reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
hefi - dobrze ze mężowi nic sie nie stało,
U mnie Kacperek spi w wózku na spacerku a w domu w łóżeczku
Mój mąż wyjeżdza w czwartek na szkolenie i nie bedzie go 3 dni i powiem wam ze juz mam stresa czy sobie dam rade z dwójka sama:szok: co prawda musze dać rade bo innego wyjscia nie mam, ale i tak sie boje:sorry2:

A u nas dziś chyba będzie dzień dziecka z kąpaniem, Nelcia zasnęła około 19 i śpi, jak się nie obudzi to ja jej budziła nie będę.. Tuż po 18 zrobiła mega kupę po której wylądowała w umywalce na mini kąpaniu potem musiałam ją do piersi przystawić bo płakała jakby była mega głodna - a nie powinna jeszcze.. I chyba jej się nieco poprzestawiało, mycie po kupie wzięła za kąpiel i późniejsze karmienie jako wieczorny posiłek - zobaczymy do której będzie wobec tego spała...
Rano nie udało mi się Was nadrobić, potem były dwa długie spacery (śródlądowanie w domu na karmienie) aż nas deszcz do domu zagnał, więc może teraz doczytam i odpiszę w końcu:)

dzisiaj była ładna pogoda i długi 4-godzinny spacerek który mała przespała :-)

przyszła książeczka i mała jest zapatrzona w panią z okienka :)

hefi dobrze że mąż cały, trzymajcie się!

dziewczyny super te nosidełka - też się zastanawiam ale ta cena :szok:

lena mój Natek w dzień śpi u siebie w łóżeczku lub w naszym łóżku lub we wózku jak jest na spacerze

Lencja, mi_mi zazdroszczę spacerów, u mnie dziś pogoda deszczowa, udało mi się jedynie wyjść na pół godzinny spacer po zaraz ciemne chmury przyszły i zaczęło lać

Magda M napewno sobie poradzisz z dzieciakami. My matki jesteśmy silne i musimy dawać radę :-)

Kolorowych snów i spokojnej, przespanej nocki :-D

dzisiaj była ładna pogoda i długi 4-godzinny spacerek który mała przespała :-)

przyszła książeczka i mała jest zapatrzona w panią z okienka :)

zazdroszczę pogody, ja się wybrałam na zakupy po urodzinowy prezent dla chrześniaka i witaminy dla Filipa, i już w drodze do miasta kropiło, ale jak wracaliśmy to w połowie drogi do dziadków jak lunęło to szkoda gadać :( Fifi suchy, tylko buda od wózka trochę namokła, ale za to mama.... cała mokra, aż mi potem pół dnia zimno było i się boję, czy się nie przeziębiłam :(

jutro to się chyba nie ruszam na żaden spacer dalej niż pół km od domu... niestety jeśień coraz bliżej i lepiej z pogodą to raczej nie będzie

wieczorem mąż chciał mi prezent urodzinowy kupić to się zabrałam z nim, on poszedł po prezent a ja kupiłam fifiemu śpiworek do łóżeczka, bo on się tak kopie, że koc czy kołderka szans nie mają :( a że miałąm bon do H&M to mu dokupiłam rajstopki i czapkę z tygryskiem :)

teraz idę poczytać i pewnie po 3 stronach zasnę :) kolorowych snów :)

Hefi - współczuję wypadku, dobrze, że mąż zdrowy, auto rzecz nabyta - wiadomo, że tuż po wypadku się nad nim rozpacza bo to jednak poważna strata, jednak z perspektywy czasu można na to chłodniej spojrzeć, zdrowia i życia nie da się kupić, auto zawsze można, więc z dwojga złego lepiej stracić auto niż zdrowie o życiu już nie wspominając.

Co do picia to ja daję herbatkę albo koperkową albo uspakajającą z hippa lub z humany herbatkę na brzuszek, jeżeli widzę, że są problemy z gazami i męczy ją brzuszek to podaję plantex, wody jakoś pić mi nie chce :(
Kornelka w ciągu dnia w domu jeżeli śpi - a to się rzadko zdarza - to śpi w swoim łóżeczku. W ogóle to ostatnio ona sypia tylko w swoim łóżeczku lub w w wózku - na spacerze, lub też w aucie w foteliku - zasypia od razu jak się ruszy :)

