katarzynajanicka u nas w przychodni jako że jest bardzo nieduża
nie ma oddzielnych poczekalni dla dzieci zdrowych i chorych, są w czwartki od 8 -12 godziny dla dzieci zdrowych i m.in wtedy są szczepienia.
My dla księdza za chrzciny daliśmy 50zł (ksiądz powiedział co łaska i że nie ma cennika), co do alkoholu to w restauracji przed obiadem zamówiłam szampana, a wódka była dopiero u teściowej tak do kolacji i ciacha
ale niewiele osób piło.
Fifi już pokaźny chłopak pawie 6kg
(moja julka waży 5330 a już mi czasami ciężko ją nosić). A na lekarkę szkoda słów :/ mogłaby sie określić co jest prawodłowe i nie denerwować rodzica.
gosiagro zdrówka życzę.
anecznik przepis wydaje sie być rewelacyjny i chyba go wypróbuję tylko powiedz mi na ile 1 porcja starcza tzn w ile słoików się trzeba zaopatrzyć?
ewela odnośnie prezentu to zależy jakie macie kontakty między sobą
może porostu chcieli coś kupić.
My używamy do butelek smoczków aventa i tak jak gosiagro napisała
2 są do 3 miesiąca życia a 3 po 3miesiącu. My obecnie jesteśmy na 2 bo małej narazie 3 nie podpasowały (na początku było ok a później już nie chciała)
avena ja na brak kupek u mojej Julki (nie robiła 4 dni i bez czopka się nie obeszło bo się strasznie prężyła) dostałam Dicoflor30 dzisiaj 3 dzień i jak na razie codziennie (tzn od 2 dni) jest kupka wczoraj nawet 2
więc chyba pomaga.
ita nie sądziłam że nasze dzieciaczki tak szybko poradzą sobie z trzymaniem butli
dzięki za podsunięcie pomysłu
- ja te uchwyty miałam od kuzynki i nie zabardzo wiedziałam kiedy się za nie zabrać.
zyrraffka mojej małej czasami cos pofurkuje w nosku i mimo oczyszczania fridą było tak samo ale to sporadycznie. Polecam maść majerankową na moją Julkę i na mnie działa
Świetne zdjęcia Łukaszka i męża
(mój chciałby taki sprzęt ale ma już za dużo "zabawek" i i tak nie ma kiedy się polenić zabardzo)
Pokasływanie może być spowodowane nadmiarem śliny której dziecko nie może połknąć i spływa do gardła a że główną pozycją jest leżąca to kończy się odkaszlnięciem (jak byłam u lekarza to się pytałam o to bo moja też zaczęła mi pokasływać ale nie często)
ewelinka współczuje z powodu straty psinki
Wiem jak człowiek się przywiązuje do zwierzaków i jak boli jak odchodzą.
krakowianka super że do nas zajrzałaś
pozdrowienia.
kalwa ja podczytuje w miarę na bieżąco, z pisaniem gorzej
Mała zazwyczaj zajmuje się sama sobą na macie albo w bujaczku, dopiero wieczorem zaczyna dokazywać i zaczyna się noszenie na rękach i zabawianie.
ewuś ja Cie od początku podziwiam i chylę czoła z 2 dzieci sama dajesz sobie świetnie radę. Co do ojca dzieci to nie będę się wypowiadać bo normalnie jak czytam to zaczynam się denerwować, nieodpowiedzialny dupek to zbyt łagodne określenie...
Klementinka ja w sumie już prawie nie karmie ale biorę Azalie i mimo to mam plamienia tak co miesiąc :/ muszę się przejść do ginekologa po normalne tabletki chyba.
kordianer współczuje początków ząbkowania i z niepokojem czekam aż nasza maruda zacznie ząbkować (już się ślini i wpycha wszystko do buzi :/)
agast zazdroszczę takiego spania
nie dość że wieczór dla siebie to i wyspać się można
W pudełko Ani i Adasia też klikam codziennie odkąd przeczytałam tą historię
biedna dziewczyna.
na-tuska fajnie że braciszek się tak angażuje w życie siostrzyczki
Milka też ostatnio myślałam o dziewczynach które nam "zniknęły" po porodach. Może nie mają czasu już na bb bo dzieci i dom na tyle absorbują ich czas.
MagdaM moja też bardziej praworęczna ale próbuj może Kacperkowi ograniczyć możliwość chwytania zabawek prawą ręką na jakiś czas np. połóż/powieś zabawki z lewej strony i niech ćwiczy lewą.
Powodzenia na szczepieniu. I wszystkiego naj z okazji skończenia 3 miesiąca.
kajdusia torcik śliczny
My też mieliśmy z taką ozdobą (smak szwarcwaldzki). STO LAT z okazji rocznicy
Jakie plany na dzis?
Wogóle to muszę się pochwalić że moja Julka już trzyma sztywno główkę i nawet próbowaliśmy samolociki robić co jej się bardzo podoba
Tu na zdjęciu raczej wielkiej radości nie widać. Ale najlepsza zabawa to jak ją biorę pod pachy i siedze na wersalce i jak robie samolocik to się kładę wtedy ubaw po pachy
Poza tym zaczynamy już spółgłoski i świenie nam wychodzi "łał"
(w dalszym ciągu jednak wygrywa "eeeee" odpowiedz Julki na wszystko
)
Zaraz zmykam na zakupy jak tylko mąż wstanie a wieczorkiem na spotkanie z koleżanką
Musze wykorzystać to że mąż w domku i trochę się zrelaksować
Uff udało mi się nadrobić a mała w tym czasie się skupiła w sobie i trzeba zmienić pieluchę
i obudzić tatę bo ileż można spać.