reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Sory ze bedzie nie na temat, ale moze kogos to uchroni przed oszustem ktoremu my prawie dalismy sie nabrac.

Otóż planujemy kupic samochod. Mąż od jakiegos czasu szuka miedzy innymi w internecie i ostatnio znalazl super oferte z dokladnie takim autem jak chcemy, a do tego byla to super wypasiona wersja w super cenie. Napalilismy sie strasznie. Mąż napisał do sprzedawcy ze jest zainteresowany a ten mu odpisal ze auto jest w Anglii bo on wyjezdzając (na stałe) je zabrał, chcial przerejestrowac ale sie nie opłaca bo trzeba by bylo przekładac kierownice itd. Dalej pisał ze podana cena zawiera koszt transportu, ktory odbywa sie za posrednictwem firmy x, ze oni nam dostarczą auto pod dom i bedziemy mieli 5 dni na przetestowanie i jak nam sie nie spodoba to ta sama firma je od nas odbierze i odesle rowniez bez zadnych dodatkowych kosztow. Jedyna rzecz jaką musimy zrobic to przelac polowe kasy na podane konto (ze niby to jest konto tej firmy transportowej i ze ta kasa jest tam "zawieszona" ze jak sie rozmyslimy to nam oddadzą). Podal nawet nazwe tej firmy, ktora owszem zajmuje sie samochodami, ale serwisem i naprawą a nie transportem. Dla uwiarygodnienia siebie gosc przesyla "swoj" scan paszportu oczywiscie przerobiony w photoshopie..
co nas tknelo? Po pierwsze cena zbyt okazyjna, po drugie zdjecie auta zrobione 3 tygodnie temu (datownik na zdjeciu) w Polsce! Po trzcie mąż poszperał w necie i znalazł kilka takich historii gdzie ktos przelal tą polowe kasy a auta nigdy nie zobaczyl..

ewela- jesli Ci pasuje kolorystycznie en spiwor to ja bym kupila. a pyskowanie dzieciakow to masakra. Moja tez tak czasem pyskuje ze szok!! Juz sie boje co to bedzie jak bedzie miala 13-14 lat!!!
a co do kanapek to.. hmm.. moja Hanka ma 5 lat a jeszcze NIGDY kanapki nie zjadła. Samą bułke, albo samą szynke albo sam ser to i owszem ale zeby to zlozyc do kupy to nie ma mowy!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Mój maluch kończy dziś 3 miesiące, ale ten czas leci. Jeszcze nie dawno w ciąży byłam :-D

mój też:-) a rok temu 4 września zaszłam w ciąże:-) wiec jakby tak z drugiej strony spojrzeć to za dwa dni będzie miał rok:-Dprzeciez dla nas ta kropeczka widziana na usg była juz dzieciątkiem:-)

Zobacz załącznik 280439kurier z kwiaciarni był: dostałam ogromny bukiet czerwonych róż z karteczką ""Kochanej Mamie z mokazji urodzin- Filipek" :szok: normalnie się popłakałam z radości,

a rano nie powstrzymałam się, żeby nie pokazać jak mi się ten kiczowaty ręcznik nie podoba

ale krowa ze mnie

a Fifi jak leży na plecach to albo prosto głowę ma, albo na oba boki przechyla, zależy co widzi, tak samo jak śpi raz na tą raz na drugą stronę ma głowę

Kasiu wszystkiego naj najlepszego oj tatuś pomyślał o prezencie od synka, super:-D mój to nie jest taki domyślny, ja na dzień ojca tez kupiłam perfum dla tatusia i położyłam u Małego w wózku i kazałam tatusiowi mu dupkę przebrać aloe się zdziwił:tak::szok:

a mnie mama dziś na zakupy do galerii wyciągnęła bo chciała mi cos kupić bo jutro(nie chwaląc sie:-D) mam imieniny i kupiła mi torebke-listonoszkę i portfel:-) a torebek mam mnóstwo w domu ale brakowało mi takiej średniej wielkości na dłuższym opasku, bo teraz z wózkiem jak chodzę to inne spadają mi z ramion, a mam kilka ale malutkich w które ledwo telefon, klucze i portfel wcisnę. a wnusiowi kupiła rajstopki w cocodrillo, mam nadzieję że będą dobre:tak:

zaraz zmykamy do znajomych, idziemy się rozerwać:-D a w nocu mężulek wraca:-):-):-)

moja teściowa tylko dwa razy miała Tymka na rękach ale też ja obserwowałam, ale nie bałam się że mu coś zrobi;-) wkońcu to babcia:tak:
paula z tym "Niuńkiem" to u mnie było podobnie, ja mam syna a ona "dziewczynko jaka Ty piękna" itp... :baffled::no::crazy: oszalała:szok:

agast ,bo kasy sie tak nie wpaca, widzisz samochod to dopiero wtedy do reki . A on tylko kanapke z nutella je. Trudno bedzie głodowal - w koncu musi zjesc.

mój też:-) a rok temu 4 września zaszłam w ciąże:-) wiec jakby tak z drugiej strony spojrzeć to za dwa dni będzie miał rok:-Dprzeciez dla nas ta kropeczka widziana na usg była juz dzieciątkiem:-)

To może wyprawimy pierwsze urodziny??

Z tym rokiem to się w 100% zgadzam, powinno się liczyć od dnia poczęcia :-) Przecież w zasadzie w dniu narodzin dziecko zmienia jedynie miejsce "przebywania" i niczym się nie różni od siebie przed narodzinami a chwilę po :-D :-D tak trochę filozoficznie.

poprosze o przepis w odpowiednim watku bo chce dzisiaj zrobic cukinie
Już jest :) Zwykle też robię cukinię dziś jednak padło na bakłażana, z jakim skutkiem to się dopiero okaże :)
Pogoda taka, że dziś już chyba nici ze spacerku, szkoda, że całe przedpołudnie nam w przychodni zeszło bo wówczas było ładnie..

reklama
Do góry