reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Klementinka - ja karmie niby kilka razy dziennie ale mleczka chyba nie za dużo, ale do rzeczy - nie mam @ i gina mnie uprzedziła, ze nawet kilka miesiecy moze nie byc ...
niestety (lub stety - w zaleznosci od planów na zycie :-)) jajeczkowanie byc moze ...

katarzynajanicka - ja tez mysle o aerobicu ... u nas jest taki z maluszkami ... musze sie tylko dowiedziec co i jak ...
i o basenie z Małą myśle ... czy któras z Was tez sie zastanawia?

reklama
Klementinka - ja karmie niby kilka razy dziennie ale mleczka chyba nie za dużo, ale do rzeczy - nie mam @ i gina mnie uprzedziła, ze nawet kilka miesiecy moze nie byc ...
niestety (lub stety - w zaleznosci od planów na zycie :-)) jajeczkowanie byc moze ...

katarzynajanicka - ja tez mysle o aerobicu ... u nas jest taki z maluszkami ... musze sie tylko dowiedziec co i jak ...
i o basenie z Małą myśle ... czy któras z Was tez sie zastanawia?

ja chcę na basem z małym chodzić, musze jutro s ię rozejrzeć w tym temacie, gimnastyka chyba jutro mi chodzić nie pozwoli, takie będe miałą zakwasy, ale co tam, warto :)

mykam na karmienie :-)

ja dzis zamiast nadrabiać czytanie czerwcówek, czytałam wątek ani i adasia, oczywiscie się poryczałam :(
wszędzie gdzie tylko mogłam dałam linka do pudełka i wyślę ani trochę kosmetykow bo inne rzeczy już są...
i w ogóle doszłam do wniosku ze bardzo tu na doskok jestem i mi strasznie z tego powidu głupio :(:(:(
chyba źle organizuję sobie czas :(
dziewczyny powiedźcie jak wy dajecie radę tak na bieżąco czytac i pisać?
i pochwalę się ze moja majunia pięknie śpiewa. uwielbia swoją karuzelę i jak jej włączam to śpierwa razem z pozytywką :):):):) mąż przerobił mi karuzelę na zasilacz bo nie dawałam rady z bateriami, normalnie non stop grała :)

ja też miałam doczytać Was ale weszłam na wątek o Ani i Adasiu:no:jakie to smutno, straszne i niesprawiedliwe:no: link do pudełka też mam na facebooku i dałam komu się dało żeby klikali. bardzo poruszająca historia:-:)-:)-(
a z tym doskokiem u mnie podobnie, podziwiam dziewczyny że na wszystko czasu im starcza, ja jak dłużej posiedzę na bb to w domu nic nie zrobie albo odwrotnie:baffled:Gratulacje dla Majusi za śpiewanie:tak:to już wyczyn:tak:

Jas jak byl u fotografa to zostal polozony na taka ogromna poduche i tak jakby siedzial na niej
trwalo to bardzo krotko i j bylam bardzo blisko
a Tymek to juz spory chlopiec

dziewczyny karmiace maluszki sporadycznie czy macie juz @?
ja odciagam pokarm 2-3 razy dziennie i @ jeszcze brak, zaczyna mnie to martwic
nie ze za nia tesknie ale mamusia podwojna na razie nie chce byc

no i niestety pogoda nie pozwoliła nam na wyjście do fotografa, cały dzień lało:-(ale jutro już idziemy, obojętnie jaka pogoda będzie.
z miesiączką nie pomoge bo biorę tabletki, ale miałam dwa razy krwawienia, mocniejsze niż moje przedciążowe miesiączki:baffled:więc wcale mi się to nie podoba:-(

ewelinka307
przykro mi z powodu psiaka, wyobrażam sobie jaka to dla Was strata, ja mojego(moich rodziców też opłakiwałam:-:)-:)-()
kasiujanicka my też zastanawialiśmy się nad basenem dla Tymcia, na Hallera muszę zadzwonić i zapytać, słyszałam że w połowie września miało coś ruszyć
koriander z tymi ząbkami to i u Was podobnie, może to przypadłość toruńskich dzieciaczkó że tak szybko zaczynają ząbkować?nam już pediatra powiedziała w połowie lipca że u Tymka się zaczęło że ma spuchnięte dziąsła, teraz to pcha wszystko co ma pod ręką, a najchętniej moje palce przygryzuje i to z jaką siłą:szok: a wogóle to mąż wrócił kupił mi 24piwka:-D:-D:-D i wiesz co chyba taniej niż Ty kupujesz, pisałaś że dajesz 70centów za butelkę, a on kupił 6ciopaki za 2,30-2,40, chyba że większe kupujesz, bo ja mam 330ml. a te Wasze wafelki...mhm pycha, chyba przytyję przez nie:-):szok:
z tymi krostkami to nie pomogę, myślałam że jak mają żółty środek to mogą być potówki ale teraz już chłodniej więc chyba nie...

