piszę wiadomość to enter działa, choć nie da się wkleić żadnych ikonek, pogrubić czcionki itd, no a jak już wysyłam odpowiedź to kompletny klops :-( O co biega?
Kajdusiu moze to {|BB VIRUS|} ???????:-p:-p
Gratuluje, nasz drugi czerwcowy zabek :-) A wlasnie jestem ciekawa jak to jest z piersia i zabkami?:baffled:

Podałam jej sabsimplex przed jedzeniem i po 30 min zasnęła - dalej trochę się wierciła ale już nie tak jak wcześniej. Może przy dłuższym stosowaniu będzie spokojniejsza bo ja nie mogę patrzeć jak ona się męczy :(
.
Lila tez miewa takie napady ostatnio, ja mysle ze to po prostu kolejny skok i wiecej wrazen nasze maluszki maja..
a taki piękny wrzesień był rok temu...trochę sobie powspominałam i moja 11 miesięczna wówczas Joasia
Zobacz załącznik 282965Zobacz załącznik 282968Zobacz załącznik 282969Zobacz załącznik 282971
sliczna zlota jesien, czekamy na tegoroczna sesje :-)
Witajcie, wpadłam tylko na chwilkę, bo dzisiaj Oskarka wielki dzień:-) Faktycznie pogoda nam dopisuje, piękne słoneczko. Opuscilam juz progi kuchni, wszystko przygotowane i mam nadzieję ze już teraz poleci z górki:-) O 13 msza więc moge chociaż jeszcze spokojnie kawe wypić:-)postaram się we wtroek nadrobić bb bo jeszcze jutro goście będą.

Pozdrawiamy i życzymy spokojnej niedzieli:-)
I jak bylo? Mam nadzieje ze wszystko wspaniale poszlo :tak:
U nas też dziś chrzciny. Pogoda niestety słaba. Na dodatek mąż się rozchorował w pt, więc wszystkie przygotowania spadły na mnie, bo wiadomo jak faceci cierpią z powodu bólu gardła ;) W nocy syn spał ładnie z jedną przerwą na jedzenie, za to mąż mnie budził kaszlem i chrapaniem. Jestem padnięta. A teraz mam stres, że w czasie mszy trafi się mega koopa ;))))) Trzymajcie kciuki, żebyśmy jakoś dali radę.
zdrowka, i powodzenia1! chociaz juz pewnie po chrzcie.. :-)
koriander - a jak tam u Lili, widać jakiegoś ząbka?
na moje to juz przeswituje, dzis nie zagladalam sprobuje przed kapiela bo wlasnie zasnela :-D Ale podobno moze dlugo trwac takie przebijanie, teraz juz Lila spokojniejsza, nie trze dziasel, ale moze to przez kropelki
emailo- gratulacje dla Jasia- nasz pierszy czerwcówkowy ząbek, super wiadomość!!!szybki jest
!
drugi zabek! :-) Askut juz ma trojeczke (tzn jej maluszek ;-))

Dziewczyny czy wasze maluszki tez sie tak rwa do siadania??? Moja robi takie jakby brzuszki jak lezy w lezaczku, smiesznie to wyglada :-) Miny robi przy tym jak RObert de Niro. A dzis przychodze a maz mowi: zobacz co Lila juz potrafi i wyciagnal do niej rece a ta go cap za paluchy i sie podciagnela do siadu :szok::szok: Nic zadnego ciagniecia za raczki, jak ona to obczaila? Zadowolona przy tym ze ho ho. ALe czy to nie za wczesnie??

edit"

ewus
widze ze juz po sprawie ! kurcze, no to moze jednak cos sie ruszy? Jak sie czujesz, pewnie emocje siegaja zenitu, dalas sie rade uczyc do tych egazminow w miedzyczasie? Powodzenia, jestem strasznie ciekawa jak M da sobie jutro rade, na pewno bedzie w szoku jak zobaczy z czym ty sie dzien i noc musisz zmierzac :)

Ostatnia edycja:
Do góry