reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
kochane napiszcie mi co to jest ta luteina i na co to sie bierze, tzn zeby pomoc ciazy to sie domyslam ale kiedy lekarz wie ze potrzebna jest luteina?
Luteina pomaga w dobrym zagnieżdżeniu się zarodka, w poprzedniej ciąży dostałam ją jak miałam upławy, a teraz to chyba tak profilaktycznie, bo stosuje się ją też przy poronieniach;-) Ponoć jest też dobra przy staraniach;-)

Myślicie że luteina dopochwowa też może powodować mdłości?? Ja dostałam właśnie taką bo po tabletkach antykoncepcyjnych mój organizm ciężko znosi jakąkolwiek chemie, nawet kwas foliowy biorę przed snem.

w sumie to chyba nie powinno bo się omija żołądek, chociaż teraz tak się zaczęłam zastanawiać bo do niedzieli brałam duphaston i czułam się dobrze, wieczorem w niedziele zaczęłam brać luteinę, dzisiaj zaczęla strasznie boleć mnie głowa, myslałam że to od ciśnienia ale nie bo mierzyłam i mam w normie więc może to też od luteiny. W pierwszej ciązy też w zasadzie nażekałam tylko na ból głowy i jak sobie przypominam zaczęło to się od dnia kiedy zaczęłam brać luteinę.

Luteina pomaga w dobrym zagnieżdżeniu się zarodka, w poprzedniej ciąży dostałam ją jak miałam upławy, a teraz to chyba tak profilaktycznie, bo stosuje się ją też przy poronieniach;-) Ponoć jest też dobra przy staraniach;-)

dzieki zdec
zastanawialam sie bo sporo z was ja bierze a mi ginka nic o niej nie wspominala, ale na pierwszej wizycie pytala sie czy byly jakies krwawienia od ostatniej miesiaczki, to moze o to chodzi

Mi dał Luteinę chyba profilaktycznie w mojej rodzinie było parę poronień a do tego mam upławy. Może chciał zwiększyć szanse na szczęśliwe zakończenie pierwszego trymestru. Z tego co wiem to luteinę bierze się tylko na początku ciąży.

reklama
Do góry