reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam jeden w przedszkolu drugi spi obok :))

Olaf sie strasznie cieszyl na przedszkole jak nie on, czasem ma takie manewry jak maluch chyba sie ostro wynudzil w domu przez wakacje, a ja teraz siedze i jakos mi przerazliwie pusto.
Super tekst mi Olaf wrzucil w nocy Przywedrowal do nas nad ranem i nie potrafil spac taki niespokojny przed tym przedszkolem. Ercio zaczal plakac wiec wzielam go do karmienia ., karmie ( on strasznie glosno je wasze tez tak maja ?? normalnie tysiac dzwiekow sapanie chlipanie mlackanie i krzytuszenie ) a olaf pyta "to on je w nocy " zapytal jakby pierwszy raz przyszedl do nas w nocy :)) Odpowiadam mu ze tak a on sie oburzyl ze przeciez nie moze , uspokoil sie dopiero jak mu tata powiedzial ze Ercio nie ma jeszcze zebow :)) Taki higieniczny 5 latek sam po myciu zebow poprosi co najwyzej o mineralna

Agast ja na razie to samo co ty "pokrywka " i kocyk ze soiworkiem poczekam na zime. A ja siedze z walkami na glowie jeszcze do suszarki nie dotarlam , w okularach i nie umalowana, ale trzeba sie wkoncu ruszyc...

Kasia a jakies inhalacje moze ??

Magda Ewela u mnie tez wielkie marudzenie i 15 min drzemki

Perfekta super garniturek bukiet tez ja mysle ze kwit we wlosy da sie spokojnie wpiac jakos za uchem i jedna strone zalozyc za ucho

Paula u mnie pajacyk i przykrywan kocem albo kaftanik i spiochy wszytsko bawielbiane welurkowych nie mam

Kajdusia u nas tez bebyradio dla olafa gra szkoda ze nie ma zwyklegio tylko internetowe latwiej by mi bylo puscic mu zwykle zamiast targac do niego laptopa. Oikena opanna mloda z Ciebie ,

Zyrafka u nas pada.... ale po poludniu ma przestac a na termometrze 12 st i straszny wiatr

reklama
Oj naprawde jaka to ulga jak jedno dziecko w domu Marysia nareszcie w przedszkolu może się tam wyszaleje to będzie grzeczniejsza w domu bo przez wakacje to sie tak rozbestwiła ze zwariować z nią można było:baffled:Ale za to pogoda tragiczna:no:
katarzynajanicka-ja tez wit d trafiam z butelki do buzi i często kropla ląduje gdzie indziej:-D
agast-ja na dworek narazie sam kocyk jeszcze osłony nie używałam
agi -super że płytki rosną
kasiek-dobrze że z bioderkami już ok

Ewela- no właśnie, Bartek dziś do szkoły! Koniecznie daj znać jak mu się podobało, a on do przedszkola wcześniej chodził?

młodemu sie szkola baaardzo spodobała , podniecony wracał cała drogę :-D

jutro ma na 9:45 no zobaczymy jak to bedzie- ale sie nachodze :szok::-Djak nigdy. W sumie ja tez musze zakuwac na egzamin w sobote ,nie chce mi sie , kurcze,mogli by nie pytac i wpisac ocenke :-):-p

A u nas słonko i naprawde jest gorąco :-p

perfecta,ale fajny ten garniturek :-)

ewela- ja Cie prosze nie pisz o pogodzie jaką masz bo u nas 12 stopni i deszcz ;/

Ja sie wreszcie ogarnelam i zaraz spadam do galerii i do carfura bo od dzisiaj promocja na pampersy. Jumbo Pack za 42zl.

Ale pogoda! Albo leje deszcz i to tak porządnie albo świeci słonko... Za oknem mam teraz wielką granatową chmurę z jednej strony a z drugiej ładne błękitne niebo z chmurkami... Niezły mix. Nelcia śpi - co jej się raczej rzadko zdarza w domku, ale to pora spaceru więc pewnie dlatego :-) A ja troszkę poczytałam BB, pobuszowałam na allegro i zaraz zabieram się za obiad póki mam na niego czas;-) Kupiłam wczoraj dynię i dziś ona będzie w roli głównej występowała :tak:
A poza tym to mi tak jakoś dziwnie bo dziś 1 września powinnam do pracy wracać a tu mam labę :) No ale za kilka dni wrócę do pracy popołudniami i w weekendy więc się laba skończy, wtedy to już w ogóle nie będę miała czasu na BB. :crazy:
Ja na noc ubieram zwykle body z długim rękawem i śpiochy, przykrywam ciepłym kocykiem a czasem na to rozłożonym rożkiem. Chyba jednak sięgnę po śpiworek bo w nim będzie na pewno cieplej. Sobie i mężowi chyba też zmienię letnią kołdrę na cieplejszą bo coś nie mam komfortu cieplnego w nocy ostatnio.
A jutro mamy szczepienie już się o nie boję bo pewnie znowu będzie histeryczny płacz.:no::no::no: planujemy po szczepieniu pojechać i kupić mojemu W. garnitur ale nie wiem czy się uda, wszystko od reakcji Nelci będzie zależało. Chrzciny to dobra okazja aby trochę garderobę odświeżyć:-D
Zmykam do kuchni, miłego dzionka!

o rany zwariuje z tym moim kompem dziadkiem
odkad sie laptop zepsul to z niego korzystam ale predzej w nerwice wpadne

perfecta gajerek sliczny, poddalas mi swietny pomysl na chrzest bo juz nie wiedzialam jak ubiore tego mojego szkraba
pomysl z kwiatami we wlosach super, ja tez mialam roze i wytrzymaldo koncca wesela
a jak masz ogniscie rude wlosy to margaretki bylyby sliczne

Kajdusiu jaka ty bylas piekna panna mloda, taka dziewczeca

kurcze podalam Jasiowi moje mleko i znowu ma wzdecia i kolki
na modyfikowanym jest o niebo leiej, chyba faktycznie ma mala nietolerancje laktozy
nie chcialabym go zupelnie od mojego mleczka odciagac
sama nie wiem co robic

Paula co za widoki

Lencja a co zrobisz z tej dyni?

Dziewczyny dzięki za rady i komplementy:)
Paula- widoki super , ale rzeczywiście strach się bać i wyjść z domku i mieszkać wysoko...Widze że tym razem już chyba przyzwyczajenie:) bo ostatnio w szoku byłas i zdjęcia nie zdążyłaś zrobić a teraz full reportaż świetny z resztą!!!
Dziewczyny ja jak karmiłam jasia piersią na początku to podawałam mu vit. D w takich kapsułkach i to było zdecydowanie lepsze niż z buteleczki bo była zalecana dawka w jednorazowej "kropelce"
Nadika - Wszystkiego najlepszego do Ciebie i Męża z okazji rocznicy
Lencja - podziwiam umiejętność umiejetność zrobienia czegokolwiek z dyni Ja w tamtym roku próbowałam:) Zrobiłam Dżem , który po 2 tygodniach splesniał ot i całe dyniowanie:). Trzymam kciuki za szczepienie jutro

reklama
Do góry