reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ewus jednak potwierdza sie jego niedojrzalosc, on nie jest w stanie wziasc na siebie odpowiedzialnosci i co i rusz wyszukuje wymowek.. Ja juz nie wiem czego ci zyczyc, mam nadzieje ze Kubus i Szymonek ci to wszystko wynagrodza :)

Kajdusia to powodzenia jutro, a w czym Malgosia bedzie plywac, w tych specjalnych pampersach Little Swimmers czy jeszcze do tego jakis kostium?

kpi no to fajna rocznica bedzie od tej pory :)) to podobnie jak moje urodziny i Lilianki w ten sam dzien hihi. Mi sie marzy jakis daleki wyskok ale nie wiem czy bedziemy malutka na dalekie wyprawy targac, pewnie stanie na Europie :)

reklama
agast - pięknie Ci Jagódka śpi:tak::tak:, myślę, że jak jesteś po kontroli to spokojnie tamponów możesz używać, przynajmniej ja tak zrobiłam:tak:
paula - a nie ma szans na własne mieszkanko?
Klementinka - kaloryfery jeszcze zimne, a ja nawet żadnej farelki nie mam i na razie nie dogrzewam, jak wycieram mała to puszczam suszarkę, żeby chłodno jej nie było
kajdusia - co ciekawego w Smyku upolowałaś?:-D:-D
zyraffka - nie wiem czy z katarkiem się szczepi, może MagdaM coś więcej powie, bo dzisiaj miała być na szczepieniu a Kacperek miał katar
Perfecta - śliczna panna młoda a synuś jeszcze piękniejszy:-D:rofl2:;-):-)
ewus- szkoda czasu na takiego dzieciaka, zasługujesz na kogoś lepszego, oby ci się jak najszybciej ułożyło:tak:

A to moja Majusia gadająca ze swoimi przyjaciółmi:-D:-D
Zobacz załącznik 281969Zobacz załącznik 281970
Zobacz załącznik 281971

Zmykam, zaraz kąpanko i lulu, nie moje tylko Majusi:-D:-D:rofl2::rofl2:

Ostatnia edycja:
witam
Myślałam ze przez ten katarek mi go nie zaszczepią ale pani doktor go osłuchała i zajrzała do gardełka i wszystko ok.więc szczepienie się odbyło, Kacperek był dzielny nawet nie zapłakał :-) waży już 6700:szok: dostałam skierowanie do neurologa i idziemy w następnym tygodniu,mam nadzieje ze wszystko będzie ok.
Myślałam ze przez ten katarek mi go nie zaszczepią ale pani doktor go osłuchała i zajrzała do gardełka i wszystko ok.więc szczepienie się odbyło.
Avena daj znać co neurolog powiedział
Gosiu jak Majeczka ślicznie główkę trzyma
Perfecta ślicznie wyglądałaś

Ostatnia edycja:
Do Smyka nie pojechaliśmy, najpierw zasnęła Gośka, potem Piotrek, wyprawa przeniesiona na inny dzień. A mąż mi przyniósł wcale nie jedną różyczkę tylko 8 :-) na każdy rok jedna :-)

Perfecta
- super zdjęcia!
Ewuś- brawo! Pewnie trochę się na razie oszukujesz, że on dla Ciebie nie istnieje, ale bardzo dobrze, życzę Ci, żebyś kiedyś rzeczywiście potrafiła o nim zapomnieć i żeby wkrótce znalazł się ktoś dla kogo Ty i chlopcy będziecie istnieć na pierwszym miejscu! :-) Trzymam kciuki! Buźka

Kajdusia to powodzenia jutro, a w czym Malgosia bedzie plywac, w tych specjalnych pampersach Little Swimmers czy jeszcze do tego jakis kostium?
Tak, oczywiście, jeszcze staniczek :-D:-D A tak poważnie to pampersy swimmers mozna kupić u nich na sztuki i jutro tak kupie, a dopiero jak zobaczę, że Małgosi (i mi) zajęcia się podobają to kupię całą paczkę i dopiero karnet na te zajęcia
Gosiagro- jejku, jaka Majusia śliczna . I jakich fajnych ma kumpli :-D

Laseczki, polecam tą bieliznę http://www.sklep.mitex.pl/product/list/id/21 Kupiłam sobie na targach ten biustonosz Mame- jest rewelacyjny, pięknie trzyma biust,( a w moim przypadku naprawdę jest co trzymać ;-)), nie sądziłam, że uda mi się taki znaleźć...

