reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Milka- miałam folię, ale stwierdziłam, że sam pokrowiec na gondolkę wystarczy, postawiłam nad wózkiem jeszcze parasol słoneczny :) a sama wyjęłam parasol swój, tylko tak padało, że i tak zmokłam, a kurtki deszczowej nie posiadam :(

Lencja- pizza dla mnie była bez sera, smakuje tak, jakby się chleb farszem od pizzy obłożyło, ale liczy się, że teściowa pamiętała i nie posypała serem

Ciekawe jak Ita Po weselu? Ja sie już 11. września doczekac nie mogę i wesela :)

tak się zastanawiam, czy jakąś kurtkę kupić dla Filipa na jesień, bo żadnej nie mam, mam kilka grubych bluz dresowych i swetry, ale się zastanawiam czy to wystarczy? na zimę ma mieć kombinezon, ale przed zimą?

reklama
Dobry wieczorek:-D:-D:-D
Nadika - ja narazie na pneumo nie szczepię, zaszepiłam tylko 5w1 i w mojej przychodni też zalezy lekarzom aby szczepić - wiadomo kasę z tego mają. A włosy mi narazie odpukać nie wychodzą, biorę prenatal tak jak w ciąży.
Kasiulka1980 - super mała wygląda w spodenkach, też widziałam je dzisiaj w HM-ku, ale zakupiłam tylko bluzeczkę i skarpetki. W ogóle chciałam mojej jakieś fajne bluzeczki na długi rękaw kupic bo oczywiście powyrastała i kurcze nie było za bardzo, w smyku znalazłam 3-pak z króliczkiem za 55zł zrobione na styl Babaluno-uwielbiam te ubranka
Bakteria - myślę ze na takie sadzanie to za wcześnie troszkę
Ewela - no super się prezentowałaś i ja też zazdraszczam włosów, oddaj trochę:-)
Kpi - Iga też ostatnio marudna strasznie, wszystko jej nie pasuje, najlepiej jej wychodzi darcie się, kurcze mam nadzieję że to ten skok, bo akurat jej 12 tydzień idzie i to by się zgadzało. O i uwielbia pozycję "samolocik" to jej pasuje.
Gosiagro - fajnie że Maja tak wesolo przyjęła szczepienie
Ania - trzymam kciuki za Helenkę, a moja mała też dopiero po pierwszej turze szczepień
Zyrafka - super nosidełko tylko cena mnie trochę przytłacza, drogie strasznie, ale może warte swej ceny, napisz koniecznie wrażenia bo też rozważam zakup
Hefi - dobrze że mąż wyszedł bez szwanku
Lena - pochwal się kiecką, Iga śpi w łóżeczku lub na łóżku/sofie
Magda M - poradzisz, poradzisz, a po tych 3 dniach jeszcze będziesz się dziwić że tak gładko poszło
Kasiajanicka - te ubranka i czapeczki z tygryskami sa superos, moja ma tygrysiaste śpioszki mimo że to na chłopczyka:-D
Ufff udało mi się nadrobić, a ja sprzedałam moje ciążowe ubranka na allegro i teraz żal mi je wysyłać:)Co za pogoda, nie dość że leje to jeszcze tak zimno, ale obstawiam że jeszcze we wrześniu bedzie trochę lata. Oby.

Ja kurtki nie kupuję, mimo że mnie korciło. Maluch szybko z niej wyrośnie będę go po prostu cieplej ubierać w body bluzę do tego ciepły koc jeśli to nie będzie starczać to znak że czas na kombinezon :-)

Dobra jutro spróbuję nadrobić poprzednie strony :-)

Dobrej nocki :-)

Hej Dziewczyny!

Hefi cale szczescie ze skonczylo sie tylko na stratach materialnych, na ubezpieczenie nie ma co liczyc ??

