reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Jeśli chodzi o przeziernośc karkową to u mnie w poprzedniej ciąży tylko na usg ginka to sprawdzała. Jeśli wynik byłby niepokojący to dałaby skierowanie na badania prenatalne

reklama
paulka :-) ta druga noga jeszcze dynda w pierwszym

mam pytanie do mam, mialyscie w poprzednich ciazach robione badanie prenatalne? to na przeziernosc karkowa, nie wiem dokladnie co jeszcze. troche mnie to stresuje, nie wiem czego sie spodziewac, o co pytac. chociaz pewnie wszystko powiedza sami..
Moze ktoras z was podzieli sie wspomnieniami?

miałam tylko robione usg genetyczne w 12 tyg ciąży gdzie spawdzali przezierność karkową a później w 22 tyg usg doplerowskie wykrywajace wady serduszka. Przezierność karkową sprawdza się na ewentualność chorób genetycznych min zespołu downa sprawdzaja grubość fałdu karkowego.

Chyba mi się forum popsuło:-:)-( Mam tu u klienta taki złomiasty komputer i ostatni wpis widzę z godziny 10:35, i się tak zastanawiałam co tak zamilkłyście, ale idę stronę dalej i mam 12:26:szok: Dziwne:szok: Jakoś bez chronologii:-(

Widzę że już wróżenie płci:tak: Ja w sumie nawet nie wiem czy chcę wiedzieć, najważniejsze żeby było zdrowe. I tak wszystko będziemy kupować po porodzie, więc można w razie kolorów jeszcze wszystko zmienić. Ostatnim razem nastawiłam się na dziewczynkę i była. Tym razem też tak nieśmiało marzę o dziewczynce, która przyszłaby na świat prawie tak jak nasza Julcia, tylko chyba wolę chłopca, bo potem będę na dziewczynkę patrzeć i będę myśleć o Julci:-(
Ale zobaczymy co będzie. Byle żeby było zdrowe i nie śpieszyło się z przyjściem na świat;-)

Wczoraj coś miałam sądny dzień, przez cały dzień mnie mdliło a dzisiaj wszystko jak rękę odjął.;-):-) Na całe szczęście bo już się bałam że będę musiała pójść na urlop.:-(

co do yczeń odnośnie płi dzidziusia to chciałabym teraz mieć synka, ale nie mam żadnych przeczuć. W pierwszej ciąży od samego początku wiedziałam że będzie córka iże będzie to Wiktorynka:)

Witam Mamuśki po długiej przerwie!!!!!
Ja od soboty na zwolnieniu odpoczywam i takie lenistwo mnie ogarnęło ,że nawet na BB nie miałam siły wejść:(
Niestety w sobote wieczorem witałam sie z muszla po raz pierwszy ale za to bardzo intensywnie i potem jak reka odjal tylko lekkie mdłości po jedzeniu mam,ale tak sobie myśle że to może przez Luteine ,która biore 2x2 tbl- to chyba duża dawka ?

Niestety w sobote wieczorem witałam sie z muszla po raz pierwszy ale za to bardzo intensywnie i potem jak reka odjal tylko lekkie mdłości po jedzeniu mam,ale tak sobie myśle że to może przez Luteine ,która biore 2x2 tbl- to chyba duża dawka ?

A bierzesz tą luteinę dopochwowo czy pod język?

pati - to życze tej dziewczynki:-)
liliti - super wieści:-D

A ja mam przeczucie na chłopca, choć z dziewczynki będziemy równie zadowoleni:-D

Witam Mamuśki po długiej przerwie!!!!!
Ja od soboty na zwolnieniu odpoczywam i takie lenistwo mnie ogarnęło ,że nawet na BB nie miałam siły wejść:(

ja biore też 2x2 tabletki dopochwowo, bo w peirwszej ciązy brałam pod język i tego nie tolerowalam

reklama
Do góry