reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ewus- jesteś niesamowita, ze dajesz sobie radę. Ja mam męża i jedno dziecko i czasem nie wyrabiam. Podziwiam Cię dziewczyno!!!
Ja na twoim miejscu dałabym sobie spokój z ojcem maluchów, niedojrzały bachor według mnie. Może kiedyś dojrzeje, jak narazie to współczuję takiego typa.

Odnośnie chrztu nie zamierzam dać więcej jak 100 zł!!!
Za ślub dałam 300 zł plus 50 zł w mojej parafii na zapowiedzi i 50 zł w parafii męża na zapowiedzi ( a ślub braliśmy w Wałczu w całkiem innym kościele)

ewelinko - strasznie mi przykro!:(

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie:-)

przepraszam, że w tej chwili tylko o sobie...dziś z Małym idziemy do fotografa zrobić zdjęcie do paszportu:szok::tak::baffled:. Dziewczyny jak to wygląda, jak takim maluchom robi się zdjęcia? wiem że Agi i AniaCh rodziły w Polsce a tu nie mieszkają więc pewnie też to przechodziły(albo będą) ale może jeszcze któraś.

teraz spróbuję Was nadrobić:-)
Zobacz załącznik 281574
Jas jak byl u fotografa to zostal polozony na taka ogromna poduche i tak jakby siedzial na niej
trwalo to bardzo krotko i j bylam bardzo blisko
a Tymek to juz spory chlopiec
Witam dziewczynki!przepraszam że nikomu nie odpisuje ale nie mam do tego głowy poczytałam z grubsza żeby zmienic myśli.
Wczoraj wieczorem samochód zabił naszą ukochana sunie w domu czarna rozpacz dzieci płacza my z mężem to samo kurcze tak się człowiek przywiązuje do zwierząt była z nami 5 i pol roku i teraz taka pustka bez niej a mnie jakaś deprecha bierze takie to życie kruche:no:
znam to uczucie, pustka ogromna

odpisalam juz wam a tu mi posta wicielo, jak ja tego nielubie

Kasiajanicka ty masz jeszcze czas na aerobic? podziwiam

ja tez biore sie za siebie ale w domowym zaciszu, rower stacjonarny codziennie
dzis zmiescilam sie w spodnie sprzed ciazy i to mnie tak zmotywowalo

Ewus kopnij go w ...., taka laska nie musi sie martwic, na pewno wielu facetow daloby wszystko zeby byc na jego miejscu
nie dorosl

Ewela Jas tez dostal prezent od ex meza, mily gest

dziewczyny karmiace maluszki sporadycznie czy macie juz @?
ja odciagam pokarm 2-3 razy dziennie i @ jeszcze brak, zaczyna mnie to martwic
nie ze za nia tesknie ale mamusia podwojna na razie nie chce byc

ewus biedactwo ty sie wykonczysz , olej tego knura,niech spada.

A tu gdzies kiedys mi sie obilo o uszy,ze nie ktore z was daja dzieciom juz smoczki do butelki 2 i 3 wiec,radze poczytac :

Anatomiczne smoczki do butelek są dostępne w rozmiarze 1 - dla niemowląt do 6 miesiąca życia. Smoczki lateksowe w rozmiarze 2 przeznaczone są dla dzieci od 6 miesiąca życia, natomiast silikonowe smoczki w rozmiarze 2 - dla dzieci od 6 do 18 miesięcy

http://www.nuk.pl/products/informationabout/bottlesandteats wiecej poczytacie tutaj.

Ostatnia edycja:
ewela ja mam tommee tippee i 2 jest od 3 miesiecy, poza tym on zaczal tak "siorbac" ze musialam zmienic

co do chrzcin to ja swoja chrzesnice ubralam do chrztu i kupilam tort
a od siebie dalam medalik jako pamiatke
w naszej rodzinie tak sie przyjelo ze chrzesna ubiera do chrztu plus tort a chrzesny placi za chrzest

widzialam ze ktos tu mial torcik od sowy z rozowym becikiem, sliczny, tez taki wtedy zamowilam

Ostatnia edycja:
Wczoraj wieczorem samochód zabił naszą ukochana sunie w domu czarna rozpacz dzieci płacza my z mężem to samo kurcze tak się człowiek przywiązuje do zwierząt była z nami 5 i pol roku i teraz taka pustka bez niej a mnie jakaś deprecha bierze takie to życie kruche:no:

bardzo mi przykro, sama miałam pieska i wiem jak to się przeżywa:-(

Witajcie moje szczęśliwe mamuśki, gratuluję wam wszystkim z całego serca. Myslałam, że was nie odnajdę i tak intuicyjnie sobie szukałam i znalazłam :)

fajnie, że nas odnalazłaś;-) mam nadzieje, że u was wszystko ok:tak: pozdrawiam

A tu gdzies kiedys mi sie obilo o uszy,ze nie ktore z was daja dzieciom juz smoczki do butelki 2 i 3 wiec,radze poczytac :