Samochód mieliśmy od 2 miesięcy i wczoraj mąż dzwonił do ubezpieczyciela bo podpisywaliśmy umowę OC, AC i NW (od 1.08 ważne) ale AC miało działać dopiero jak ktoś przyjdzie i zrobi zdjęcia (tak mu wytłumaczyła babka przy podpisywaniu umowy - koleś był i robił jakieś 2 tygodnie temu ale nie dostarczył ich do ubezpieczyciela jeszcze :/ - niby przyznali sie ze to ich wina ale mogą zaproponowac AC dopiero od 1.09 a nam to niewiele da bo wypadek był w niedziele :/ [chcemy zdobyć nagrania z podpisania umowy i z wczorajszej rozmowy - wtedy może uda się coś wyłuskać od nich bo w końcu przyznali sie ze z ich winy]

Nasza Julka w dzień śpi w wózku który stoi i pokoju (salonie), a w nocy śpi pod kocykiem w łóżeczku, czasami w nocy przykrywam ją tak lekko kołdrą bo lubi sobie stopy rozkopywać a my śpimy przy uchylonym oknie.

Dzisiaj też pogoda zapowiada się chyba mało ciekawie, a w każdym razie dosyć chłodno :( mam nadzieje że nie będzie padać to może na spacer wyjdziemy bo wczoraj padało popołudniu i nie byłam w końcu z małą.

Ostatnia edycja:
tak się zastanawiam, czy jakąś kurtkę kupić dla Filipa na jesień, bo żadnej nie mam, mam kilka grubych bluz dresowych i swetry, ale się zastanawiam czy to wystarczy? na zimę ma mieć kombinezon, ale przed zimą?
mam ten sam problem ale stwierdziłam że bluzy wystarczą.do tego kocyk i przykrycie do gondoli. chyba że w ciucholandzie kupię jakąś w fajnej cenie.

hej
u mnie brzydkiej pogody ciąg dalszy :-(, my standardowo śniadanko i do przedszkola, aż mi szkoda budzić Kacperka tak sobie słodko na brzuszku spi.
Ostatnio myślałam o gnieshi i krakowiance. Jestem ciekawa co tam u nich?

Ja ostatnio w ciuchlandzie właśnie kupiłam dla Kacperka dwie kurteczki jedną na jesień a drugą na zime i zapłaciłam całe 7 zł

Dzień dobry!
no i znowu pada:no: zapomniałam się wczoraj pochwalić, ze MAJUSIA wazy prawie 6 kg:-Da dokładnie 5960, w m-c przytyła 840 gr co daje na tydzień 210 gr, więc pięknie:-D:-D
MagdaM - na pewno dasz sobie rade:tak::tak:
katarzynajanicka - ja mam kurteczkę, bo kiedyś w paczce z innymi ciuchami na allegro kupiłam:tak:
Lencja - nie, nie pytałam o poziom płytek a to dlatego, ze szczepienie jest w rejonowej przychodni, a morfologie zlecił lekarz z prywatnej przychodni, do której należę z pracy i pójdę się dopiero jego zapytać, wole się tej mojej lekarki z rejonowej nie chwalić, że chodzę prywatnie, bo wiesz jak jest, podważam jej wiedzę i w ogóle

Witam , zaczelo lac w novcy i tak leje dalej mam wrazenie ze to powtorka z maja oby nie.......

Hefi ja bym nie odpuscila to ewidentnie ich niedopatrzenie auto jak na moj gust jest ubezpieczone od 2 tyg...... choc i to dla mnie ciut dziwne no ale skloro sie tak umawialiscie, powinni pokryc cala szkode nie odpuszczaj im

Gosiargo piekna waga gratuluje

kasia a ja mam kurtke po Olafie :)) a jemu pamietam kupowalam w realu za jakos fajna cene, grubszy material z kapturkiem typowo chlopieca , Oli slodko w niej wygladal. ale mysle ze grube bluzy wystarcza przeciez to wlasciwie to samo

U mnie szał pał...pamiętacie jak po terminie pisali urodziłaś już....tak teraz piszą masz stresa???"Boszeeeeeeeeee" co za ludzie;(A ja nie mam stresa bo jest tyle roboty!!

reklama
U mnie szał pał...pamiętacie jak po terminie pisali urodziłaś już....tak teraz piszą masz stresa???"Boszeeeeeeeeee" co za ludzie;(A ja nie mam stresa bo jest tyle roboty!!

Oj nie zazdroszczę Ci tego :-) ale samego wesela to jak najbardziej :-)

Jak patrzę na tą pogodę to ciesze się że nasze pociechy zdążyły się trochę przez lato dotlenić, teraz to się pomału wychodzić odechciewa.

Do góry