Majusia ślicznotka ...i zazdroszczę...moja Helenka nie ma takiego gadanego-jakaś nieśmiała jest czy co ;-) Czasami jak ma humor to pogada do karuzeli, ale nieduzo...najwięcej z tatusiem po kąpieli...i wieczorkiem w ogóle...ale ogólnie myślałam, że będzie bardziej gadatliwa...a może ma jeszcze czas?

witam
Myślałam ze przez ten katarek mi go nie zaszczepią ale pani doktor go osłuchała i zajrzała do gardełka i wszystko ok.więc szczepienie się odbyło, Kacperek był dzielny nawet nie zapłakał :-) waży już 6700:szok: dostałam skierowanie do neurologa i idziemy w następnym tygodniu,mam nadzieje ze wszystko będzie ok.
Myślałam ze przez ten katarek mi go nie zaszczepią ale pani doktor go osłuchała i zajrzała do gardełka i wszystko ok.więc szczepienie się odbyło.
Avena daj znać co neurolog powiedział
Gosiu jak Majeczka ślicznie główkę trzyma
Perfecta ślicznie wyglądałaś
Powiedział że to jest tendencja do odginania się, troszkę za duże napięcie mięśniowe, mam nie nosić "na samolot" czyli brzuszkiem do dołu bo to sprzyja odginaniu się. I łapki za bardzo zaciska, mam się spotkać z rehabilitantem który mi pokaże jak ją odpowiednio nosić i jak się bawić żeby przestała zaciskać. Poza tym wszystko fajnie. Troszkę mnie martwią te łapki:-(

Ale macie produkcję, ja to nie jestem w stanie za Wami nadążyć... Przeczytać jest trudno na bieżąco a co tu o odpisywaniu mówić!
Jesteśmy po pierwszych dłuższych kilkugodzinnych dyżurach W. z Kornelką, całkiem udanych! Co mnie zaskakuje to jej przygotowałam porcję 120 ml mleczka i okazało się, że to mało! Głodomór jeden.. Umiecie powiedzieć ile Wasze maluchy zjadają na raz??

ewelinka307- przykro mi z powodu psiaka.

Ita
- gdzie kupiliście uchwyt do butelki???

Anecznik - wrzuć przepis na sos do odpowiedniego wątku, łatwiej będzie go potem odnaleźć, zamierzam go jutro lub pojutrze wypróbować.

Kasiajanicka - super, że po usg dobre wieści to teraz trzymamy kciuki za wizytę u chirurga! My 22 września mamy kontrolę serduszka u kardiologa. Fajnie z trym cateringiem, ja jednak chyba zostanę przy opcji zrobienia wszystkiego własnym sumptem, z pomocą rodziny damy radę

Kajdusia - wszystkiego najlepszego z okazji takiej pięknej rocznicy! Tort zamówiony ale nie u Sowy. Będziemy mieli tort z cukierni Lucynka, bezowo-lodowy z masą z czerwonych porzeczek, znam go i bardzo lubię, jest pyszny i oj jak mi szkoda, że nie będzie mi dane go spróbować :no::crazy::no::baffled:. Super jest też to, że cukiernię mamy tuż obok siebie i będziemy mogli odebrać tort w niedzielę do 15, więc pewnie ok 14:30 po niego ktoś pójdzie i torcik trafi od razu na stół. Też mamy odłożona wódkę z wesela na chrzciny, co prawda jedną symboliczną butelkę ale jest. A Wy mieliście na chrzciny Małgosi też z wesela? Oj to długo czekała!

Krakowianko - oj jak miło Cię tu znowu zobaczyć, ciekawa jestem co u Was.