Klementinka - dzielny mężczyzna z Twojego Jasia! Kiedy planujesz przyjazd do Torunia? Zawsze o wrześniu pisałaś, wrzesień za pasem, więc??
Lena - suknie zapewne piękna! Trzymam kciuki za to aby wszystko się cudownie udało!
kpi23 - i jak tam po usg? u nas było szybko, sprawnie i bez płaczu
yoshe - ja mam 2 płyty z kołysankami mini mini polecam mocno, są tam wszystkie najpopularniejsze piosenki, kołysanki w super wykonaniu
to jest moja ulubiona: Wrzuta.pl - 5. Mała myszka
a tu pozostałe z drugiej płyty: Wrzuta.pl - Kołysanki część 2 - katalog xxxxtusiaxxxx - 1 strona.
i kołysanki część 1 : Wrzuta.pl - Kołysanki część 1 - katalog xxxxtusiaxxxx - 1 strona. oj czego się w tej sieci nie znajdzie :)
mam też Piosenki dla najmłodszych koci koci łapci - też są super! Koci, koci, łapci - Piosenki dla najmłodszych - kkrzemien - Chomikuj.pl :)
Ewela - super fotki a jaka Ty podobna do swojego avatarka!!!
Gosiagro - czy przed szczepieniem pytałaś lekarza o wysoki poziom płytek u Majeczki? My dopiero w czwartek mamy szczepienie i wizytę... A jeżeli chodzi o ubieranie to w taka pogodę jak teraz ja ubieram małej jedną warstwę więcej niż sobie.
Nadika - to ja chyba dopiero rano Kornelce powiem, że na szczepienie idziemy po co ma się w nocy budzić i przezywać, skoro taki może być już poziom odczuwania...
Jeżeli chodzi o włosy to mi nie wypadają mocniej niż zwykle, z tym, że ja od dawna zjadam witaminy biorę feminatal N, calperos i merz specjal
Bakteria - też mam dylemat jeżeli chodzi o takie "sadzanie" na kolanach...
Dorotka28de - fajnie, że udało się Wam z wynajmem mieszkania i w Toruniu i w Szczecinie, może jak będziesz w Toruniu uda się jakieś spotkanko zorganizować, choć dla mnie to średni czas bo 19 mamy chrzciny... Może w piątek 17 udałoby mi się jednak na jakiś dłuższy spacerek wyrwać.. :)
Katarzynajanicka - i jak tam obiad u teściowej, dostałaś coś innego niż pizza?
Ita85 - jak tam po weselu? Wybawiona i wytańczona? No ładnie z tym aparatem, na kolejnym spotkaniu to już na pewno zrobimy fotki! Co do zaproszeń to możemy pogadać, jak nie będę miała czasu na dłubanie (bo ja już do pracy wracam) to wymyślimy razem wzór a resztę zrobisz sama :):) Jeżeli o wagę Tymka chodzi to moim zdaniem ładna, ja się o Kornelkę martwię, moim zdaniem waży o wiele za dużo, zobaczymy na ile nasze domowe ważenie pokryje się z wagą u lekarza w czwartek...
_avena_ - co do noska to ja też mam wrażenie, że coś jej głębiej siedzi i mocno przeszkadza :(

Uff to troszkę udało mi się nadrobić zaległości, dobrej nocki!

Ostatnia edycja:
Hefi cale szczescie ze skonczylo sie tylko na stratach materialnych, na ubezpieczenie nie ma co liczyc ??

Lena Eryk spi i w lozku i w wozku ale jesli chodzi o lozko i usypianie bez cyca to trezba uwazac zeby nie byl zbyt zmeczony bo inaczej to tylko piers go uspokoi, a dzis usnal w lezaczku w lozeczku dostawal szalu

MagdaM nam sie czesto zdazaja cale dnie bez taty i powiem Ci szczerze ze jakos podswiadomie lepiej wychodzi organizacja dnia, latwiej wszystko wychpdzi niz jak jestesmy caly dzien razem, wtedy jakos czas miedzy palcami przecieka

Mimi szcesciaro u na spogoda sie poprawila dopiero po 17

Katarzynajanicka w taka niepewna pogofde warto miec przy sobie folie i parasolke ja zawsze biore jeszcze dla siebie kurtke lepiej nosic niz moknac, a raczej wozic :))

Ewela pienknie wygladalas

A ja zmykalm na allegro poszukac jakiegos fajnego polaru na spacery, a kombinezony dla ercia mam juz 2 coprawda na razie teoretycznie ale jednak, przyjechaly kolezanki z biura jedna ma syna ktory mial tyle samo miesiecy jak nasze miski zima i powiedziala ze kombinezony mi pozyczy :))

reklama
Do góry