reklama
paulka :-) ta druga noga jeszcze dynda w pierwszym
mam pytanie do mam, mialyscie w poprzednich ciazach robione badanie prenatalne? to na przeziernosc karkowa, nie wiem dokladnie co jeszcze. troche mnie to stresuje, nie wiem czego sie spodziewac, o co pytac. chociaz pewnie wszystko powiedza sami..
Moze ktoras z was podzieli sie wspomnieniami?
miałam tylko robione usg genetyczne w 12 tyg ciąży gdzie spawdzali przezierność karkową a później w 22 tyg usg doplerowskie wykrywajace wady serduszka. Przezierność karkową sprawdza się na ewentualność chorób genetycznych min zespołu downa sprawdzaja grubość fałdu karkowego.
Chyba mi się forum popsuło:--( Mam tu u klienta taki złomiasty komputer i ostatni wpis widzę z godziny 10:35, i się tak zastanawiałam co tak zamilkłyście, ale idę stronę dalej i mam 12:26 Dziwne Jakoś bez chronologii:-(
Widzę że już wróżenie płci Ja w sumie nawet nie wiem czy chcę wiedzieć, najważniejsze żeby było zdrowe. I tak wszystko będziemy kupować po porodzie, więc można w razie kolorów jeszcze wszystko zmienić. Ostatnim razem nastawiłam się na dziewczynkę i była. Tym razem też tak nieśmiało marzę o dziewczynce, która przyszłaby na świat prawie tak jak nasza Julcia, tylko chyba wolę chłopca, bo potem będę na dziewczynkę patrzeć i będę myśleć o Julci:-(
Ale zobaczymy co będzie. Byle żeby było zdrowe i nie śpieszyło się z przyjściem na świat;-)
Wczoraj coś miałam sądny dzień, przez cały dzień mnie mdliło a dzisiaj wszystko jak rękę odjął.;-):-) Na całe szczęście bo już się bałam że będę musiała pójść na urlop.:-(
Widzę że już wróżenie płci Ja w sumie nawet nie wiem czy chcę wiedzieć, najważniejsze żeby było zdrowe. I tak wszystko będziemy kupować po porodzie, więc można w razie kolorów jeszcze wszystko zmienić. Ostatnim razem nastawiłam się na dziewczynkę i była. Tym razem też tak nieśmiało marzę o dziewczynce, która przyszłaby na świat prawie tak jak nasza Julcia, tylko chyba wolę chłopca, bo potem będę na dziewczynkę patrzeć i będę myśleć o Julci:-(
Ale zobaczymy co będzie. Byle żeby było zdrowe i nie śpieszyło się z przyjściem na świat;-)
Wczoraj coś miałam sądny dzień, przez cały dzień mnie mdliło a dzisiaj wszystko jak rękę odjął.;-):-) Na całe szczęście bo już się bałam że będę musiała pójść na urlop.:-(
Witam Mamuśki po długiej przerwie!!!!!
Ja od soboty na zwolnieniu odpoczywam i takie lenistwo mnie ogarnęło ,że nawet na BB nie miałam siły wejść
Niestety w sobote wieczorem witałam sie z muszla po raz pierwszy ale za to bardzo intensywnie i potem jak reka odjal tylko lekkie mdłości po jedzeniu mam,ale tak sobie myśle że to może przez Luteine ,która biore 2x2 tbl- to chyba duża dawka ?
Ja od soboty na zwolnieniu odpoczywam i takie lenistwo mnie ogarnęło ,że nawet na BB nie miałam siły wejść
Niestety w sobote wieczorem witałam sie z muszla po raz pierwszy ale za to bardzo intensywnie i potem jak reka odjal tylko lekkie mdłości po jedzeniu mam,ale tak sobie myśle że to może przez Luteine ,która biore 2x2 tbl- to chyba duża dawka ?
A bierzesz tą luteinę dopochwowo czy pod język?
Witam Mamuśki po długiej przerwie!!!!!
ja biore też 2x2 tabletki dopochwowo, bo w peirwszej ciązy brałam pod język i tego nie tolerowalam
dopochwowoA bierzesz tą luteinę dopochwowo czy pod język?
reklama
dopochwowo
To pewnie zależy jak kto co toleruje. Ja też biorę dopochwowo i jest ok, chociaż kurcze znowu zaczyna mnie trochę mdlić:--szok:
Też w pierwszej ciąży tak jak Anik79 brałam pod język i masakra po pierwszej już myślałam że zwymiotuję:-( Ochydztwo:-(