reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Mam pytanie do dziewczyn które mieszkają w blokach... jak sobie radzicie z wózkami? Gdzie je przetrzymujecie? Ja swój mam w garażu jakieś 50 m od bloku i powiem Wam że się strasznie męczę niosąc małego w foteliku do garażu żeby wyjść na spacer... tak mnie strasznie boli kręgosłup że masakra... czasami po prostu siedzimy na balkonie bo się nie chcę katować... nie trzymam wózka na klatce schodowej bo na parterze mieszka taki łobuziak który prawdopodobnie napluł by mi do wózka lub podpalił, albo też po prostu go ukradł... nie wiem jak to rozwiązać... :(

Czy Wy też macie problem z kręgosłupem? Mnie do tego strasznie boli kość ogonowa i lewe kolana... już się powolutku sypię :)
kochana ja znoszę gondolę z 3 piętra, zostawiam na parterze-szybko biegnę do piwnicy po stelaż i składam wózek. jak dla mnie masakra ale innego rozwiązania brak :( gondola coraz cięższa. a ze spacerówką nie wiem jak sobie poradzę :( ( drzwi i wejście do piwnicy jest wąskie więc stelaż muszę składać)

druga sprawa w Olsztynie w ostatnim czasie ukradziono 8 wózków (były pozostawione w klatce)

Ostatnia edycja:
reklama
koriander-ja na te wyścigi kto pierwszy na czerwiec sie załapie się nie pisze już mi bąbli starczy:-)
kajdusia -ślicznie dziewczyny pozują :tak:
ale u nas się zimno zrobiło jejku ja chce jeszcze lato nie chce wcale jesieni i zimy:no:

A w Toruniu dziś przełożony z niedzieli mecz żużlowy, przy otwartym oknie mam wrażenie, że tuż koło stadionu jestem, a w rzeczywistości mam do niego spory kawałek..

ewus - śliczne chłopaki, oby wasza rodzinka jak najszybciej była razem:tak::tak:
koriander - i na co szczepicie? u was sa takie szczepionki jak u nas? wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy no i smacznego!:-D
kajdusia - śliczne dziewczynki:tak::tak:
Lencja - u Mai poziom płytek wynosi 623, zobaczymy co kontrola morfologia pokaże, plis daj znać co ci pediatra powie; z wydzieliną nie pomogę, bo Maja nie ma jej za dużo

A w Toruniu dziś przełożony z niedzieli mecz żużlowy, przy otwartym oknie mam wrażenie, że tuż koło stadionu jestem, a w rzeczywistości mam do niego spory kawałek..

wlasnie przez ten mecz przez ostatnie 2 godziny kompa maz zajmowal wrrr

Lencja u nas odwrotna sytuacja, w dzien zasypia bez prblemu a w nocy sa cyrki
zeby zasnal trzeba ponosic, poopowiadac byle co, byle tylko duzo gadac, poprzytulac i juz sama nie wiem co jeszcze
cale szczescie spi juz cale noce, tzn z przerwami na jedzonko

Koriander ja tez ostatnio myslalam o drugim dziecku i gdyby nie to ze Jas taki malenki to bysmy sie zdecydowali
najpierw chce byc mama tylko dla Jasia, niech troche podrosnie
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
u nas ciezko stwierdzic od kiedy jestesmy razem bo tak chodzilismy kolo siebie ale koniec wrzesnia to nasz czas
teraz bedzie juz 7 lat

Ewus jak zwykle podziwiam cie, taka mloda jestes i tak sobie radzisz sama z dwojka
niech ten M doceni w koncu co ma i wraca do was bo mu jeszze ktos ciebie sprzatnie;)

Kajdusia, Paula foto super, piekne panienki

jutro mamy pierwsze szczepienie, trzymajcie kciuki bo juz sie boje

Pobilam wszystko i upilam sie piwem bezalkoholowym :-D :-D
Siedzimy sobie z mezusiem i probujemy wyslac zdjecia do druku cos nam nie idze

gosiagro szczepienia sa chyba identyczne (chociaz moze prducenci inni), czyli 6w1, potem pneumokoki, potem rozyczka/odra/swinka. wszystko refundowane wiec trzeba tylko zadecydowac o kolejnosci i czy sie chce wszystkie

Klementinka 7 lat to fajny staz :-) trzymam kciuki za Jasia niech to dzielnie zniesie

cobra szalona kobito! :-D (odnosnie prw)
co do aparatu: mi sie oslonka nie sprawdzila, pozyczylam kiedys od kolezanki, zdjecia byly rozmazane, za to sprawdzil mi sie jednorazowy aparat podwodny kodaka (po zuzyciu kliszy sie go po prpstu wyrzuca)

Klementinka - już zaczynam trzymać kciuki za jutro:tak: nas czeka drugie szczepienie w poniedziałek
koriander - wow, 6w1 i pneumokoki refundowane fajnie:tak::tak: a u nas tyle kasy bulić trzeba, my na pneumokoki tez zdecydowaliśmy się szczepić później bo mała nie idzie do żłobka
My z mężem znamy się 10 lat, parą jesteśmy 7 lat, a małżeństwem 3 :-D:-D
Dobranoc:happy2:

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy wasze dzieci też mają problem z zapchanym noskiem? Oczyszczamy nosek codziennie wieczorem, a w nocy czasem muszę to robić ponownie bo jest zapchany, ale nie zawsze udaje mi się coś ściągnąć.. Kornelka się budzi i męczy, wygląda to tak jakby jej ta wydzielina już do gardła spływała... Nie mam pojęcia jak jej pomóc i o co chodzi, czy możliwe, że to ma tle alergicznym?:baffled:
staram się filipkowi co drugi dzień max wodę morską do nosa psiknąć, on ma często zapchany nosek- przez ulewanie, b o wtedy często aż noskiem pójdzie albo on jakoś zaciągnie to co ustami wyszło, wtedy frida raz dwa pomaga, najpierw gruszką walczyliśmy, ale frida 100 razy lepsza jest
może spróbuj wodą morska przed snem psiknąć do każdej dziurki, powinno pomóc

Do góry