reklama
Luteina pomaga w dobrym zagnieżdżeniu się zarodka, w poprzedniej ciąży dostałam ją jak miałam upławy, a teraz to chyba tak profilaktycznie, bo stosuje się ją też przy poronieniach;-) Ponoć jest też dobra przy staraniach;-)kochane napiszcie mi co to jest ta luteina i na co to sie bierze, tzn zeby pomoc ciazy to sie domyslam ale kiedy lekarz wie ze potrzebna jest luteina?
Myślicie że luteina dopochwowa też może powodować mdłości?? Ja dostałam właśnie taką bo po tabletkach antykoncepcyjnych mój organizm ciężko znosi jakąkolwiek chemie, nawet kwas foliowy biorę przed snem.
w sumie to chyba nie powinno bo się omija żołądek, chociaż teraz tak się zaczęłam zastanawiać bo do niedzieli brałam duphaston i czułam się dobrze, wieczorem w niedziele zaczęłam brać luteinę, dzisiaj zaczęla strasznie boleć mnie głowa, myslałam że to od ciśnienia ale nie bo mierzyłam i mam w normie więc może to też od luteiny. W pierwszej ciązy też w zasadzie nażekałam tylko na ból głowy i jak sobie przypominam zaczęło to się od dnia kiedy zaczęłam brać luteinę.
Właśnie tak spojrzałam że jesteś z Zawoni, ja pochodzę z miejscowości Osola pod Obornikami Śląskimi.;-)Mieszkam pod wroclawiem. Jak by któraś mamuśka była z okolic i chciałaby porozmawiać to zapraszam na GG 8363312.Pozdrawiam:-)
emalia82
Fanka BB :)
No popatrz. Ja w Obornikach studium robiłam
Klementinka
Luteina pomaga w dobrym zagnieżdżeniu się zarodka, w poprzedniej ciąży dostałam ją jak miałam upławy, a teraz to chyba tak profilaktycznie, bo stosuje się ją też przy poronieniach;-) Ponoć jest też dobra przy staraniach;-)
dzieki zdec
zastanawialam sie bo sporo z was ja bierze a mi ginka nic o niej nie wspominala, ale na pierwszej wizycie pytala sie czy byly jakies krwawienia od ostatniej miesiaczki, to moze o to chodzi
Mi dał Luteinę chyba profilaktycznie w mojej rodzinie było parę poronień a do tego mam upławy. Może chciał zwiększyć szanse na szczęśliwe zakończenie pierwszego trymestru. Z tego co wiem to luteinę bierze się tylko na początku ciąży.
No popatrz. Ja w Obornikach studium robiłam
Ja chodziłam tam do gimnazjum;-) I znowu sprawdza się stara prawda, jaki ten świat mały:-)
reklama
emalia82
Prawda, prawda. Będę sie zbierać do domku, bo pracuje we Wrcławiu a mam do przebycia ponad 40km. Pozdrawiam i zapraszam na GG.