Anatomiczne smoczki do butelek są dostępne w rozmiarze 1 - dla niemowląt do 6 miesiąca życia. Smoczki lateksowe w rozmiarze 2 przeznaczone są dla dzieci od 6 miesiąca życia, natomiast silikonowe smoczki w rozmiarze 2 - dla dzieci od 6 do 18 miesięcy

Akcesoria dla niemowląt marki NUK / Produkty, Dodatkowe informacje, Butelki i smoczki wiecej poczytacie tutaj.

zależy jakich kto smoczków używa:tak:. Ja mam avent i tam jest całkiem inaczej, na smoczku 1 oznacza dla noworodków; 2 - powyżej miesiąca; 3 - od trzeciego miesiąca
AVENT Smoczek do but.

gosiagro mialam Cie spytac jakiej konsystencji sa kupki Majusi?
Jas po modyfikowanym robi gestsze i nie wiem czy to juz zatwardzenie
takie sa jak plastelina

myślę, że u Jasia zatwardzenie to nie jest, bo wtedy byłby chyba taki twardy bobek:confused::confused:
u nas Majusia robi taką kupkę której konsystencja przypomina coś pomiędzy plasteliną a musztarda, nie meczy się przy tym jakoś strasznie i robi ją codziennie lub max na drugi dzień, więc ja się tą plasteliną nie martwię;-)

ewus współczuje całej sytuacji, trzymaj się dzielna i silna kobieto!! a ojciec Twoich dzieci tak jak był dzieciakiem tak nim pozostał, wogóle nie wydoroślał, ech.. faceci

mojemu fifiemu chyba górne jedynki wyłażą, pcha pięść i trze o górne dziąsło, jak dotykam palcem to bardzo twardo jest tam u góry a znajoma pielęgniarka, co go dziś widziała, powiedziała, po tym jak się szeroko zaśmiał, że ma dziąsła opuchnięte, tak jak by mu ząbki szły ... pewnie za jakiś czas będzie mamę w cyca gryzł :)
to czekamy na pierwsze ząbki :)

karo najlepszego z okazji rocznicy ślubu!!

Milka26 dobrze że chrzciny udane, życzę dużo zdrówka!!

katarzynajanicka
nasz ksiądz za chrzciny nie bierze kasy :)

ewelinka307 przykro mi z powodu pieska

a nam weekend minął spokojnie, wczoraj był mały kryzys laktacyjny bo w sobotę dostałam silną migrenę i praktycznie całą noc z soboty na niedzielę wymiotowałam i mało mleka się naprodukowało :( ale Natuś sobie poradził jadłi mniej a częściej, kurczę wykańczają mnie te migreny bo jak już mnie głowa boli to tak na maksa i od razu jest mi niedobrze i wymiotuje, no ale przeżyłam i dzisiaj jest już ok.

Witajcie laseczki, u nas masakra, zeby jednak sie wyzynaja i to nie jedynki a trojki, te najbolesniejsze :no::no: mala marudna, placzliwa meczy sie okropnie, ssie tego zimnego gryzaka i masuje jej zelem to troche pomaga, wklada caly czas dwa palce wskazujace w kaciki ust jakby gwizdala :sorry2: bidulka ze tez tak wczesnie musialo sie zaczac :crazy: ledwo kolki przeszly...a jeszcze czasem sie zdarzaja ufff jak nie urok
Do tego wysypalo jej caly policzek nie wiem od czego, takie krostki jkby pecherzyki z zoltawym srodkiem, mialyscie z czyms takim doczynienia??

ewelinka wspolczuje...moj pies odszedl po 19 latach, dla nas to byl czlonek rodziny :-( trzymajcie sie
karo wszystkiego najlepszego okazji rocznicy!
krakowianko fajnie cie znowu widziec, mam nadzieje ze wkrotce wrocisz na forum oczekujacych mam :tak: nie wiesz co u Gnieshy??

kasiajanicka to chyba mamy ten sam problem z zabkami :baffled:

ewus kochana dzielna babko, daj ty mu normalnie walkiem przez dooope!!!:wściekła/y::wściekła/y: co za dzieciuch jeden, a jak chlopaczki rosna?? mam nadzieje ze mimo zmecenia daja ci duzo radosci.

reklama
co do smoków to karmię maję 3 przy 2 to tak mocno już zasysała że nic nie leciało :)
a co do kupki na sztucznym to przy bebilonie comforcie najpierw szła taka jak by plastelina a później już mięciutka kupka, teraz maja je zwykły bebilon i chyba sie wszystko już ułożyło bo robi normalne kupki były już żółte a od 3 dni robi codziennie jupi jasno zielone, ciekawe czy to po herbatce?
ewuś trzymaj się olej dziada!!! nie zasługuje na was!!!
ja już paczuszkę dla adasia zrobiłam :) jutro lecę na pocztę

Do góry