Perfecta - super zdjęcia i widać, że wszystko się pięknie udało, najlepsze życzenia na nowej drodze! A jaś jaki przystojniak!!

Ewuś - oj masz przejścia.. A czy chociaż się wywiązuje ze swego zobowiązania alimentacyjnego??? Życzę Ci wiele wiele sił! Chłopcy na pewno Ci to wynagrodzą! Jestem pewna, że w końcu poznasz kogoś kto będzie tym właściwym mężczyzną!

Gosiagro - ale Majusia pięknie główkę trzyma! A jakie ma grono wielbicieli!

Widzę, że toruńskie dzieci się do ząbkowania zbliżają, Kornelka się póki co wyłamuje, mamy co prawda czasem produkcję śliny taką, że hoho ale jeszcze nie pakuję wszystkiego do buźki więc pewnie spokojnie ten etap dopiero nas czeka.
Torunianki o basenie pisały, ja sama dla siebie wyskakuje wieczorkami na 21:10 na Bażyńskich na basen ale z dzieckiem to tam nie ma warunków, nawet na tym brodziku nie jest za ciekawie, a na Hallera jest już o wiele lepiej ale chyba póki co się nie skusimy na pływanie, gdyby tam była ozonowana woda to pewnie bym się zdecydowała, a tak to wolę poczekać..
Nie czytałam wcześniej historii o Ani i Adasiu, na pudełko już zagłosowałam i wrzucę zaraz ten link na facebooka.

Lena - kiedy pochwalisz się zdjątkami???

reklama
Kajdusia na szczescie nocne spanie jest dosc mocne tzn je ok 20 i potem pobudka pomiedzy 1 a 3 potem kolejna ok 6 , niesety zauwazymam ze ok 23 robi sie jakis niespokojny macha rekami jak wiatrakami i trzeba mu trzymac smoka ktory wypluwa albo unieruchomic jedna reke bo mu nie daje spac. Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Magda M ja dzis nad ranem obserwoalam jak Eryk probuje dotykac owieczek ktore ma na ochraniaczu robil to lewa reka a w dzien prawa lapal tecze na macie. co u lekarza na temat lewej strony??

Ewela ja bylam przekonana ze skarpetki dla Ciebie :))

Hefi piekny samolot !!

katarzynajanicka trzymam kciuki zeby jednak wyladowalo jaderko na swoim miejscu

Zyrafka na tej masci jest napisane 2 do 4 razy na dobe

Eaglke u nas tez cala piesc a dzwieki takie ze jak w nocy przyssie to w calym mieskzaniu slychac a my mamy z niego niezly ubaw

Klementinka ja niedogrzewam jakby malemu bylo zimno to od razu bedzie slychac :))

Perfekta widze ze jednak kwiat we wlosach :)) a Jasiu przeslodki

Gosiargo alez Maja ma widownie !!

U nas dzien byl piekny i sloneczny no moze nie bylo 25 stopni ale po ostatnich chlodach bylo milo, ja dzis zaliczylam biuro a maz w tym czasie spacerek, Ercio obudzil sie dopiero jak sie podmienilismy potem w domu go nakarmilam przewinelam i ruszylam po Olafa do przedszkola no i darl sie cala droge w przedszkolu i pol drogi powrotnej, wkoncu nakarmilam go na schodach ewakuacyjnych Multikina pomioglo tylko na chwile wkoncu w domu dostal infacol i pomoglo na dluzej.

Mamy z Olafem taki zwyczaj ze on je kolacje i oglada dobranocke w tym czasie kapie sie Ercio a jak Ercio cycoli to czytam juz bajke Olafkowi on potem idzie sie kapac buziaki i spi. Ostatnio niestety nie da sie czytac i karmic, Eryk sie odrywa patrzy na mnie jak w obrazek i robi smieszne minki tak jakby on tez mowil, wiec usupianie chlopakow chyba sie przedluzy bo czytanie bedzie musialo odbywac sie dopiero po jedzeniu Eryka

Do góry