krakowianko jak miło że się odezwałaś:tak: nie mogłam odnaleźć tej strony gdzie zapala się znicze dla Jagódki, miałam wcześniej w zakładkach ale zniknęła mi:-(dużo szczęścia dla Was:tak:

ewus2090 Ty to jesteś dzielna, podziwiam.a ten Twój...szkoda gadać, sam nie wie czego chce, nie dorósł, przykre, ale chyba lepiej Go olać!oby mamie przeszło i by chciała Ci coś czasem pomóc, jak Tymi ma cięższy dzień to mam problem żeby wykąpać się a Ty z dwójka...ojojoj

anecznik chyba zrobie kilka słoików tego sosu:-D "wygląda" na smaczny:tak: z jednej porcji ile masz słoików?i tak mniej więcej jakiej pojemności?

eagle
trzymam kciuki by ze słuchem było dobrze:tak: poobserwuj Go trochę, napewno zauważysz czy reaguje na dźwięki, jak reaguje to znaczy że słyszy.synek mojej kumpeli też miałam powtarzane jak miał kilka miesięcy, nie wychodziło pozytywnie, po jakimś czasie znów zrobili i było dobrze, teraz ma dwa latka i dobrze słyszy, więc uszy do góry:tak:

Perfecto Tobie chyba nie pogratulowałam:zawstydzona/y: a więc dużo, dużo szczęścia i miłości na Nowej Drodze Życia.obyście się wspierali przez resztę swoich dni!!!

A moja spi od 17.40... wcoraj wycieła taki sam numer i spała do rana z przerwą na karmienie o 4...
WOW niezła jest:-)

Ostatnia edycja:
Ita tu masz linka, Wy z Tymkiem już możecie zaczynac pływanie, my za miesiąc, ja wolę na Bażyńskich- mam bliżej
nie ma linka:no: edit: już jest:)
ja tez mam blizej na Bażyńskich, bliżej niż Ty, ale tam nie ma zbytnio warunków, mój brat raz tam był ze swoim kilkumiesięcznym synkiem na basenie i ogólnie powiedział że pierwszy i ostatni, a na Hallera jeżdżą i są zadowoleni

Ostatnia edycja:
Kasia u nas podzial na dzieci zdrowe i chore inne wejscia inne poczekalnie ale z tego co widzialam to jeden z gabinetow jest wspolny nie wiem czy jakos go dezynfekuja pomiedzy dziecmi, bo np rano sa chore a po poludniu zdrowe. Gratuluje wagi Filipka

Gosiargo jak Maja zarazona ?? Ercio na razie zdrowy oby tak dalej

Ewela mysle ze Bartosz wyciagnal przezent od taty i pewnie sam go wybieral

Ita on sam trzyma butelke i sam pije !!!!???? jestem w szoku !! to nasze dzieci maja juz takie umiejetnosci ?? nawet nie wiedzialam ze Ercio moglby to juz robic bo caly czas tylko cyckowy

Ewelinka tak to jest ze pies sie z czasem staje czlonkiem rodziny

Kalwa ja czytam dopiero jak chlopcy spia a dom ogarniety, zagladam tylko raz dziennie i czytam od razu caly dzien

Ewus przesylam troche sil:)), a ten chlopak chyba nie jest Ciebie wart

Koriander dlaczego myslisz ze to 3 ?? najczestsza kolejnosc to 1 dolne , jedynki gorne , potem 2 , nastepne 4 a dopiero potem 3 tak okolo poltora roku. Taka jest ksiazkowa kolejnosc zabkowania nawet

U nas pogoda dzis byla taka srednia w kazdym razie nie lalo przynajmniej tyle, cieplo tez nie bylo. Ercio dla odmianty po wczorajszym dniu ucinal sobie 15 min drzemki nawet na spacerku, a spacer do tej pory byl potrzebny dla normalnego snu a nie drzemek, albo to nastpeny skok albo sie zmienil po chrzcinach. Mowia ze dzieci sie zmieniaja moje chyba na gorsze.... no i lapki w buzi u mnie to samo co u was prawa raczka cala osliniona i wiecznie cimkana a smoczek czasem sie da wcisnac do buzi ale nie specjalnbie ma na niego ochote woli wlasna lapka

reklama
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tak pięknie śpiących dzieci. Mój poprzedniej nocy trzy raz się budził a wczorajszej 4 razy. Chodzę już jak jakieś zoombie:(((

Do góry