reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam wieczorną porą :-) Ninka usnęła, więc mam chwilę dla siebie :happy: zaraz biorę sie za podczytywanie o czym tu dyskutowałyście :laugh2: i rzecz najważniejsza!

Która z Was ma dobry przepis na krem do tortu???
Taki, żeby nadawał się do dekoracji po bokach i do środka, a jednocześnie był smaczny? (Najlepiej nie na bazie masła, bo takich nie lubię :rofl2:)

reklama
Nadinka u mnie to samo tez sledze i patrze kiedy by jej tylko je zabrac i co tu zrobic zeby nie dac najchetniej ja omijam szerokim lukiem poprostu za nia nie przepadam

Ita Gratuluje udanej zabawy super ze uidalo Ci sie pobawic

Kasiu wszytskiego naj naj z okazji urodzin, a bukiet piekny sie Filipek postaral....

Lena ja tez cos nie umiem zaglosowac...

Zyrarka u mnie marudzi sie nie o spacery a danie potrzymac na rekach, a marudzi moja 10 letnia bratanica wiem ze 3 lata temu trzymala swoja mala siostrzyczke no ale to wkoncu tylko dziecko, dalam jej potrzymac ten kokon jeszcze w szpitalu ale nie wystarczylo, za kazdym razem pyta kiedy jej dam potrzymac Ercia no i ostatnio maz wchodzil do domu z Erykiem pozniej niz ja i Domka mu otwierala drzwi , ja zagladam na korytarz a ona trzyma malego i sie cieszy , zapytala wujka spryciula a wujek stwierdzil ze ma silne rece i dal... ale miala radoche mala sprtyciula, a ja w sumie nawet sie nie zloscilam wiem ze go uwielbia i dla niej to straszna frajda
A zabki wychodz 3 miesiecznym maluszkom , ale moga sie slinic nwet 3 miesiace przed zebami. Oczy nam ropialy najpierw jedno potem drugie dostalismy mas neomecyne ale aplikacja byla niemozliwa i nie pomoglo, potem krople z antybiotykiem pomoglo choc to ktore pierwsze ropialo teraz czasem tez ropieje.

lencja cos was te alegie mocno obsiadly , ktores z Was jest alergikiem? Ja sie tez martwie o chlopakow bbo maz strasznie jest uczulony na wiekszosc kosmetykow i na pylki, ja troszke na pylki, ale jak do tej pory Olafa raz wysypalo jak byl noworodkiem po kosmetykach Bupsen no i teraz Ercio na mleko

Yoshe mnie sie kojarza brokuly z kalafiorem...

Anecznik buziaki dla malego

ewela ja mam do wozka qunny spiworek niefirmowy kosztowal 5 lat temu jakies 100 zl i jest super

Agast Ty masz jakiegos pecha na allegro, a jak karaluchy pojawil sie jakis??

Anik buziaki dla Oskarka

Zdec Olaf tez byl krzykaczem i naprawde przeszlo po chrzcinach :)) albo diabelek przegoniony ale mu nawal skokow rozwojowych minal:-D

A u nas dzien pod znakiem spacerkow i spania.Ercio chyba wynagradza ostatnie drzemkowe dni. Najpierw zansl w lezaczku i spal ponad godzine budzilam go zeby pojsc z nim na zakupy bo mialam mezowi kupic koszule na chrzciny ( dodatkowo kupilam dzinsy i spodnie z dresu dla Ola i rajtki dla Ercia ) wrocilam i znow go budzialam zeby nakarmic przed wyjsciem do przedszkola , znow zasnal i budzialam zeby nakarmic przed spacerem z Olafem na plac zabaw no i zeby sie cos dzis chlopak troche pobawil:)) potem budzialm do kapania, a po kapaniu posluchal bajki ktora czytalam Olafkowi i zasnal.....Jutro fryzjer 3 godz nie moje mam nadzieje ze tacie tez tak bedzie spal...

Przeczytałam ostatnie 7 stron :-D więc jestem trochę bardziej na bieżąco, chociaż ciągle mam wrażenie, ze Nisiek zaraz się obudzi :laugh2: paranoja...

Witam nocną porą po ciężkim dniu. Rano z racji rozpoczęcia roku szkolnego pojechałam z małym i córką do kościoła na 8-mą. Mały był w miare grzeczny i wytrwał do końca.Wychodząc z kościoła zauważyłam ,że mam flaka w kole i ryzykownie podjechałam do kumpeli skorzysta ze sprężarki. Potem szybko do szkoły. Po wszystkim pojechałam do mojego ośrodka po wyniki. Okazało się ,żę mam coś z TSH. Zawiozłam małego do mamy i szybko udeżyłam do lekarza. Stwierdzono mi nadczynność tarczycy. Musze zrobić dodatkowe wyniki. Boje się jak cholera. Czy któraś z Was wie może cos na ten temat? Pomóżcie prosze!!!

Nie przejmuj się tak, akurat jak karmisz to hormony szaleją. Ja powtórzyłabym badania jak skończyłabym karmić. Moja babcia ma chorą tarczycę,właśnie nadczynność to leczą ją tabletkami jodu radioaktywnego na Banacha w Warszawie. Terapia bardzo skuteczna jakby co...

Dziewczyny nie narzekajcie, że teściowe Waszym dzieciom nic nie kupują, bo ja dostałam od swojej kombinezon dla Hubka na jesień i jest, jakby to delikatnie powiedzieć, brzydki :-/
Heh Ninka dostałą od babci, a mojej teściowej śpiworek z biedronki... :laugh2: no cóż... też fajny... pomijając fakt, ze moja mam ciągle jej coś kupuje...

Dziewczyny mój Łukasz ciągle pcha łapki do buzi i marudzi a nakarmiony jest, już nie wiem o co chodzi:((((((przecież to niemożliwoe żeby ząbki szły
Oj... moja szwagierka miała pierwsze ząbki na wieszchu jak miała 3, 5 miesiąca, więc niby czemu nie? Moja mała zresztą od kilku dni ma tak samo :-( i własnie myślę,że to ząbki zaczynają powoli wypełzać...
mój tak ostatnio marudzi jak nie może czegoś co trzyma w ręce do buzi włożyć. Najpierw się denerwuje, a na końcu jest wrzask i płacz.

Edit: a czy brokuły można jeść jak się karmi piersią??

Ja tam jem wszystko :-) a brokuły to bardzo zdrowe warzywo :-D

Hej!
U mnie Polci spi już ponad 2,5godz....Ciekawe do której pośpi....Wczoraj zasnęła o 7 wstała o 4 a potem o 7.30....Dziś udało się ją przetrzymać do 20.00 ciekawe czy dzięki temu wstanie o 5???
Nie mam czasu Was podczytać ostanio....ale mam tyle na głowie przed wyjazdem do Anglii...ciągle coś załatwiam....Dziś w końcu załatwiłam restaurację na obiad po chrzecie, fotografa i jutro umówiłam się na zamówienie tortu....Jutro muszę też zapłacić za paszport....bo Paweł przyjeżdza w przyszłą środę do Polski i chcemy odrazy w środę złożyć wniosek....żeby zdążyć odebrać paszport przed wylotem.Poza tym muszę nas zapisać jeszcze do mojej dentystki....A w poniedziałek mam wizytę u ortopedy z Polcią a w środę kardiologa i mam nadzieję że wszystko będzie ok....No i laryngolog dla mnie by się przydał bo coś mi uszy zatyka...No i muszę małej sukienkę na chrzest kupić no i sobie coś oczywiście...Ach..Troszke tego jest...Poaz tym zaczęłam powolutku segregować rzeczy małej, co zabieram do Anglii a co zostawiam....Także czasu mam nie za wiele....Ale najważniejsze że za tydzień będzie już Paweł....Ciężko tak samemu...Ta moja ciąża nie była łatwa....zwłaszcza takie długie rozstanie z P...My zamieszkaliśmy razem po 3 tyg. znajomości więc ciągle bylismy razem...wiec nie było nam teraz łatwo....ale mam nadzieje że jak już wrócę do Anglii to w końcu będziemy mogli razem cieszyć się Polcią tak jak powinno byc od początku!!!
Zmykam do łóżeczka
katarzynajanicka - wszystkiego naj....

katarzynajanicka-najlepsze życzonka:tak:
emalia-narazie nie masz się co martwić tą tarczycą hormony sąrozrególowane ja w ciąży miałam jeszcze niższe od ciebie tsh ale robiłam dodatkowe badania i większość wyszła ok a jedno to wyszło tak że powiedział że przy takim poziomie hormonów nigdy w ciąże bym nie zaszła i prawdopodobnie po ciąży wróci wszystko do normy a jak się karmi to po karmieniu ja ide teraz w pażdzierniku ale pewnie badania dalej wyjdą dziwnie i pewnie karze przyjść jak skończe karmić na sprawdzenie w każdym bądz razie uspokoił mnie że nadczynność to nie jest

DRUGAAAAAAAAAAAAAAaaa :-D żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce :szok:

czy pozwalacie dzieciom ssać pięść, od kilku dni Filip wywala smoka i pcha pięść do buzi i już nie wiem jak z tym walczyć

Moja też ostatnio piącha do buzi i jest zadowolona ale mnie to cieszy bo smoka nie chce to chociarz tą piąchą się knebluje :-Da ślinić się zaczeła że ho ho ale już wiem że niekoniecznie to zęby poprostu się wszystko rozwija i sliny jest więcej starsza sie śliniła od 3 miesiąca każdy mówił że to zęby a pierwszy wyszedł jak miała 8 miesięcy lepiej niech jeszcze nie wychodzą będa zdrowsze:sorry2:

reklama
czwarta, nie załapałam się na podium...
Zawiozłam Piotrka do przedszkola i teraz rozważam, czy nie wrócić jeszcze do łóżka...
Małgosia też ostatnio wypluwa smoka i pakuje całe piąstki do buzi i chyba od tej śliny zrobiły jej si,ę krostki na brodzie wokół usteczek...

Do góry